E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/5/2024 | 03:51

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά
Image by master1305 on Freepik

Mια κρίσιμη κίνηση στον κινεζικό λαϊκό χορό, είναι επίσης η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης σε παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών, αφήνοντας χιλιάδες από αυτά με βασικά ορθοπεδικά σοβαρά προβλήματα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η συντριπτική πλειονότητα των γονέων που προωθούν τα παιδιά τους προς τον λαϊκό χορό έχουν κατά νου το συμφέρον των απογόνων τους, ελπίζοντας να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και τη γενική τους υγεία, αλλά μελέτες έχουν βρει ότι μια συγκεκριμένη κίνηση που διδάσκεται σε σχολές λαϊκού χορού βάζει τη ζωή των παιδιών σε κίνδυνο!

Τα δεδομένα που αναλύθηκαν από την Κινεζική Ορθοπεδική Ένωση έδειξαν ότι το ποσοστό των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού που προκαλούνται από την οπίσθια κάμψη εκτινάχθηκε από μόλις 4% μεταξύ 1992 και 2002 σε 33,9% όλων των παιδικών κακώσεων σπονδυλικής στήλης μεταξύ 2015 και 2019. Άλλες αναφορές δείχνουν ότι, από το 2005  πάνω από 1.000 παιδιά έχουν μείνει παράλυτα αφού έκαναν οπίσθια κάμψη σε μαθήματα χορού, καθιστώντας αυτή την κίνηση τη μεγαλύτερη απειλή παράλυσης για τα μικρά παιδιά της Κίνας.

«Δεν συνιστάται οι δάσκαλοι χορού να ασκούν εξωτερική πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης ενός παιδιού, η οποία ισχύει ιδιαίτερα για παιδιά μεταξύ 4 και 6 ετών, την ηλικιακή ομάδα που είναι πιο επιρρεπής σε τραυματισμούς που σχετίζονται με τον χορό», δήλωσε ο Dong Daier, εκπαιδευτής στο Beijing Dance.

«Οι ριψοκίνδυνες κινήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης, δεν προορίζονται για αρχάριους και οι έμπειροι δάσκαλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Είναι θέμα κοινής λογικής. Η προπόνηση ευλυγισίας θα πρέπει να ενισχύεται με την πάροδο του χρόνου, με μικρότερους χρόνους εξάσκησης και χαμηλότερη ένταση στα αρχικά στάδια».

Δυστυχώς, η δημοτικότητα του λαϊκού χορού στην Κίνα προσέλκυσε έναν μεγάλο αριθμό άπειρων δασκάλων που απλά δεν κατανοούν τους κινδύνους από τα μικρά παιδιά να κάνουν κινήσεις.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι ενώ οι σπονδυλικές στήλες των παιδιών είναι πράγματι πολύ εύκαμπτες, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον νωτιαίο μυελό, ο οποίος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο υπερβολικό τέντωμα που προκαλείται από σημαντικές αλλαγές στη στάση του σώματος.

«Για παράδειγμα, η σπονδυλική στήλη ενός νεογέννητου μπορεί να τεντωθεί και να επιμηκυνθεί έως και δύο ίντσες χωρίς να σπάσει. Ωστόσο, ο νωτιαίος μυελός μπορεί να αντέξει μόνο περίπου ένα τέταρτο της ίντσας», είπε ο Δρ Guo Xiaodong, διευθυντής Ορθοπαιδικής στο Wuhan Union Hospital, στο Sixth Tone. Περίπου το 70% των ασθενών με PAHSCI υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς για τους οποίους δεν υπάρχει θεραπεία, αφήνοντάς τους καθηλωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Σύμφωνα με τον Δρ Guo, τα παιδιά που υποφέρουν από τραυματισμούς του μυελού της σπονδυλικής στήλης ενώ εξασκούνται στην πλάτη έχουν ένα «χρυσό παράθυρο» τεσσάρων ωρών για να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Δυστυχώς, επειδή τα αρχικά συμπτώματα είναι μόνο ήπιος πόνος και ενόχληση, οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να ασκούν φυσική δραστηριότητα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο παράλυσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»