E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Συγκινητική ωριμότητα έδειξε το παιδί» λέει ο πατέρας του 5χρονου που άφησαν 6 ώρες στο σχολικό

«Να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας»

Δημοσίευση 15/5/2024 | 16:01

«Συγκινητική ωριμότητα έδειξε το παιδί» λέει ο πατέρας του 5χρονου που άφησαν 6 ώρες στο σχολικό

Το εγκώμιο του 5χρονου γιου του, έπλεξε ο πατέρας του, σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την ταραχή που πέρασε η οικογένεια όταν ενημερώθηκε πως το παιδί παρέμεινε για περισσότερες από 6 ώρες ξεχασμένο στο σχολικό που το μετέφερε από το σπίτι του στο νηπιαγωγείο της Κηφισιάς.

Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας του παιδιού αναφέρει: «Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και παρά το σοκ τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλεια του και δοξάζουμε το Θεό γι’ αυτό».

Παράλληλα, οργισμένος με τους υπεύθυνους για την ασφάλεια του παιδιού του, ανέφερε: «Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μην θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους».

«Το παιδί έδειξε μια ψυχραιμία που και πιο μεγάλοι δεν τη δείχνουν»
Σε δηλώσεις του στο Action24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Χουντουμάδης, υπογράμμισε πως το 5χρονο αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε στο σχολικό ήταν ολομόναχο.

«Το παιδί άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, βρισκόταν μάλιστα πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς γύρισε πίσω, έδειξε μία ψυχραιμία που πολλές φορές ούτε οι μεγάλοι δεν τη δείχνουν. Μόνο έπαινο μπορούμε να του δώσουμε. Εγώ τον λέω “μικρό ήρωα”», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς.

«Το παιδί δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβαζε μέχρι να το βρουν, κάτι που έγινε μετά από 6,5 με 7 ώρες», συμπλήρωσε.

«Το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα και όταν ξύπνησε ήταν μόνο του»
«Τον πρώτο ρόλο για τα παιδιά τον έχει η συνοδός. Τη Δευτέρα το πρωί ενώ παραλάβανε πέντε παιδάκια στο σχολικό, στο νηπιαγωγείο κατεβάσανε τέσσερα. Το ένα ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν, να παρκάρουν το πούλμαν στο πάρκινγκ το οποίο είναι μακριά. Δεν το είδαν ούτε εκεί, με αποτέλεσμα να κλείσουν το σχολικό. Το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του», εξήγησε ο Γιώργος Χουντουμάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 31.03.2026
Δεδομένου ότι σε ορισμένους Δήμους οι αποφάσεις αναστολής μπορεί να λαμβάνονται οποιαδήποτε ώρα, η τηλεκπαίδευση ενεργοποιείται άμεσα

Απίστευτο συμβάν στη Σύρο: Αντρας με μαχαίρι κυνηγούσε να σφάξει νοσηλεύτρια

Ελλάδα 31.03.2026
Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη βία σε βάρος υγειονομικών

Ο πόλεμος στο Ιράν «κόβει» το ήλιο: Παγκόσμιος πανικός για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και τα νοσοκομεία

Κόσμος 31.03.2026
Ο πόλεμος με το Ιράν χτυπά το Κατάρ, στραγγαλίζει την παγκόσμια αγορά ηλίου και απειλεί chip τεχνητής νοημοσύνης, MRI και διαστημικές αποστολές, ανοίγοντας μια νέα γεωπολιτική κρίση υψηλής τεχνολογίας

Σάντσεθ: «Βήμα προς το απαρτχάιντ» η θανατική ποινή μόνο για Παλαιστίνιους από το Ισραήλ

Κόσμος 31.03.2026
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει σε πολλές περιπτώσεις τη στάση της Ισπανίας αντισημιτική

Αμπελόκηποι: Βρήκαν κότες και κατσίκες στον 16ο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 31.03.2026
Τα πουλερικά έχουν ήδη μεταφερθεί στον Εθνικό Κήπο

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ

Αθλητικά Νέα 31.03.2026
Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή

Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πέσει από μέσα – Έχουμε ξεπεράσει τα μισά του δρόμου»

Κόσμος 31.03.2026
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκρινε πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι τ

Πρωτοφανής καταγγελία στο Δήμο Αθηναίων: Ταράτσα στους Αμπελόκηπους είχε...κότες και κατσίκες

Ελλάδα 31.03.2026
Τι αναφέρει ο δήμος Αθηναίων για την καταγγελία που έλαβε σχετικά με την παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους.

Σοκ στην Ιταλία: Ανοιξαν τον τάφο δολοφονημένου μοντέλου ‑ Αδιανόητο αυτό που ακολούθησε

Κόσμος 31.03.2026
Αγνωστοι παραβίασαν τον τάφο της Πάμελα Τζενίνι

Η υπόθεση Επστάιν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Κόσμος 31.03.2026
Στη μικρή οθόνη η έρευνα της Τζούλι Κ. Μπράουν