E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Συγκινητική ωριμότητα έδειξε το παιδί» λέει ο πατέρας του 5χρονου που άφησαν 6 ώρες στο σχολικό

«Να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας»

Δημοσίευση 15/5/2024 | 16:01

«Συγκινητική ωριμότητα έδειξε το παιδί» λέει ο πατέρας του 5χρονου που άφησαν 6 ώρες στο σχολικό

Το εγκώμιο του 5χρονου γιου του, έπλεξε ο πατέρας του, σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την ταραχή που πέρασε η οικογένεια όταν ενημερώθηκε πως το παιδί παρέμεινε για περισσότερες από 6 ώρες ξεχασμένο στο σχολικό που το μετέφερε από το σπίτι του στο νηπιαγωγείο της Κηφισιάς.

Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας του παιδιού αναφέρει: «Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και παρά το σοκ τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλεια του και δοξάζουμε το Θεό γι’ αυτό».

Παράλληλα, οργισμένος με τους υπεύθυνους για την ασφάλεια του παιδιού του, ανέφερε: «Οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μην θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους».

«Το παιδί έδειξε μια ψυχραιμία που και πιο μεγάλοι δεν τη δείχνουν»
Σε δηλώσεις του στο Action24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Χουντουμάδης, υπογράμμισε πως το 5χρονο αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε στο σχολικό ήταν ολομόναχο.

«Το παιδί άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, βρισκόταν μάλιστα πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς γύρισε πίσω, έδειξε μία ψυχραιμία που πολλές φορές ούτε οι μεγάλοι δεν τη δείχνουν. Μόνο έπαινο μπορούμε να του δώσουμε. Εγώ τον λέω “μικρό ήρωα”», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς.

«Το παιδί δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβαζε μέχρι να το βρουν, κάτι που έγινε μετά από 6,5 με 7 ώρες», συμπλήρωσε.

«Το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα και όταν ξύπνησε ήταν μόνο του»
«Τον πρώτο ρόλο για τα παιδιά τον έχει η συνοδός. Τη Δευτέρα το πρωί ενώ παραλάβανε πέντε παιδάκια στο σχολικό, στο νηπιαγωγείο κατεβάσανε τέσσερα. Το ένα ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν, να παρκάρουν το πούλμαν στο πάρκινγκ το οποίο είναι μακριά. Δεν το είδαν ούτε εκεί, με αποτέλεσμα να κλείσουν το σχολικό. Το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του», εξήγησε ο Γιώργος Χουντουμάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος Χτες
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται