E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έσκισε από το βήμα της Βουλής τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το ΦΕΚ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής έσκισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

Δημοσίευση 15/5/2024 | 13:47

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έσκισε από το βήμα της Βουλής τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος έσκισε το έγγραφο με την Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής και πατριωτική ενέργεια.

«Μας λέτε να τα βρούμε με τους γειτονικούς λαούς. Και εμείς ρωτάμε: ποιος εξέλεξε τον Ερντoγάν που διεκδικεί εδάφη μας; Ο τουρκικός λαός. Ποιος εξέλεξε τον Ράμα που διεκδικεί εδάφη μας; Ο αλβανικός λαός. Ποιος εξέλεξε το VMRO στα Σκόπια; Ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημα είναι το VMRO, που είναι γνωστό για τους σωβινιστικούς στόχους του. Είναι ένα ναζιστικό, φασιστικό κόμμα και αυτό επέλεξαν οι Σκοπιανοί», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Όλοι εδώ μας λέγατε ότι: «κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτάται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων». Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πήραν τη «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, πήραν τη «Μακεδονία» (σκέτη) και εμείς τώρα ερχόμαστε και δήθεν τους απειλούμε ότι δε θα επιτρέψουμε την ένταξή τους στην ΕΕ. Εσείς σταματήσατε να αποκαλείτε τη χώρα Σκόπια και την ονομάζετε Βόρεια Μακεδονία. Εκείνοι δε σταμάτησαν ποτέ να αποκαλούν τη χώρα τους Μακεδονία. Μην πέφτετε λοιπόν από τα σύννεφα.

Εμείς στην Ελληνική Λύση θα τιμήσουμε το δάκρυ του Καραμανλή για τη Μακεδονία. Η λύση για το Σκοπιανό είναι μία: εάν κυβερνήσει η Ελληνική Λύση θα σκίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτό θα κάνουμε!» ήταν τα λόγια του και αμέσως σκίζει το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 21ο λεπτό του βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΕΕ προσφέρει 450 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 16.03.2026
Στήριξη σε Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία και Αίγυπτο καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται και η πρόσβαση βοήθειας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Ποιο το ποσό ανά περίπτωση.

Μόσχα: 20χρονος ποδοσφαιριστής έσφαξε μητέρα μπροστά στην κόρη της

Κόσμος 16.03.2026
Ποδοσφαιριστής δολοφόνησε μητέρα μπροστά στην κόρη της και πετούσε τα κλοπιμαία από το παράθυρο. Το χρονικό της φρίκης

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν