E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αννα Παναγιωτοπούλου: Δες το σπάνιο στιγμιότυπο από την παιδική της ηλικία

Η φωτογραφία χρονολογείται στη δεκαετία του `50 όταν η Αννα Παναγιωτοπούλου ήταν πολύ μικρή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2024 | 13:47

Αννα Παναγιωτοπούλου: Δες το σπάνιο στιγμιότυπο από την παιδική της ηλικία

Μία φωτογραφία της Άννας Παναγιωτοπούλου από τη δεκαετία του 1950, δόθηκε στη δημοσιότητα. Σήμερα δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του Άρη Λουπάση στο Instagram ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο, με την ηθοποιό κατά την παιδική της ηλικίας.

Στη λεζάντα της ανάρτησης, αναφέρονται μερικά λόγια για τη ζωή της ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες, σε ηλικία 76 ετών.

Η σπουδαία ηθοποιός ταλαιπωρούταν τα τελευταία χρόνια, από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η λεζάντα γράφει: «Η Άννα Παναγιωτοπούλου στην παιδική της ηλικία αρχές της δεκαετίας του '50 σε ξένοιαστες στιγμές με το σκυλάκι της, όταν ήταν ήδη συνειδητοποιημένη ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός καθώς όπως η ίδια είχε δηλώσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό της επιθυμούσε να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο δρόμο, παρά την αντίθετη άποψη των γονιών της. Μαθήτρια γυμνασίου παρακολουθούσε ως ακροάτρια μαθήματα υποκριτικής από τον σπουδαίο Μάνο Κατράκη, έναν καλλιτέχνη που θα λατρέψει κυριολεκτικά και θα κρατήσει βαθιά στην ψυχή της τα λόγια του προς στο πρόσωπό της: "Αν γίνεις ηθοποιός θα χάσεις πολλά πράγματα, αν δεν γίνεις θα χάσει το θέατρο". Οι γονείς της προκειμένου να την αποτρέψουν από την απόφαση αυτή, την στέλνουν παρά την θέλησή της στην Ελβετία για σπουδές ενώ εκείνη θα επιστρέψει κρυφά στην Ελλάδα για να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό όπου και θα εισαχθεί. Εκεί θα γνωρίσει τον Σταμάτη Φασουλή με τον οποίο αρχές της δεκαετίας του '70 θα ιδρύσουν το "Ελεύθερο Θέατρο" όπου μαζί με μια ομάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών και με έντονο το όραμα της συλλογικότητας καθώς και σκληρής δουλειάς θα ανεβάσουν ποικίλο ρεπερτόριο, δίνοντας μια φρέσκια πνοή στην επιθεώρηση ξεκινώντας θριαμβευτικά το 1973 με το έργο "Κι εσύ χτενίζεσαι" στο Άλσος Παγκρατίου».

«Στην πολύχρονη και επιτυχημένη θεατρική καριέρα της εκτός των θρυλικών παραστάσεων του "Ελεύθερου Θεάτρου" που θα μετονομαστεί την δεκαετία του '80 σε "Ελεύθερη Σκηνή", καταδεικνύει την τεράστια υποκριτική της δεινότητα και σε έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου ανάμεσα στα οποία η "Ήρα και το παγώνι" του Σων Ο' Κέηζυ και στους "Τρομερούς γονείς" του Κοκτώ. Μυθικές πλέον θεωρούνται και οι τηλεοπτικές της ερμηνείες σε σειρές που άφησαν εποχή και σφράγισαν την μικρή οθόνη όπως "Μαντάμ Σουσού", "Οι τρεις χάριτες" και "Ντόλτσε Βίτα", διαθέτοντας και εκεί έναν σπάνιο μαγνητισμό καθώς δεν μπορούσες να αλλάξεις κανάλι σε κάθε παρουσία της. Μεγάλη καλλιτεχνική φυσιογνωμία που ανήκε σε μια ξεχωριστή κάστα ηθοποιών με τεράστιο κωμικό ταλέντο συνδυασμένο αρκετές φορές με στοιχεία μελαγχολίας και ένας βαθιά σκεπτόμενος και καλλιεργημένος άνθρωπος μακριά από βεντετισμούς και σταριλίκια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το βίντεο του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ που έγινε viral μετά τον θάνατό του

Tabloid 12.02.2026
Σας εύχομαι την πιο ολοκληρωμένη διαδικασία πένθους, έλεγε ο ηθοποιός

Ιωάννα Τούνη: «Τα πάνελ με κρίνουν λες και πήραμε λεφτά από την τσέπη τους»

Tabloid 12.02.2026
Η ατάκα της Ιωάννας Τούνη για τα σχόλια που έχει δεχτεί για το ταξίδι της με τον σύντροφό της

Γενέθλια για την Αγγελική Νικολούλη ‑ Το βίντεο που ετοίμασαν οι συνεργάτες της

Tabloid 12.02.2026
Οι ευχές των συνεργατών της για τα γενέθλιά της

Βούλγαρη: Οι εξωσωματικές και η αποκάλυψη για τον σύζυγό της – «Εκεί είπα πως ίσως πρέπει να χωρίσουμε»

Tabloid 12.02.2026
Συνέντευξη παραχώρησε η Ανθή Βούλγαρη στη διαδικτυακή εκπομπή του Ανέστη Ευαγγελόπουλου

Καινούργιου: Η κάμερα «τσάκωσε» τον Παναγιώτη Κουτσουμπή στη Μύκονο

TV Buzz 12.02.2026
«Δεν πιστεύω να ’ναι με καμιά άλλη;»

Ο αδερφός του Μίκαελ Σουμάχερ αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του

Tabloid 12.02.2026
1,5 χρόνο μετά το coming out και την επίθεση της πρώην συζύγου του

Νίκος Μουτσινάς: Κάθε πρωί παίρνω ένα χάπι για μία θρόμβωση που έπαθα πέρσι

Tabloid 12.02.2026
Ο παρουσιαστής και ηθοποιός μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε

Rihanna ‑ ASAP Rocky: Νέα σενάρια για μυστικό γάμο μετά την εμφάνιση με διαμαντένιο δαχτυλίδι

Tabloid 12.02.2026
Μέχρι στιγμής, το ζευγάρι δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση

Μαίρη Βιδάλη: «Γινόμουν φίλη με τις γυναίκες συνεργατών μου, για να αποφεύγω τη σεξουαλική παρενόχληση»

Tabloid 12.02.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει στην επαγγελματική της καριέρα

James Van Der Beek ‑ Ο άνθρωπος πίσω από τον Dawson και η ζωή που δεν είδαμε ποτέ στην οθόνη

Tabloid 12.02.2026
Πατέρας έξι παιδιών, σύζυγος, μαχητής μέχρι το τέλος