E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Raining Pleasure 2024 Reunion

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Η πιο επιτυχημένη ελληνική αγγλόφωνη μπάντα επιστρέφει!

Δημοσίευση 9/5/2024 | 00:13

Raining Pleasure 2024 Reunion
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μονή Λαζαριστών
Kolokotroni 21 , Tηλέφωνο: 2310 650999, 2310 589185, Fax 2310 651099
http://www.monilazariston.gr/
http://www.facebook.com/pages/Moni-Lazariston-Festival/212080595481417
Ημερομηνία: 03/06/2024
ΙΟΥΝ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ωρα προσέλευσης: 21:30

Εισιτήριο 15€


ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Οι αγαπημένοι Raining Pleasure επιστρέφουν δυναμικά. Το ανακοίνωσαν ήδη στα social media με τον δικό τους τρόπο:

«Ένα πρωί, τον Σεπτέμβρη του ‘22, έπεσε το πρώτο τηλεφώνημα. Πάμε να παίξουμε; Χωρίς πλάνο, χωρίς προσδοκίες, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς περιορισμούς, χωρίς παρελθόν. Τα βρήκαμε, τα ξεσκονίσαμε, τα συναρμολογήσαμε, τα στήσαμε σε ένα υπόγειο και ξανασυναντηθήκαμε.

Το πρώτο jam γέμισε τον χώρο σαν άγριο καιρικό φαινόμενο. Απρόβλεπτο, επικίνδυνο, καινούριο, αναζωογονητικό – τυφώνας. Κάθε Παρασκευή απόγευμα από τότε, ανακαλύπτουμε ότι η μπάντα ήταν εκεί και μας περίμενε. 14 χρόνια.

Πρόσφατα αποφασίσαμε ότι θα ήταν μεγάλη τσιγκουνιά να το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας.

Οι Raining Pleasure είναι ξανά εδώ.

Ακολουθούν νεότερα σύντομα».

Vassilikos, X-Jeremy, Jay

 

Πως ξεκίνησαν…

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στην Πάτρα το 1990, αρχικά με το όνομα Rest In Peace. Το 1992 μετονομάστηκαν σε Raining Pleasure, από το ομώνυμο τραγούδι των Αυστραλών Triffids. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν ένα demo με 16 τραγούδια, αρκετά από τα οποία περιλαμβάνονται στα δύο πρώτα άλμπουμ τους. Το 1995 συμμετείχαν με τρεις ηχογραφήσεις τους στη συλλογή CD The New Local Jazz Rock Scene – Δυτική Ακτή ’96 που κυκλοφόρησε το μουσικό περιοδικό Ποπ+Ροκ.

Το πρώτο άλμπουμ και όσα ακολούθησαν…

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο Memory Comes Back, κυκλοφόρησε το 1996 και το 1998 ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ τους, Nostalgia, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τραγούδια από αυτό το άλμπουμ παίχτηκαν σε ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ δύο από αυτά, τα “Is That Yoo?” και “Julie’s Birthday”, κυκλοφόρησαν σε συλλογές ανά την Ευρώπη.

Το 2001 υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την Chrysalis Records μέσω της Minos EMI. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το EP Capricorn, από το οποίο το ομώνυμο τραγούδι έγινε πανελλήνια ραδιοφωνική επιτυχία.

Τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Flood, το οποίο τους καθιέρωσε ως το πιο δημοφιλές ελληνικό αγγλόφωνο rock/pop συγκρότημα. Το κομμάτι “Fake” από το άλμπουμ έντυσε μουσικά για τρία συνεχόμενα χρόνια τα τηλεοπτικά σποτ εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 18.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής και έχει γίνει χρυσό.

Ακολούθησε το 2003 το άλμπουμ Forwards + Backwards, που παρουσίασε μια πιο πλούσια ηχητική άποψη και απέσπασε θετικές κριτικές. Το κομμάτι “Love Me, Love Me, Love Me” από αυτό το άλμπουμ έγινε ραδιοφωνική επιτυχία.

Συνεργασία με άρωμα… Χατζιδάκι!

Το 2004, αποδεχόμενοι την πρόταση του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και της Έλλης Πασπαλά, ηχογράφησαν σε στούντιο στη Γερμανία το θρυλικό άλμπουμ του Χατζιδάκι, Reflections, το οποίο ο Έλληνας συνθέτης είχε ηχογραφήσει το 1967 με τους New York Rock & Roll Ensemble. Το άλμπουμ με τη νέα αυτή ηχογράφηση από τους Raining Pleasure έχει πουλήσει πάνω από 35.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής και έχει ανακηρυχθεί χρυσό.

Η δική τους δισκογραφική εταιρεία…

Το 2007 δημιούργησαν τη δική τους ανεξάρτητη δισκογραφική Celesta Records, τη διανομή της οποίας ανέλαβε η Minos EMI. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν από τη Celesta το άλμπουμ Who's Gonna Tell Juliet?, στο οποίο την παραγωγή έκανε ο Clive Martin, ο οποίος έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα διεθνώς (The Cure, Sting, Queen, Nick Cave, Soft Cell, David Byrne, Echobelly, Stereophonics, Puressence, Les Negresses Vertes, EMF, Mansun κ.ά.).

Τα 20 χρόνια τότε και το νέο Reunion τώρα!

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2009 το συγκρότημα γιόρτασε στην Πάτρα, στον πολυχώρο «Πολιτεία», τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητάς του, με μια ζωντανή εμφάνιση με ελεύθερη είσοδο και με προσκεκλημένους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια, ο Vassilikos ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα, ενώ το συγκρότημα παρέμεινε σε αδράνεια.

Πλέον ήρθε η στιγμή να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν, για να ξανασυναντηθούν με παλιούς φαν αλλά και να γνωριστούν με ένα κοινό που δεν είχε την ευκαιρία να τους δει ζωντανά.

Μέλη

Vassilikos: φωνή, κιθάρα, μπάσο | X-Jeremy: κιθάρες | Jay: τύμπανα

 

Δισκογραφία

Memory Comes Back (1996, CD, Lazy Dog Records)

Nostalgia (1998, CD, Lazy Dog Records, επανακυκλοφορία 2016, LP, Inner Ear Records)

Capricorn (2001, EP/CD, Chrysalis / Minos EMI)

Only Through You (2002, EP/CD, Minos EMI)

Flood: (coming of a) Great Quantity of Water (2001, CD/LP, Chrysalis / Minos EMI)

Forwards + Backwards (2003, CD, Minos EMI)

Reflections (2005, CD/LP, Minos EMI)

Who's Gonna Tell Juliet? (2007, CD, Celesta Records)

Live in Athens (2010, 2-CD, Minos EMI)

 

F/B event: https://www.facebook.com/events/1708597046333739

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αλέκα Κανελλίδου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 23.06.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ25/0615

Η Ιουλία Καραπατάκη στο Θέατρο Δάσους

Μουσική Χτες
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ08/0715

Europride: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις 9 ημέρες ζάχαρη στην Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ Προχτές
Όσα μπορείς να κάνεις από 21 εως 29 Ιουνίου

OFF‑OFF Athens no 14 στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Θέατρο+Χορός 20.06.2024
ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩαπό 03/06 έως 07/077

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για αυτή την εβδομάδα

Μουσική 17.06.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 17/06 έως 21/06

Athens Flying Week 2024

Cityλάιφ 17.06.2024
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 11/09 έως 16/0970

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για αυτή την εβδομάδα

Μουσική 12.06.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 10/06 έως 16/06

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων λίγες μέρες πριν το Athens Pride 2024

LGBTQI+ 10.06.2024
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 10/06 έως 14/06