E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βράζει» το Κολούμπια – Οι φοιτητές απαντούν στις αποβολές με κατάληψη σε κτήριο του Πανεπιστημίου

Εποχές Βιετνάμ στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 900 συλλήψεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/4/2024 | 18:38

«Βράζει» το Κολούμπια – Οι φοιτητές απαντούν στις αποβολές με κατάληψη σε κτήριο του Πανεπιστημίου

Ο αριθμός των συλλήψεων φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τις 900 από τις 18 Απριλίου, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο Κολούμπια για να διαλύσουν την πρώτη κατάληψη. Η κίνηση αυτή αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα για την αναζωπύρωση του αντιπολεμικού κινήματος που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, αλλά και εκτός αυτής.

Οι Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια κατέλαβαν το Hamilton Hall, καθώς αξιωματούχοι περιόρισαν την πρόσβαση στους φοιτητές που ζουν εκεί και στους υπαλλήλους βασικών υπηρεσιών.

Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό από ένα παράθυρο που γράφει «Ιντιφάντα», η αραβική λέξη για την εξέγερση, μετέδωσε το CNN, παραθέτοντας ένα βίντεο.

Η σχολή ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) πως η πρόσβαση στο Morningside campus επιτρέπεται μόνο στους φοιτητές που μένουν σε κτίρια κατοικιών της πανεπιστημιούπολης και στους υπαλλήλους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

«Αυτός ο περιορισμός της πρόσβασης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι οι περιστάσεις να επιτρέψουν κάτι διαφορετικό», ανέφερε. «Η ασφάλεια όλων των μελών αυτής της κοινότητας είναι υψίστης σημασίας. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή, τη συνεργασία και την κατανόησή σας»

Οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις

Το πανεπιστήμιο άρχισε να τιμωρεί φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που αρνήθηκαν να διαλύσουν έναν καταυλισμό διαμαρτυρίας στην πανεπιστημιούπολη της Πόλης της Νέας Υόρκης αφού το πανεπιστήμιο της Ivy League κήρυξε αδιέξοδο στις συνομιλίες που σκοπό είχαν να τεθεί τέλος στη διαμαρτυρία.

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Νεμάτ Μινούς Σαφίκ ανέφερε σε μια δήλωση πως οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οργανωτές των φοιτητικών κινητοποιήσεων και τους ακαδημαϊκούς δεν κατάφεραν να πείσουν τους διαδηλωτές να απομακρύνουν τα δεκάδες αντίσκηνα που είχαν στήσει προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Η καταστολή στο Κολούμπια, που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδηλώσεων για τη Γάζα που πραγματοποιούνται σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκε καθώς η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν συνέλαβε δεκάδες φοιτητές τους οποίους περιέλουσε με σπρέι πιπεριού σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σπάρτη: Εφιάλτης για 17χρονο ‑ Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια

Ελλάδα 17.05.2024
Ανατριχιαστικές περιγραφές για τα βασαvιστήρια στα οποία υπεβλήθη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν μια χαρά και πέθαvε ξαφνικά», λέει η παιδίατρος

Ελλάδα 17.05.2024
Η παιδίατρος έκανε λόγο για «αιφνίδιο» θάvατο της Μαλένας και σημείωσε πως συζητήθηκε μεταξύ των γιατρών

Nεκρή γνωστή κομμώτρια μετά από λιποαναρρόφηση: Τι αποκαλύπτουν οι συνάδελφοί της από την Πάτρα

Ελλάδα 17.05.2024
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας μετά την ξαφνική απώλεια της 57χρονης Χαράς

Μέση Ανατολή: Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε φορτηγό στη Δυτική Όχθη ‑ Πίστευαν ότι μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Κόσμος 17.05.2024
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά των συνόρων με την Ιορδανία