E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τη σειρά

Πολύ ενδιαφέροντα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 1/5/2024 | 00:16

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τη σειρά
wikipedia

Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις μια ταινία για ένα πραγματικό πρόσωπο. Αναπόφευκτα, δεν θα μπορέσει να συμπεριλάβει κάθε σημαντικό γεγονός στη ζωή τους. Όταν το θέμα είναι ο ίδιος ο Χριστός , κάτι τέτοιο, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

1. Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι ήθελε ο Ιησούς να είναι διαφορετικός από τους μαθητές και να αναπτύξει έναν «οπτικό μυστικισμό» γύρω του. Αποφάσισε ότι ήθελε ο Ιησούς να μπορεί να δει την καρδιά των ανθρώπων που συνάντησε. Ένας τρόπος που το πέτυχε ήταν να ζητά από τον Ρόμπερτ Πάουελ στα κοντινά του πλάνα, να μην ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια απίστευτα αποτελεσματική υποσυνείδητη τεχνική. Η απεικόνιση του Πάουελ με ορθάνοιχτα μάτια τον έκανε να φαίνεται ειλικρινής και αιθέριος. Και λίγο ανατριχιαστικός.

2. Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ σχεδιάστηκε ως σειρά τριών επεισοδίων, αν και έχει προβληθεί σε περισσότερα κομμάτια όλα αυτά τα χρόνια. Σεναριογράφος για το Πρώτο Μέρος ήταν ο Άντονι Μπέρτζες, ο διάσημος μυθιστοριογράφος και συγγραφέας του A Clockwork Orange. Όπως ο Τζεφιρέλι έτσι και ο Μπέρτζες, ήταν Καθολικός και απόλαυσε την ευκαιρία να αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του Χριστού. Δυστυχώς, πρόλαβε να πει μόνο το πρώτο μέρος, αφού απολύθηκε.

3. Όταν ο Ρόμπερτ Πάουελ προετοιμαζόταν για τον ρόλο, έκανε μια ακραία δίαιτα, ώστε να δείχνει λιγοστός και αδυνατισμένος στις σκηνές της σταύρωσης. Για να χάσει γρήγορα βάρος, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα ψωμιά και τα ψάρια και να περιορίσει τη διατροφή του αποκλειστικά τρώγοντας, όπως λένε, τυρί.

4. Το έργο γυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε τοποθεσία στην Τυνησία. Οι τοπικοί κανονισμοί απαιτούσαν το γύρισμα να απασχολεί ντόπιους ως καλλιτέχνες παρασκηνίου. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς μιλούσαν ελάχιστα ή καθόλου αγγλικά. Απτόητος, ο σκηνοθέτης, τράβηξε πολλές από τις σκηνές του πλήθους χωρίς ήχο και πρόσθεσε αργότερα ήχο στο μοντάζ. 

5. Πολλές εκκλησίες έχουν αντικαταστήσει τις παλιές τους εικόνες με στιγμιότυπα από την σειρά στις οποίες αντί να είναι ο Ιησούς είναι ο ηθοποιός, ενώ πάνω από πολλούς βωμούς βρίσκονται οι φωτογραφίες του Ρόμπερτ Πάουελ! Τον έχουν μπερδέψει ακόμη και με τον πραγματικό Ιησού στο δρόμο, κάτι που είναι περίεργο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Cate Blanchett καταφθάνει στις Κάννες με φόρεμα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Σινεμά Χτες
«Αν υπάρχουν άλλες διαμάχες δεν μας αφορά»

Η διάσημη σειρά που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι μισούν πραγματικά

TV Σειρές Χτες
Μια σαρκαστική και δραματική κομεντί στο σύγχρονο Λονδίνο

Οι ωραιότερες κομεντί βασισμένες σε βιβλίο

Σινεμά 19.05.2024
Λαμπερά διαμάντια του κινηματογράφου που κλέβουν τις καρδιές μας με τον πιο γλυκό τρόπο

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 19.05.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Οι Μεταφραστές: Η ταινία στο Ertflix που θα παίξει με το μυαλό σας

Σινεμά 17.05.2024
Μη βιαστείς να πεις πως βρήκες τον ένοχο

Maestro: Τι θα συμβεί στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν

TV Σειρές 13.05.2024
Η περιγραφή του πρώτου επεισοδίου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 12.05.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την