E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εργαζόμενοι του «Αττικόν» κατά Καλλιάνου ‑ «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του»

Το σωματείο των εργαζομένων βάλλει κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσίευση 28/4/2024 | 17:37

Εργαζόμενοι του «Αττικόν» κατά Καλλιάνου ‑ «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του»

Μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν τη θέση τους για όσα υποστηρίζει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, αναφορικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάvατο τον πατέρα του Δημήτρη, στο νοσοκομείο «Αττικόν», εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Δεν έχουμε τοποθετηθεί εδώ και καιρό για την υπόθεση του πατέρα βουλευτή της ΝΔ από σεβασμό στον ασθενή. Πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο περιβάλλον του θανόντα, ήρθε η ώρα όμως να το κάνουμε γιατί παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την εκμετάλλευση -σε δημόσια θέα – της απώλειας ενός ακόμα συνανθρώπου μας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Καλλιάνος, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν και μετά τον θάvατο του πατέρα του, εκτοξεύει λάσπη και απειλές ενάντια στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και ιδιαίτερα στην Αγγειοχειρουργική κλινική.

Ενώ έχει ψηφίσει τα μέτρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας απειλεί ευθέως γιατρούς και νοσηλευτές («δεν έχουν φανταστεί τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου»), καλώντας εμμέσως ακόμα και σε βιαιοπραγίες (;) σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού, στρέφοντας την οργή του κόσμου για την δυσλειτουργία του ΕΣΥ απέναντι στους υγειονομικούς και όχι στην πολιτική των κυβερνήσεων που το οδήγησαν εδώ. Έσπευσε άλλωστε να δηλώσει ότι δεν έχει τίποτα με το «φίλο» Άδωνι Γεωργιάδη και την πολιτική της κυβέρνησης για αυτό και μπορεί ωραιότατα να διαπομπεύει τους υγειονομικούς!

Για να εξηγούμαστε: Στο Αττικό νοσοκομείο μετά από κάθε εφημερία υπάρχουν 70-80 άρρωστοι σε ράντζα και φορεία και δεν μπορεί να υπάρχει “ιδιαίτερη” νοσηλευτική φροντίδα όταν σε πτέρυγα 40 ασθενών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια.

Όταν διεκδικούσαμε να αυξηθούν οι ΜΕΘ-ΜΑΦ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και καταγγέλαμε πως σε δεκάδες νοσοκομεία της χώρας (όχι στο Αττικό -κατ’ εξαίρεση) υπάρχουν δεκάδες ασθενείς καθημερινά που περιμένουν διασωληνωμέvoι σε κοινό θάλαμο αναζητώντας κλίνη ΜΕΘ ανά τη χώρα ο ίδιος ο βουλευτής Καλλιάνος μας απαντούσαν πως “δεν υπάρχει ασθενής που να μένει εκτός ΜΕΘ”. Αποκορύφωμα αυτής της εγκληματικής πολιτικής ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου το κόμματος που ανήκει ο κ. Καλλιάνος που έλεγε επισήμως στη Βουλή πως «Δεν έχουμε ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι διασωληνωμέvoι εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής».

Η ευαισθησία των υγειονομικών δε αρχίζει και τελειώνει όταν έρχεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο. Δεν είναι αυτός ο δικός μας κόσμος. Οι υγειονομικοί και το κίνημα τους είναι μαζί με τον λαό στον αγώνα για δωρεάν υγεία. Εχθρούς έχουν μόνο την πολιτική που θέλει να τα διαλύσει και να τα κάνει αγορά για «πελάτες».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους ‑ Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Ελλάδα Χτες
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τρoχαία ατυxήματα ή δυστυχήματα

Εντοπίστηκε μετεωρίτης με εξωγήινη ζωή ‑ Το στοιχείο που σόκαρε τους επιστήμονες

Tech + Science Χτες
Νέα στοιχεία για τη ζωή έξω από τον γαλαξία μας δίνουν τα ευρήματα σε μετεωρίτη

Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα DUI κατηγορεί τη Σιλιάνοφσκα ότι παραβίασε το Σύνταγμα

Κόσμος Χτες
Προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, δήλωσε ο Αρμπερ Αντέμι, βουλευτής του DUI

Λονδίνο: Ασυγκράτητο ζευγάρι ερωτοτροπούσε κατά τη διάρκεια πτήσης μπροστά στους επιβάτες

Κόσμος Χτες
Σε μία πτήση από Λονδίνο για Δουβλίνο, ένα ζευγάρι μετέτρεψε την καμπίνα του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδευε σε…κρεβατοκάμαρα!

Βραυρώνα: «Δε γνώριζα ότι στη σακούλα ήταν το βρέφος», λέει τώρα ο πατέρας

Ελλάδα Χτες
Τα «γυρίζει» τώρα ο πατέρας από το Νεπάλ, που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια στη Βραυρώνα και το οποίο εντοπίστηκε vεκρό από τις αστυνομικές Αρχές

Η Σιλιάνοφσκα ορκίστηκε πρόεδρος και αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία» ‑ Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης

Ελλάδα Χτες
Η Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία ‑ Το πρόστιμο για όσους δεν αλλάξουν

Ελλάδα Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πλατφόρμα id.gov.gr και πως θα κλείσετε ραντεβού

Τα «μαζεύει» ο χορευτής της Σάττι μετά τις δηλώσεις ότι είναι Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Eurovision Χτες
«Συγγνώμη, παρεξήγηση» λέει τώρα ο χορευτής της Μαρίνας Σάττι