E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας»

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Δημοσίευση 25/4/2024 | 16:10

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας»

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, έγιναν σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του στρατού και της ειδικής ομάδας καταστροφών

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, για την ύπαρξη βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ευτυχώς βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν.

«Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις!

Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου: «Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο Αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο.

Εμείς ως Δήμος, είχαμε στον πόλεμο νεκρούς κατοίκους μας, από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κυρίως και γι’ αυτό όταν εκλέχτηκα Δήμαρχος, ένα από τα πρώτα έργα που έκανα, με σεβασμό στην μνήμη τους, ήταν το σχετικό μνημείο στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ήρωες της ΤΕΝΞ, που έστω τώρα, λόγω της επένδυσης, καθαρίζουν 80 χρόνια μετά, τον χώρο δίπλα στα σπίτια μας».

Οι σοκαριστικές δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, έγιναν σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του στρατού και της ειδικής ομάδας καταστροφών που είχε την Τετάρτη 24 Απριλίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού κατά τη διάρκεια των εργασιών που λαμβάνουν χώρα λόγω της επένδυσης.

«Το θεαματικό νούμερο 314 ήχησε δυνατά, καθώς αφορά Βόμβες Αεροπορίας, που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα, μεταξύ πολλών ακόμα βομβών και πυρομαχικών, από την ΤΕΝΞ (Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς), μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο, δίπλα στα σπίτια μας» επισημαίνει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες 388 νέες κάμερες για κόκκινα φανάρια στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία οι νέες κάμερες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.