E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρκάς, ο μεγάλος άγνωστος!

Ο μυστηριώδης κομίστας, που κρατά την ταυτότητά του επτασφράγιστο μυστικό!

Δημοσίευση 28/5/2014 | 00:00

Αρκάς, ο μεγάλος άγνωστος!

Υπάρχει ένας Έλληνας μαέστρος του χιούμορ, που μας κάνει να σκάμε στα –πικρόχολα– γέλια και του τα συγχωρούμε, φυσικά, όλα: τις βλασφημίες, τις πολιτικές ακροβασίες, την πιπεράτη γλώσσα, τα πικάντικα λογοπαίγνια, τα καυστικά φιλοσοφικά ερωτήματα και κάθε λογής ασέβεια που προκύπτει από τη δαιμόνια πένα του.

Κι αυτό, γιατί είναι ο αγαπημένος όλων! Κι όμως, για μια τόσο προβεβλημένη φυσιογνωμία, δεν είναι τίποτα δημοσίως γνωστό.

Βιογραφικές πληροφορίες δεν υπάρχουν, για φωτογραφία του ούτε λόγος, την ίδια ώρα που ελάχιστοι μπορούν να ισχυριστούν ότι τον γνωρίζουν προσωπικά. Και βέβαια, το μυστήριο για το ποιος είναι τελικά ο Αρκάς γιγαντώνεται στις μέρες μας, την εποχή του Διαδικτύου και της καταιγιστικής ροής πληροφορίας, καθώς ακόμα και το Ίντερνετ κρατά το στόμα του αναπάντεχα κλειστό, στις τρεις και πλέον δεκαετίες δράσης του Αρκά!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, καθώς μιλάμε για τον κομίστα που τον ξέρουμε και τον λατρεύουμε όλοι, με τις ιστορίες του να σκαρφαλώνουν διαρκώς στις πρώτες θέσεις των μπεστ-σέλερ, κάθε φορά που κυκλοφορεί νέα ιστορία του.

Ο Έλληνας Τόμας Πίντσον αφήνει λοιπόν το μοναδικό του έργο να μιλά για εκείνον, μένοντας επίτηδες στα παραλειπόμενα της Ιστορίας...

Σκόρπιες βιογραφικές πληροφορίες

Για την ταυτότητα του Αρκά δεν έχουν υποστηριχθεί πολλές θεωρίες, όπως θα περίμενε κανείς, κάποια πράγματα ωστόσο μπορούν να ανασυγκροτηθούν από θραύσματα γνώσης εδώ κι εκεί.

Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο «Αρκάς», πρώτα απ' όλα, κάτι αποκαλύπτει, όπως εξάλλου τα περισσότερα φιλολογικά παρατσούκλια: κατάγεται πιθανότατα από την Αρκαδία, όπως εξάλλου μαθαίνουμε και από την επίσημη ιστοσελίδα του. Εδώ όμως αρχίζει και τελειώνει κάθε εικασία για το ποιος είναι ο κορυφαίος κομίστας!

Ο Αρκάς εμφανίζεται στη δημόσια ζωή με το όνομα Αντώνης Ευδαίμων, που μοιάζει ωστόσο φτιαχτό, παρά πραγματικό βαφτιστικό. Έτσι υπογράφει όμως κείμενό του στο περιοδικό «Βαβέλ» το 1984, έτσι υπογράφει τις πρώτες του απόπειρες στην επικράτεια των κόμικς, ενώ το ίδιο όνομα χρησιμοποιεί και σε εικονογράφηση διηγήματος του 1985 («Ένα παιδί και ο σκύλος του»).

¶λλοι έχουν υποστηρίξει ότι το πραγματικό του όνομα είναι ¶ρης Καστρινός (απ' όπου και το ΑΡ-ΚΑΣ), κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει, οπότε δεν θα μνημονεύσουμε άλλες εικασίες για το όνομά του, καθώς σεβόμενοι την επιλογή του, θα ασχοληθούμε με το ξακουστό του έργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι 200 της Καισαριανής: Το άλμπουμ που ανατρέπει τα δεδομένα ‑ Ποιοι ήταν οι άνδρες που κοιτούν το φακό;

Ιστορικά 16.02.2026
Από το eBay στη συλλογική μνήμη: Οι πρώτες ταυτοποιήσεις και το ηθικό δίλημμα γύρω από τα ντοκουμέντα της εκτέλεσης των 200

Τo AI‑Scam του 2026: Πώς αντιγράφουν τη φωνή σου

Νέα Εποχή 16.02.2026
Το σοκαριστικό στοιχείο της νέας αυτής τεχνολογίας είναι η ευκολία με την οποία επιτυγχάνεται

Η πλατφόρμα φαγητού που έκλεψε τους μισθούς των εργαζομένων

Stories 16.02.2026
Η κρυφή πλευρά του delivery που αποκαλύπτεται τώρα

Πως ο Τραμπ κατάφερε να δώσει προβάδισμα 55 τρισ. δολαρίων στην Κίνα

Stories 16.02.2026
Η «Στροφή στην Ασία» που έμεινε στα χαρτιά

Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει

Ιστορικά Χτες
Πριν τέσσερις αιώνες στην ανατολικη Κροατία

Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές

Ιστορικά Χτες
Ο «Κόμης» Βίκτορ Λούστιγκ εξαπάτησε κυβερνήσεις, τραπεζίτες και την ίδια την Αμερική – αλλά κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος πραγματικά ήταν

Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα

Νέα Εποχή Χτες
Ιστορικά λάθη, ανεπαρκείς πολιτικές και μαζικές εγκαταλείψεις εκτόξευσαν τον αριθμό των αδέσποτων σε Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Βαλκάνια

Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε

Stories Χτες
Χωρίς νερό, φαγητό ή τουαλέτα για 30 ώρες, η γυναίκα περιέγραψε ότι βίωσε «ακραία ψυχική πίεση και φόβο»

Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες
Χαρές, δυσκολίες και προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα