E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Του έβαλαν πρόστιμο όταν τον σταμάτησαν για αλκοτέστ αλλά τον αθώωσαν γιατί το σώμα του παράγει αλκοόλ

Μια ιδιαίτερα σπάνια πάθηση ενός 40χρονου Βέλγου

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 25/4/2024 | 00:34

Του έβαλαν πρόστιμο όταν τον σταμάτησαν για αλκοτέστ αλλά τον αθώωσαν γιατί το σώμα του παράγει αλκοόλ
Photo by Adam Jaime on Unsplash

Άνδρας στο Βέλγιο κατηγορήθηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, με το δικαστήριο να τον αθωώνει, αφού ο δικηγόρος του πέτυχε να εξηγήσει ότι ο πελάτης του πάσχει από μια σπάνια μεταβολική πάθηση, που κάνει το σώμα του να παράγει από μόνο του αλκοόλ.

Έτσι η κατηγορία εναντίον του 40χρονου απορρίφθηκε, αφού απέδειξε ότι πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που ονομάζεται «Σύνδρομο Auto-Βrewery».

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ενδογενής παραγωγή αλκοόλ, με την πάθηση να εμφανίζεται αρχικά σαν μια δηλητηρίαση από το αλκοόλ, μπερδεμένη ομιλία, ασταθές βάδισμα, σύγχυση και γαστρεντερική δυσφορία.

Στον άνδρα είχε επιβληθεί πρώτα πρόστιμο το 2019, ενώ για δεύτερη φορά τρία χρόνια αργότερα. Η δικηγόρος του, Anse Ghesquiere, δήλωσε στο Reuters ότι κατά «μία ακόμη ατυχή σύμπτωση» ο πελάτης της εργάζεται σε… ζυθοποιείο, αλλά και οι τρεις γιατροί που του έκαναν εξέταση, επιβεβαίωσαν ότι πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Ο δικαστής στην ετυμηγορία του, είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε συμπτώματα μέθης, αλλά βρέθηκε με αρκετό ποσοστό στο αλκοτέστ. Η Lisa Florin, κλινική βιολόγος στο βελγικό νοσοκομείο AZ Sint-Lucas, εξήγησε ότι τα άτομα με την πάθηση παράγουν τον ίδιο τύπο αλκοόλ με αυτόν που υπάρχει στα αλκοολούχα ποτά, αλλά γενικά αισθάνονται λιγότερο τις επιπτώσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη, ξαναείδε τα παιδιά της μετά από χρόνια ‑ Σε τι φάση είναι η Britney Spears τώρα

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η Britney Spears θέλει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στη ζωή της αλλά ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει

Ανδρας με Αλτσχάιμερ πήγε σε συναυλία και αρχίζει να τραγουδά όταν θυμάται τους στίχους

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Η σκληρή διάγνωση στα 51 και το λάθος των γιατρών

Η Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε «Thank U, Next» με την κόρη του Μπεν Αφλεκ ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ γλέντησε στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε μαζί με την κόρη της Έμα και τη Σεραφίνα, κόρη του Αφλεκ

Καίτη Γαρμπή: Ακυρώνει εμφανίσεις λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ‑ «Θέλω την προσευχή σας»

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια μίλησε δημοσίως για την κατάσταση της υγείας της

Σάκης Κατσούλης: Ποιο προσβλητικό μήνυμα δέχτηκε για τον νεογέννητο γιο του και πώς αντέδρασε

Tabloid Χτες
Ο νικητής του Survivor έλαβε ένα σοκαριστικό μήνυμα για το νεογέννητο μωρό του και επέλεξε να απαντήσει με έναν τρόπο που εξέπληξε τους πάντες.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαντά στον Παύλο Σταματόπουλο για το «Happy Day γίναμε»

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια του Alpha αντέδρασε στο σχόλιο του συναδέλφου της, τονίζοντας ότι η εκπομπή της μιλά πάντα με ειλικρίνεια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Αρια Καλύβα: Το δημόσιο «άδειασμα» στον Γιώργο Λιάγκα και η ατάκα που έγινε αμέσως viral

TV Buzz Χτες
Η δημοσιογράφος μίλησε ανοιχτά για την αποχώρηση Κατσαρίδη από το «Πρωινό» και δεν άφησε τον Λιάγκα αναπάντητο.

Σκοκαρισμένη η Φαίη Σκορδά στον αέρα του Buongiorno: «Δεν άντεξα να δω το βίντεο, δεν ήθελα να το δω»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Φαίη Σκορδά αρνήθηκε να προβάλει το σοκαριστικό βίντεο στο «Buongiorno», εξομολογούμενη ότι δεν άντεξε να το δει ούτε η ίδια.

Η Κάιλι Τζένερ φοράει μαύρο αθλητικό σετ και απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές ξεκούρασης σε πολυτελές γιοτ

E-Daily 3.Left Χτες
Στο φόντο διακρίνονται όργανα γυμναστικής, δείχνοντας πως δεν αφήνει την άσκηση ούτε στις διακοπές

Γρηγόρης Αρναούτογλου για Γιώργο Λιάγκα: Αυτό που έκανε ήταν μπούρδα

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής απάντησε δημόσια στον Λιάγκα, χαρακτηρίζοντας ως «μπούρδα» τη συμπεριφορά του μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία στο «Πρωινό».

Ανατροπές στον ΑΝΤ1: Η Σία Κοσιώνη έρχεται, ο Νίκος Χατζηνικολάου φεύγει από το κεντρικό δελτίο

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σία Κοσιώνη ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 και να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να κατευθύνεται σε επιτελικό ρόλο;