E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Δημοσίευση 24/4/2024 | 16:11

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν - Υπομνήματα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών είχαν καταθέσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά αλλά όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Τριάντα ένα κόμματα και σχηματισμοί κομμάτων θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καθώς πήραν το «πράσινο φως» από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Το αρμόδιο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανακήρυξη των κομμάτων μετά των έλεγχο των αιτήσεων που είχαν καταθέσει συνολικά 46 συνδυασμοί και κόμματα.

Το δικαστήριο, ομόφωνα, δέχτηκε πως δεν «συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης» για 15 κόμματα μεταξύ των οποίων και οι Σπαρτιάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 14 κόμματα δεν είχαν καταθέσει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ.

Εκτός εκλογικής αναμέτρησης μένουν οι Σπαρτιάτες καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είπε «ναι» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές .

Άλλωστε, ενστάσεις για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές εξέφρασαν με υπομνήματα τους στον Άρειο Πάγο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα οποία, μεταξύ άλλων, επικαλέστηκαν τις αναφορές του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί καθοδηγούμενων βουλευτών από εξωκοινοβουλευτικούς που λειτουργούν με όρους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε» αλλά και τις διώξεις που ζήτησε να ασκηθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε βάρος 11 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας για εξαπάτηση εκλογέων.

Την κίνηση στήριξε με επιστολή της και η Νέα Αριστερά. Από την πλευρά του το κόμμα των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «συνταγματική εκτροπή», χαρακτηρίζοντας το υπόμνημα της Ν.Δ. ως «κατάπτυστο, με ανακρίβειες και αισχρά ψεύδη».

Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Εκλογοδικείο καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να ανακοινώσει την απόφαση του που αφορά τη νομιμότητα της παρουσίας του κόμματος των Σπαρτιατών στη Βουλή. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία, στην περίπτωση που κηρυχθούν έκπτωτοι οι Σπαρτιάτες, θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις καθώς είτε θα οδηγήσει σε καταμερισμό των εδρών τους είτε σε επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες που εξελέγησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά του Ιράν ‑«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά», λέει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που περιγράφονται ως «πλήγματα αυτοάμυνας» εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Σαρδηνία: Έντονες αντιδράσεις για παραλία που απαγορεύει ομπρέλες σε ηλικίες 10‑65 ετών

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Πρέπει να φέρουμε μαζί τον παππού;» - Οργισμένοι Ιταλοί αντιδρούν στο μέτρο γνωστού τουριστικού θερέτρου της Σαρδηνίας

Μπελφαστ: Σε ετοιμότητα για δεύτερη νύχτα επεισοδίων – Οι διαμαρτυρίες έφτασαν στη Γλασκώβη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο νέας νύχτας βίαιων συγκρούσεων

Βούλα: Νεκρός 74χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στη Βούλα το απόγευμα της Τετάρτης μετά τον εντοπισμό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία

Μπιλ Γκέιτς: «Ο Έπσταϊν με εκβίαζε απειλώντας να αποκαλύψει την απιστία μου στη σύζυγό μου»

E-Daily 3.Left Χτες
«Δεν έπρεπε ποτέ να τον είχα γνωρίσει», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει και παλαιότερα για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστή

Διπλή δολοφονία στο Λόγγο Αιγίου: Τι ισχυρίζεται ο 65χρονος Ιταλός ενόψει της απολογίας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου απολογείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία μητέρας και γιου, ενώ η συνήγορός του επικαλείται κενά στη δικογραφία.

Ωρωπός: 32χρονος ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και ανέβασε το βίντεο online – «Κοιτάξτε πώς κλαίει»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χρόνια κακοποίηση και συνεχείς αποσύρσεις καταγγελιών – Ο δράστης συνελήφθη αφού πέταξε το κινητό του στη θάλασσα

Αίγιο: Συγκλονίζει ο πρώτος μάρτυρας στον τόπο του εγκλήματος – «Πήγα να βοηθήσω»

Ελλάδα Χτες
«Θα τον κυνηγήσω μέχρι εκεί που δεν πάει», λέει η αδερφή του 54χρονου θύματος

Οι πέντε ασφαλέστερες χώρες για το 2026 ‑ Πού βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης αξιολογεί 163 χώρες βάσει 23 διαφορετικών κριτηρίων

Τραμπ: «Θα επιτεθούμε στο Ιράν πολύ σκληρά»

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε την κατάρριψη του ελικοπτέρου Apache στα Στενά του Ορμούζ για να προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν εάν δεν υπάρξει συμφωνία ειρήνης.

Βόλος: «Θα σκοτώσω εσάς και τα παιδιά σας» – Στο Αυτόφωρο 45χρονος

Ελλάδα Χτες
Ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι διαθέτει όπλο και μαχαίρι, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία των κατοίκων