E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Δημοσίευση 24/4/2024 | 16:11

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν - Υπομνήματα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών είχαν καταθέσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά αλλά όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Τριάντα ένα κόμματα και σχηματισμοί κομμάτων θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καθώς πήραν το «πράσινο φως» από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Το αρμόδιο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανακήρυξη των κομμάτων μετά των έλεγχο των αιτήσεων που είχαν καταθέσει συνολικά 46 συνδυασμοί και κόμματα.

Το δικαστήριο, ομόφωνα, δέχτηκε πως δεν «συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης» για 15 κόμματα μεταξύ των οποίων και οι Σπαρτιάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 14 κόμματα δεν είχαν καταθέσει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ.

Εκτός εκλογικής αναμέτρησης μένουν οι Σπαρτιάτες καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είπε «ναι» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές .

Άλλωστε, ενστάσεις για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές εξέφρασαν με υπομνήματα τους στον Άρειο Πάγο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα οποία, μεταξύ άλλων, επικαλέστηκαν τις αναφορές του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί καθοδηγούμενων βουλευτών από εξωκοινοβουλευτικούς που λειτουργούν με όρους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε» αλλά και τις διώξεις που ζήτησε να ασκηθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε βάρος 11 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας για εξαπάτηση εκλογέων.

Την κίνηση στήριξε με επιστολή της και η Νέα Αριστερά. Από την πλευρά του το κόμμα των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «συνταγματική εκτροπή», χαρακτηρίζοντας το υπόμνημα της Ν.Δ. ως «κατάπτυστο, με ανακρίβειες και αισχρά ψεύδη».

Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Εκλογοδικείο καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να ανακοινώσει την απόφαση του που αφορά τη νομιμότητα της παρουσίας του κόμματος των Σπαρτιατών στη Βουλή. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία, στην περίπτωση που κηρυχθούν έκπτωτοι οι Σπαρτιάτες, θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις καθώς είτε θα οδηγήσει σε καταμερισμό των εδρών τους είτε σε επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες που εξελέγησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία 06.03.2026
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science 06.03.2026
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα 06.03.2026
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος 06.03.2026
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος 06.03.2026
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα 06.03.2026
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος 06.03.2026
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος 06.03.2026
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος 06.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»