E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Όρμησε στη σύζυγό του γιατί του ζήτησε χρήματα για τα ιδιαίτερα του παιδιού

Επίθεση και στον 13χρονο

Δημοσίευση 24/4/2024 | 15:12

Θεσσαλονίκη: Όρμησε στη σύζυγό του γιατί του ζήτησε χρήματα για τα ιδιαίτερα του παιδιού
Φωτογραφία από Pixabay

Ο άντρας εμφανίστηκε προκλητικός στο δικαστήριο - «Και εγώ σαν παιδί έφαγα ξύλο από τον πατέρα μου. Ό,τι έγινε, έγινε» - «Κρύβω όλα τα μαχαίρια του σπιτιού γιατί φοβόμαστε», είπε η σύζυγός του που είχε κάνει και τον προηγούμενο μήνα καταγγελία

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με έναν 55χρονο άντρα να ορμάει για να χτυπήσει τη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους, όταν η γυναίκα του ζήτησε χρήματα για να πληρώσει τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού τους. Μετά τη σύλληψή του, ο άντρας οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής, υπό τους όρους ο άντρας να φύγει από την οικογενειακή εστία και της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του και του 13χρονου γιου του σε απόσταση 100 μέτρων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα ανέφερε η γυναίκα στους δικαστές, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, μέσα στο σπίτι της οικογένειας, όταν η 50χρονη ζήτησε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από τον σύζυγό της προκειμένου να πληρώσει τα ιδιαίτερα μαθήματα του 13χρονου παιδιού τους.

«Κρύβω όλα τα μαχαίρια του σπιτιού γιατί φοβόμαστε» «Μου είπε ότι δεν έχει χρήματα και να πάω να δουλέψω για να βρω λεφτά. Έγινε φασαρία και σηκώθηκε για να με χτυπήσει. Μπήκε μπροστά ο γιος μας για να τον σταματήσει και τον έπιασε από τον γιακά, από το χέρι και τον πέταξε κάτω», είπε η γυναίκα στους δικαστές, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα την ίδια και τον ανήλικο γιο τους από τον κατηγορούμενο.

«Εγώ και το παιδί φοβόμαστε, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει. Έχω κάνει άλλη μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία τον περασμένο μήνα και έχω φτάσει στο σημείο να κρύβω όλα τα μαχαίρια του σπιτιού γιατί φοβόμαστε», σημείωσε η γυναίκα. Ιδιαίτερα προκλητικός ο πατέρας Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ουσιαστικά παραδέχθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται και εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στους δικαστές λέγοντας ότι πράγματι προσπάθησε να χτυπήσει τον γιο του αλλά δεν τα κατάφερε.

«Ήμουν ξαπλωμένος στο σαλόνι και μου ζήτησε 20 ευρώ για τα ιδιαίτερα του παιδιού. Της είπα δεν έχω να της δώσω. Έβριζε και απειλούσε και της είπα να πάει να βρει δουλειά. Η βία δεν είναι μόνο από τη μεριά μου, δεν σέβεται τίποτα εκείνη. Το παιδί με έχει χτυπήσει. Εγώ προσπάθησα να τον χτυπήσω αλλά τελικά δεν το χτύπησα. Και εγώ σαν παιδί έφαγα ξύλο από τον πατέρα μου. Ό,τι έγινε, έγινε», ανέφερε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του τονίζει ότι απαγορεύεται να χτυπάει τον γιο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Το BBC συνδέει το “Ferto” του Akyla με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Διθυραμβικά σχόλια συνεχίζει να συγκεντρώνει η ελληνική συμμετοχή

Πάτρα: Συναγερμός για διασπορά φυματίωσης – Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης από το Νεπάλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δύσκολος πληθυσμός, κρύβονται και δεν συμμορφώνονται»

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της δολοφονίας 34χρονου έξω από κλαμπ στις Σέρρες το 2025

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φονικό επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από καβγά

Χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο: Ανατροπή με το «σημείο μηδέν» ‑ Δεν μεταδόθηκε από χωματερή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα δεδομένα για το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

Ο ουρανός πάνω από την Αλάσκα τρελάθηκε, και ο δορυφόρος της NASA κατέγραψε κάθε δευτερόλεπτο

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εντυπωσιακή σειρά ατμοσφαιρικών φαινομένων πάνω από τον Κόλπο της Αλάσκας

Καταναλωτικά δάνεια: Πλαφόν στο κόστος και τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις έως 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέο πλαφόν σε καταναλωτικά δάνεια έως 100.000 ευρώ περιορίζει το κόστος αποπληρωμής, ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει δανειολήπτες από υπερβολικές χρεώσεις, επιβάλλοντας σαφή όρια και ενημέρωση

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

Ελλάδα Χτες
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Drone στη Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα εκρηκτικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το θαλάσσιο drone εντόπισαν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Βασιλικής

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 ασθενείς από νοροϊό στην Καραϊβική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας και έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσει το Nassau, την πρωτεύουσα των Μπαχάμες

Απίστευτο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ: Αεροπλάνο χτύπησε άνθρωπο που περπατούσε τον διάδρομο προσγείωσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση ακυρώθηκε καθώς αμέσως μετά πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες για προληπτικούς λόγους