E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γάζα: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο νοσοκομείο Νάσερ ‑ Διαψεύδει το Ισραήλ

«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματa Παλαιστινίων στερείται βάσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού

Δημοσίευση 23/4/2024 | 17:23

Γάζα: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο νοσοκομείο Νάσερ ‑ Διαψεύδει το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός αρνείται τους ισχυρισμούς για ομαδική ταφή και εκτελέσεις Παλαιστινίων στο νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας, που διευκρινίζει ότι πτώματa που είχαν ταφεί εξετάστηκαν στο πλαίσιο αναζήτησης ομήρων.

«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματa Παλαιστινίων στερείται βάσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού όπου και διευκρινίζεται ότι τα πτώματa επιστράφηκαν στον τόπο ταφής τους έπειτα από την εξέτασή τους. «Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με προσεκτικό τρόπο και αποκλειστικά σε τόπους στους οποίους οι υπηρεσίες Πληροφοριών ανέφεραν πιθανή παρουσία ομήρων. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε προσεκτικά με σεβασμό και με τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του νεκρού».

Ωστόσο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου έχει δηλώσει σοκαρισμένη από την καταστρoφή του νοσοκομείου Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και Νάσερ στη Χαν Γιουνίς και ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τους ομαδικούς τάφους που εντοπίστηκαν στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ύπατος αρμοστής Φόλερ Τουρκ τονίζει την ανάγκη για τη διεξαγωγή «ανεξάρτητων, αποτελεσματικών και διαφανών ερευνών» στο πλαίσιο του «κλίματος ατιμωρησίας που επικρατεί».

Η ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ έρχεται μετά την είδηση ότι συνεργεία της πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους με τουλάχιστον 180 πτώματa στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς.

Η ανακάλυψη των τάφων έγινε, σύμφωνα με το Al Jazeera μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων στις 7 Απρίλη από την περιοχή.

«Στο προαύλιο του νοσοκομείου, μέλη της πολιτικής άμυνας και παραϊατρικοί ανέσυραν 180 πτώματa που θάφτηκαν σε αυτόν τον ομαδικό τάφο από τον ισραηλινό στρατό. Στα πτώματa περιλαμβάνονται ηλικιωμένες γυναίκες, παιδιά και νεαροί άνδρες», ανέφερε ο δημοσιογράφος Hani Mahmoud του «Al Jazeera» που μεταδίδει από τη Χαν Γιούνις.

«Βρήκαμε πτώματa χωρίς κεφάλια, σώματα χωρίς δέρματα και σε ορισμένα είχαν κλαπεί τα όργανά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του κυβερνητικού γραφείου Τύπου στη Γάζα αναφερόμενος στους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στην περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ.

Σύμφωνα με διασώστες, ορισμένα σώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες που έχουν εβραϊκή γραφή πάνω τους, ενώ κάποιοι έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και φαίνεται ότι εκτελέστηκαν και στη συνέχεια θάφτηκαν σε αυτούς τους τάφους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακαλύφθηκε ένας ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο ιατρικό ίδρυμα στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος 03.05.2024
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία 03.05.2024
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα 03.05.2024
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα 03.05.2024
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Η κρίση των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Γαλλία: Αστυνομική επιχείρηση και επεισόδια στο Παρίσι με διαδηλωτές

Κόσμος 03.05.2024
Εκκένωση πολλών δεκάδων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία 03.05.2024
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα 03.05.2024
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα