E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κίρα Νάιτλι: Η τραυματική εμπειρία και η ψυχοθεραπεία μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Η ηθοποιός Κίρα Νάιτλι είπε ότι το να αποκτήσει φήμη στη νεαρή ηλικία των 17 ετών, ήταν μια «τραυματική» εμπειρία για εκείνη

Δημοσίευση 22/4/2024 | 18:21

Κίρα Νάιτλι: Η τραυματική εμπειρία και η ψυχοθεραπεία μετά τους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Η Κίρα Νάιτλι παραδέχεται πως όταν οι Πειρατές της Καραϊβικής έγιναν παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδιαίτερα εύκολα για την ίδια.

Η μεγάλη επιτυχία ενός ηθοποιού συχνά μπορεί να είναι μια εξαντλητική και δύσκολη διαδικασία. Για κάποιους, έρχεται στα τελευταία τους χρόνια ενώ για άλλους δεν έρχεται ποτέ.

Η Νάιτλι αποκάλυψε ότι, ενώ είναι απίστευτα ευγνώμων για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της Elizabeth Swann στις ταινίες της Disney, εκείνη την εποχή, η ξαφνική φήμη που απέκτησε αποδείχτηκε «αρκετά φρικτή» για εκείνη.

Η ηθοποιός ήταν μόλις 17 ετών όταν έπαιξε στην πρώτη ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής -The Curse of the Black Pearl. Θυμίζουμε ότι την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε και στην ταινία Love Actually και οι πόρτες του Χόλιγουντ φάνηκε να ανοίγουν διάπλατα για εκείνη.

Ωστόσο, η σταρ εξομολογήθηκε ότι η όλη εμπειρία ήταν αρκετά «τραυματική» για εκείνη. Μιλώντας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη φήμη, ούσα έφηβη ακόμα, η Νάιτλι είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της: «Το βρήκα πολύ φρικτό. Δεν είμαι εξωστρεφής, οπότε βρήκα αυτό το επίπεδο ελέγχου και φήμης πολύ δύσκολα. Ήταν μια εποχή που γίνεσαι -δεν έχεις γίνει- και πρέπει να κάνεις λάθη. Είναι μια πολύ επισφαλής ηλικία, ειδικά για τις γυναίκες». Η ηθοποιός συνέχισε εξηγώντας: «Είσαι κατά κάποιο τρόπο παιδί ακόμα. Ήταν τραυματικό, αλλά έφτιαξε την μετέπειτα καριέρα μου».

Η ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε ότι στα 20 της χρειάστηκε να υποβληθεί σε υπνοθεραπεία ώστε να μην πάθει κρίση πανικού στο κόκκινο χαλί των BAFTA, ενώ αργότερα διαγνώστηκε με PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες).

«Πραγματικά κατέρρευσα ψυχολογικά στα 22 μου, οπότε σταμάτησα για ένα χρόνο και διαγνώστηκα με διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας όλων αυτών των πραγμάτων. Μπήκα βαθιά στη θεραπεία και σε όλα αυτά», ανέφερε.

Όπως εξηγεί η ίδια, αυτό που δεν τη βοήθησε καθόλου ήταν ότι υπήρξε «απίστευτα σκληρή με τον εαυτό της» στα πρώτα στάδια της καριέρας της.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - Walk the Plank | Johnny Depp | Keira
Μιλώντας στο Harper's Bazaar εξήγησε: «Ποτέ δεν ήμουν αρκετά καλή. Ήμουν εντελώς μονοδιάστατη και τόσο φιλόδοξη. Πάντα προσπαθούσα να γίνομαι συνεχώς καλύτερη και να βελτιώνομαι, ένας πολύ εξαντλητικός τρόπος να ζεις τη ζωή σου» και παραδέχτηκε πως όλα έχουν ένα κόστος. Για την ιστορία πάντως, η Νάιτλι δεν μετανιώνει για κάτι και δεν παίρνει τίποτα πίσω.

«Είμαι απίστευτα τυχερή τώρα, η καριέρα μου έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου το απολαμβάνω πραγματικά και έχω ένα επίπεδο φήμης που είναι λιγότερο έντονο. Μπορώ να το αντιμετωπίσω και είναι καταπληκτικό. Όμως εκείνη την εποχή δεν ήταν και τόσο υπέροχο, μου πήρε πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας ώστε να μπορέσω τελικά να το διαχειριστώ», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο David Schwimmer αποκάλυψε το πιο απρόσμενο επάγγελμα που έκανε στα 18 του

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Πριν γίνει ο Ρος στα «Friends», παρέδωσε διαζύγιο σε παγκόσμιο σταρ

Από παιδί‑θαύμα της τηλεόρασης σε διανομέας της Amazon – Η νέα ζωή του Danny Pintauro

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ο μικρός πρωταγωνιστής του «Who`s the Boss?» δουλεύει σήμερα σε 5 δουλειές για να τα βγάλει πέρα

Η NASA «έλυσε» ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας; Το φαινόμενο που ίσως συνέβη τη μέρα της Σταύρωσης του Ιησού

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Ένα αστρονομικό φαινόμενο πριν από 2.000 χρόνια ξαναγράφει την Ιστορία

Ο easy 97.2 οργανώνει sunset disco party στη θάλασσα ‑ πώς θα κερδίσεις πρόσκληση

Media Χτες
Το 3ο «Let`s Meet» On Board πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Ιουλίου με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Λατινοπούλου – Παϊτέρης: Νέα κόντρα με «γύφτους και Πακιστανούς» – «Έγινε γύφτισσα για δευτερόλεπτα και την πείραξε»

E-Daily 3.Left Χτες
«Πρόκειται για χυδαία επίθεση εναντίον μου – Από την ίδια δεν ζητώ συγγνώμη»

Σόφη Πασχάλη: «Έχω βιώσει πολλά συμπτώματα μέχρι να καθαρίσει το κάθε μου συναίσθημα»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Σόφη Πασχάλη μίλησε για το νέο της βιβλίο, τα retreat με τον σύντροφό της και το προσωπικό ταξίδι προς την εσωτερική ισορροπία

Ο Μίκι Ρουρκ εμφανίστηκε χωρίς δόντια στους δρόμους του Λος Αντζελες, ανησυχία με την εικόνα του

E-Daily 3.Left Χτες
Λίγους μήνες μετά την έξωσή του από το σπίτι του ο ηθοποιός εθεάθη να περπατά φορώντας λερωμένα ρούχα, κρύβοντας το πρόσωπό του με κουκούλα

Η Πόπη Μαλλιωτάκη φωτογραφίζεται πάνω σε σκάφος και δίπλα σε έναν γάιδαρο και γράφει «Όταν λάμπεις, ενοχλείς»

Social Χτες
Η τραγουδίστρια βρέθηκε στη Μύκονο και πόζαρε σε σημεία του νησιού με λεοπάρ μπικίνι

Μανώλης Μητσιάς: «Σε έναν χρόνο το πολύ θα έχω τελειώσει – Δεν θέλω να με λυπηθεί ο κόσμος»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο σπουδαίος ερμηνευτής έθεσε χρονικό ορίζοντα για το τέλος της καλλιτεχνικής του πορείας, εξηγώντας γιατί δεν θέλει να τον λυπηθεί ο κόσμος.

Παϊτέρης για Λατινοπούλου: Για δευτερόλεπτα αισθάνθηκε ότι είναι γύφτισσα και την ενόχλησε, αν ζητήσει συγγνώμη θα τη βάλουμε στη Βουλή

E-Daily 3.Left Χτες
«Να πάει σε έναν καταυλισμό να δει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι δικιά μας» σημείωσε ο Βασίλης Παϊτέρης - Μήνυση έχει καταθέσει εις βάρος του η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Ποιος συνεχίζει επαγγελματικά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μετά το τέλος του Buongiorno

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αποκάλυψε στο «Super Κατερίνα» ότι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον όμιλο ΑΝΤ1 για το πρωινό του Ρυθμού.