E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Maraveyas Ilegal

«Weekend»

Δημοσίευση 28/5/2014 | 00:00

Maraveyas Ilegal
ΑΘΗΝΑ - Μέγαρο Μουσικής
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Tηλέφωνο: 210 7282000, Fax 210 7290174
http://www.megaron.gr/
Ημερομηνία: 27/06/2014
ΙΟΥΝ 2014
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Ωρα προσέλευσης: 21:00

10Ε προπώληση/ 12Ε στην είσοδο

Ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του, ο ξεχωριστός Κωστής Μαραβέγιας καλεί τους φίλους του για δεύτερη χρονιά στον δροσερό κήπο του Μεγάρου για ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι, από αυτά που ξέρει να στήνει με κάθε ευκαιρία.

Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegál), σε συνέχεια των δυο sold out συναυλιών του το καλοκαίρι του 2013 στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και τη κυκλοφορία του διπλού live cd (ζωντανή ηχογράφηση των δυο αυτών συναυλιών), προσκαλεί και πάλι παλιούς και νέους φίλους να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί του σε ένα ανεπανάληπτο «Weekend», σε μία και μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 27 Ιουνίου!

Με τη γνώριμη πλέον ενέργειά του και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα, ο Κωστής Μαραβέγιας θα δώσει μία ακόμη εκρηκτική live παράσταση που θα αφήσει σε όλους, όπως και οι προηγούμενες, μια πολύ «ανεβαστική» και γλυκιά διάθεση! Με τη δύναμη της μουσικής και της αγάπης, όπως και ο ίδιος πάντα λέει, μοιράζεται με το κοινό όλη του την ενέργεια σε αυτό που κάνει, με απαραίτητη πάντα τη θετική διάθεση και τη συμμετοχή του κόσμου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση τραγουδοποιού για την σημερινή ελληνική δισκογραφία. Εξαιρετικός μουσικός, περφόρμερ, πολυοργανίστας και συνθέτης, ξεχώρισε από το ξεκίνημά του με τραγούδια που η μελωδία και ο στίχος τους χαρακτηριζόταν από ευρηματικότητα, χιούμορ, ευφυΐα και χαρούμενη διάθεση. Για μια μουσική που ακροβατεί ανάμεσα σε μεσογειακές και βαλκανικές αναφορές, με πλούσιες ενορχηστρώσεις, με jazz και bossa nova στοιχεία, χαρακτηριστικά ενός προσωπικού μουσικού ρεύματος και ύφους που τον έχουν κατατάξει σΆ έναν από τους εμπορικότερους και πιο αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του.

Στον πιο δροσερό κήπο της Αθήνας, σημείο αναφοράς το καλοκαίρι για τους πολίτες της Αθήνας, ο Κωστής θα μας πει τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι τις ιστορίες της «Λόλας» καθώς και πολλά απΆ όσα τραγούδησε στις δυο ξεχωριστές βραδιές που μας χάρισε πέρσι το καλοκαίρι. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό: στο μουσικό του σύμπαν υπάρχουν και τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη, που θα τα ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του: τον Νίκο Αγγλούπα (κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), τον ¶γγελο Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), τον Jim Staridas (τρομπόνι, ακορντεόν), τον Κρίτωνα Μπελλώνια (τύμπανα) και τον Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο).

Η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Minos EMI.

 

 

Ο Κωστής Μαραβέγιας (γνωστός και ως Maraveyas Ιlegál) γεννήθηκε στο Αγρίνιο και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Τραγουδοποιός και πολυοργανίστας (παίζει ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα, farfisa και hammond) που αναδεικνύει τους παραδοσιακούς ήχους της μεσογειακής Ευρώπης, ερμηνεύει τραγούδια στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά.

Ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στην Ιταλία όπου εκτός από τις σπουδές του στη Στατιστική, φοίτησε και στο Ωδείο Niccolo Piccini του Bari (αρμονία, αντίστιξη και φούγκα). Έχει επίσης φοιτήσει στην Accademia Musicale Chigiana της Siena, στο τμήμα «Μουσική για ταινίες» με τον Ennio Morricone. 

Ο πρώτος του δίσκος με το συγκρότημα X-Darawish κυκλοφόρησε το 1998 στην Ιταλία. Το 2003, το πρώτο κεφάλαιο στη σόλο δισκογραφία του Κωστή Μαραβέγια με τίτλο «Ραδιοπειρατής», σηματοδότησε την άφιξη ενός νέου προσώπου στην ελληνική μουσική σκηνή. Ακολούθησε, το 2007, το δεύτερο άλμπουμ του, «Maraveyas Ilegal», ενώ το τρίτο άλμπουμ «Welcome To Greece» κυκλοφόρησε το 2009 με ανάλογη επιτυχία από τη νεοσύστατη τότε Ilegal Productions. Το 2012, δυο χρόνια μετά τη κυκλοφορία του πολύ πετυχημένου “Welcome to Greece” ο Maraveyas ilegál κυκλοφορεί το τέταρτο κατά σειρά cd του, τη “ΛΟΛΑ” με 11 καινούργια τραγούδια πού για ακόμη μια φορά, αγαπήθηκε πολύ από ραδιόφωνα, τύπο και κοινό. Η «ΛΟΛΑ» κυκλοφορεί και σε ειδική έκδοση με ένα βιβλίο 100 σελίδων που συνοδεύει το cd από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σημαντικά μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Βελγίου και Ελλάδας. Στις 16 Οκτωβρίου 2010 στο Großer Sendesaal του Βερολίνου, έδωσε μία από τις σημαντικότερες συναυλίες του μπροστά σε 900 θεατές του Ραδιομεγάρου Μουσικής του Βερολίνου καθώς και σε εκατομμύρια άλλους ακροατές, αφού η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από το Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), τον κρατικό ραδιοσταθμό της πρωτεύουσας της Γερμανίας και πολλούς άλλους συνεργαζόμενους ευρωπαϊκούς σταθμούς και ευρωπαϊκά δίκτυα.

Το 2011 διασκεύασε με τον Πάνο Μουζουράκη το τραγούδι «Φίλα με ακόμα» (Bacciami ancora) τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν. Το single σημείωσε μεγάλη επιτυχία και κέρδισε δύο μουσικά βραβεία Mad Awards 2011. Έχει παρουσιάσει το μουσικό ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος», ένα μουσικό ταξίδι στις μεσογειακές χώρες στη διάρκεια του οποίου συναντούσε ντόπιους μουσικούς και τραγουδοποιούς (Vinicio Capossela, Ludovico Einaudi, Riccardo Tesi, Orchestra Di Piazza Vittorio, Mariza, Teresa Salgueiro, Cristina Branco, Deolinda, Cristina Hoyos, Amparo Sanchez, Macaco, Massilia Sound System, Mercan Dede, Baba Zula, Yasmin Levy, Ψαραντώνη κ.ά.) κι έπαιζε μουσική μαζί τους.

 

Τον Ιούνιο του 2013, ο Maraveyas Ilegal προσκαλεί το κοινό για ένα συναυλιακό βραδινό «Πικ Νικ» στον Κήπο του Μεγάρου. Η συναυλία αυτή γίνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα sold out και αμέσως δόθηκε και δεύτερη μέρα η οποία επίσης γέμισε ασφυκτικά.

 

Οι δυο αυτές sold out συναυλίες του Κωστή Μαραβέγια στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε ένα εξαιρετικό διπλό live cd από την MINOS EMI.

 

Tον Μάιο του 2014, κάνει με πολύ μεγάλη απήχηση, περιοδεία στη Γερμανία όπου επισκέφτηκε επτά πόλεις όπως Κολωνία, Βερολίνο, Αμβούργο κ.λπ. ενώ αυτή τη περίοδο ετοιμάζει μια ακόμα πολύ γεμάτη καλοκαιρινή περιοδεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μες στους ανθισμένους κήπους»: Μια παράσταση για τον Μίκη Θεοδωράκη

Θέατρο+Χορός Προχτές
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣαπό 12/09 έως 13/0920

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες Προχτές
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική Προχτές
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Φεστιβάλ 11.07.2025
Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!

Το Plastiras Lake Festival έφτασε! Δες το full πρόγραμμα και κλείσε εισιτήριο!

Φεστιβάλ 10.07.2025
Τώρα μένει μόνο να φτάσεις εσύ στην παρέα μας!