E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα έμαθα: Το είδος πάπιας που πετάει σαν λάσο το πeος για να προσελκύσει ταίρι

Φτάνει σε μέγεθος όσο το υπόλοιπο κορμί της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2024 | 00:48

Σήμερα έμαθα: Το είδος πάπιας που πετάει σαν λάσο το πeος για να προσελκύσει ταίρι
@wikipedia.org

Υπάρχει ένας τύπος πάπιας που μερικές φορές πετάει σαν λάσο το το πeος της για να μην της ξεφύγει ένα πιθανό θηλυκό ταίρι.

Τα περισσότερα αρσενικά πουλιά δεν έχουν πeη. Συνήθως αναπαράγονται αγγίζοντας για λίγο τα ανοίγματα των γεννητικών οργάνων με ένα θηλυκό, που ονομάζεται «φιλί cloacal». Ωστόσο, οι περισσότερες πάπιες έχουν πeη. Η θεωρία πίσω από το γιατί συμβαίνει αυτό είναι ότι, επειδή είναι υδρόβια πτηνά, είναι πιθανό το μεγαλύτερο μέρος του σπέρματος να ξεπλυθεί μετά από ένα φιλί cloacal.

Επικεφαλής ανάμεσα στις πάπιες, από άποψη φαλλικου μήκους, είναι η Αργεντινή πάπια Lack (Oxyura vittata), που όχι μόνο έχει πeος, αλλά έχει πeος όσο και η ίδια η πάπια! Όχι μόνο αυτή η τυχερή πάπια θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το παιχνίδι, αλλά ο τρόπος που σαγηνεύει ανυποψίαστα θηλυκά προκαλεί εντύπωση και στους πιο υποψιασμένους.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πάπια χρησιμοποιεί το πλεονέκτημα του πeους της για να πιάσει σαν με λάσο τα θηλυκά, σε μια προσπάθεια να ζευγαρώσει μαζί τους. Με τα δικά τους λόγια: «Η καλύτερη εικασία μας είναι ότι τα πουλιά χρησιμοποιούν [το μακρύ πeος] ως ένα είδος λάσο… Τα αρσενικά πρέπει να κυνηγήσουν τα θηλυκά και ακόμη και κατά τη διάρκεια της σύζευξης τα θηλυκά προσπαθούν να ξεφύγουν».

Η πάπια της Αργεντινής είναι μικρήm και ζει σε λίμνες, ζυγίζει λίγο περισσότερο από 640 γραμμάρια και έχει περίπου 41 εκατοστά μήκος από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Είναι, όπως πολλά είδη της οικογένειας της πάπιας, μια πάπια με άκαμπτη ουρά και έχει μάλλον μακρύ πeος σε σύγκριση με το μέγεθος του σώματός τους. Τα περισσότερα από αυτά τα πουλιά, ωστόσο, ανταγωνίζονται το ανθρώπινο μήκος σε περίπου 15 με 20 εκατοστά. Η αργεντίνικη πάπια φαίνεται να είναι διαπρέπουσα και μπορεί να έχει πeη μήκους έως 43 εκατοστά, τα μεγαλύτερα πeη από οποιοδήποτε γνωστό πουλί.

Υπάρχει πολύ μικρός δεσμός μεταξύ των αρσενικών και των θηλυκών σε αυτό το είδος και οι θηλυκές πάπιες συχνά αντιστέκονται στο ζευγάρωμα. Εξαιτίας αυτού, οι ερωτοτροπίες για να προσελκύσουν τα θηλυκά είναι περίτεχνες, δυναμικές και συνήθως εκτελούνται παρουσία άλλων πάπιων. Οι ερευνητές δεν απορρίπτουν την ιδέα ότι η σeξουαλική επιλογή (η ιδέα ότι τα θηλυκά προτιμούν ένα μακρύτερο πeος) έπαιξε ρόλο στην ανάπτυξη του πολύ μακριού μέλους της συγκεκριμένης πάπιας. Πιστεύουν, ωστόσο, ότι είναι πιο πιθανό να είναι αποτέλεσμα περιορισμένης πρόσβασης σε θηλυκές και έντονου ανταγωνισμού σπέρματος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σήμερα έμαθα: Γιατί οι νύφες κρατούν ανθοδέσμες;

Σήμερα έμαθα 03.05.2024
Ένα έθιμο με μεγάλη ιστορία

Σαν σήμερα: Έφυγε ο «καλός μας άνθρωπος»

Σαν Σήμερα 03.05.2024
Ο Θανάσης Βέγγος «έφυγε» από τη ζωή στις 3 Μαΐου του 2011

Σήμερα έμαθα: Γιατί οι σκύλοι κυνηγούν τα αυτοκίνητα;

Σήμερα έμαθα Χτες
Το ένστικτο μιλάει

Σαν σήμερα: Το τραγικό τέλος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα

Σαν Σήμερα Χτες
Πέντε μέρες μετά την τρίτη απόπειρα αυτοκτονίας της

Σήμερα έμαθα: Τι είναι το Βόρειο Σέλας;

Σήμερα έμαθα 30.04.2024
Πως δημιουργείται;

Σαν σήμερα: Ο πόλεμος του Βιετνάμ φτάνει στο τέλος του μετά από 20 χρόνια

Σαν Σήμερα 30.04.2024
Η κατάληψη της Σαϊγκόν από τις κομμουνιστικές δυνάμεις σήμανε και το τέλος του πολέμου

Σαν σήμερα: Πέθανε ο «μάστερ του σασπένς»

Σαν Σήμερα 29.04.2024
Στις 29 Απριλίου του 1980

Σήμερα έμαθα: Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;

Σήμερα έμαθα 26.04.2024
Το φως, το άζωτο και το οξυγόνο

Σαν σήμερα: Η πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ

Σαν Σήμερα 26.04.2024
Στις 26 Απριλίου του 1986

Σήμερα έμαθα: Ποια ακριβώς εποχή ονομάζεται «Βικτωριανή»;

Σήμερα έμαθα 25.04.2024
Δεν αφορούσε μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο για ένα πολύ σημαντικό λόγο