E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μιράντα Ζαφειροπούλου: Έτσι είναι σήμερα στα 77 της η Σταρ Ελλάς 1968

Παραμένει σικ και όμορφη

Δημοσίευση 22/4/2024 | 11:58

Μιράντα Ζαφειροπούλου: Έτσι είναι σήμερα στα 77 της η Σταρ Ελλάς 1968

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου, στα 21 της χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς, το μακρινό 1968. Εκείνη τη χρονιά, κέρδισε και τον τίτλο του «κοριτσιού με το ωραιότερο μαυρισμένο χρώμα», ένα ειδικό βραβείο που προσέφερε σειρά καλλυντικών.

Εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και προτιμά να περνά τον χρόνο της παρέα με καλούς φίλους και συναδέλφους της σε ήσυχα ταβερνάκια.

«Η Μιράντα είναι μια χαρά, κουκλάρα, και δεν αναλώνεται σε κοσμικές εμφανίσεις και ανούσιες συζητήσεις που αφορούν τα προσωπικά, τα δικά της και των άλλων. Όπως πάντα λατρεύει το καλό θέατρο και κάνει επιλεκτικές θεατρικές εξόδους, όπως πέρυσι το καλοκαίρι που πήγε στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει την παράσταση του “Οιδίποδα επί Κολωνώ” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κόκκου και την εντόπισαν οι φωτογράφοι στο αρχαίο θέατρο, στο πλευρό του Σταμάτη Φασουλή», είχε πει στην Espresso, για την ακριβοθώρητη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου φίλος της.

Ενδεικτικό του πόσο ακριβοθώρητη είναι η ηθοποιός είναι ότι δεν είχε πάει ούτε να παρακολουθήσει ούτε την παράσταση «Μαριχουάνα Stop», η οποία ήταν βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, όπου η ίδια κρατούσε τον ρόλο της Μελίτας Καμβύση, μιας πλούσιας γυναίκας η οποία -σύμφωνα με το σενάριο- ενδιαφερόταν να αγοράσει ένα σπίτι στην Πλάκα για να στεγάσει τον έρωτά της με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

«Τον ρόλο που παίζω τον έχει υποδυθεί η υπέροχη Μιράντα Ζαφειροπούλου, που ελπίζουμε να έρθει να μας δει στην παράσταση», είχε πει τότε η Βίκυ Κουλιανού, η οποία κρατούσε τον ρόλο.

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου, ήταν και παραμένει φυσικά μια εντυπωσιακή και πανύψηλη γυναίκα με ωραίο βλέμμα. Το 1964 άρχισε τη συνεργασία της με το Εθνικό στην τραγωδία «Ικέτιδες» συμμετέχοντας στον Χορό των Δαναΐδων. Τέσσερα χρόνια μετά συμμετείχε στα καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς ενώ συνεργαζόταν ήδη με το Πειραϊκό Θέατρο και τον Δημήτρη Ροντήρη, γεγονός που της δημιούργησε πρόβλημα στη συμμετοχή αμέσως μετά την εκλογή της στα διεθνή καλλιστεία Μις Υφήλιος, που τότε διοργανώνονταν στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Από την αρχή ο Ροντήρης, που δεν είχε και την καλύτερη γνώμη για τα καλλιστεία και πίστευε ότι μια ηθοποιός δεν πρέπει να παίρνει μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς, δεν ήταν σύμφωνος με τη συμμετοχή της. Πόσο μάλλον όταν εκείνη κέρδισε τον τίτλο -αλλά και το έπαθλο ενός πολυτελούς διαμερίσματος αξίας 240.000 δραχμών τότε, καθώς και δώρα συνολικής αξίας 300.000 δραχμών!- και ήταν υποχρεωμένη να μεταβεί στο εξωτερικό την ίδια χρονική περίοδο που ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε παράσταση με το Πειραϊκό Θέατρο.

Μάλιστα, ο Ροντήρης έκανε προσφυγή στην Επιτροπή Αδείας Εξασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού κατά της Ζαφειροπούλου, αλλά εκείνη πήγε τελικά στα διεθνή καλλιστεία. Δεν κέρδισε τον επίζηλο διεθνή τίτλο, μπήκε όμως στις 15 φιναλίστ και επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε ενεργά με το ποιοτικό θέατρο.

Την ίδια χρονιά που εκλέχτηκε Σταρ Ελλάς συμμετείχε στη δραματική ταινία του Νίκου Φώσκολου «Η λεωφόρος του μίσους» (1968), με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο, και στην ταινία του Ερρίκου Θαλασσινού «Ο τυχεράκιας» (1968) με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Ακολούθησαν η ταινία «Ο αχαΐρευτος» (1970) του Μάρκου Μαλλιαράκη, με τον Σωτήρη Μουστάκα, και το αγαπημένο μιούζικαλ του Δαλιανίδη, που προαναφέραμε.

Η καλύτερη εμφάνισή της από τηλεοπτικής πλευράς ήταν το 2004 στη ΝΕΤ, στη σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Τα παιδιά της Νιόβης», όπου υποδύθηκε τον ρόλο της Δανάης Ιωαννίδου.

Όσο για το θέατρο, η Μιράντα Ζαφειροπούλου -σε πείσμα όλων εκείνων που θεωρούσαν ότι μια ωραία, και δη εστεμμένη, δε θα μπορούσε να είναι και καλή ηθοποιός- έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό με τη συμμετοχή της σε σπουδαίες παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου, όπως είναι πολλές αρχαίες τραγωδίες, έργα των Αντον Τσέχοφ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Τενεσί Ουίλιαμς, Ευγένιου Ιονέσκο, Αρθουρ Μίλερ και πολλών άλλων σημαντικών ξένων και Ελλήνων συγγραφέων. Η Μιράντα υπηρέτησε ανελλιπώς το Εθνικό από το 1971 ως το 2002.

Δείτε πώς είναι σήμερα, παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Πιατάς: 50 χρόνια στο θέατρο και μια αλήθεια που αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο έμπειρος ηθοποιός μιλά για την τέχνη ως πράξη αντίστασης και τον ρόλο του καλλιτέχνη απέναντι στην εξουσία και την εποχή.

Ρούλα Κορομηλά: Η αιχμηρή ανάρτησή της για το τηλεοπτικό τοπίο που προκαλεί συζήτηση

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η έμπειρη παρουσιάστρια έστρεψε τα βέλη της στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, μιλώντας για μετριότητα, απουσία δημιουργικότητας και κρίση ταυτότητας στην ψυχαγωγία.

Λορέντζο Καριέρε: Η ηχηρή απουσία από την κηδεία ‑ Γιατί έλειπε

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο τραγουδιστής εξήγησε δημόσια μέσω Instagram την απουσία του, αποκαλύπτοντας ότι η σύζυγός του και ο γιος τους ήταν εκεί στη θέση του.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Υπέγραψε και αποκαλύφθηκε η νέα του τηλεοπτική στέγη μετά το MEGA

E-Daily 3.Left Χτες
Επιστροφή στις οθόνες για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος εντάσσεται και επίσημα στην ομάδα του OPEN.

Απόστολος Γκλέτσος: Τι αποκάλυψε για τον χωρισμό και την επανασύνδεση με την Ιζαμπέλα Αρβανίτη

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας μίλησε ανοιχτά για τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσαν στη σχέση τους, παραδεχόμενος ότι η ευθύνη ήταν και από τις δύο πλευρές.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ποιος έλειπε από το τελευταίο αντίο ‑ Η ηχηρή απουσία στο τελευταίο αντίο

E-Daily 3.Left Χτες
Η απουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού δεν πέρασε απαρατήρητη, με συναδέλφους να αποκαλύπτουν πόσο βαριά βιώνει την απώλειά της.

Η Ευγενία Σαμαρά στο Κιργιστάν: Ιππασία, ιαματικές πηγές και εντυπωσιακά τοπία ‑ δείτε τα νέα στιγμιότυπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε βίντεο και φωτογραφίες από τη δεύτερη και τρίτη ημέρα της στη χώρα της κεντρικής Ασίας, με ιππασία σε υψόμετρο 2.500 μέτρων και βουτιά σε θερμή πηγή στα 2.600 μέτρα.

Το ρύζι των ελληνικών γάμων: Η ελληνική πρωτοβουλία που αλλάζει ένα έθιμο αιώνων

E-Daily 3.Left Χτες
Κάθε χρόνο 200 τόνοι βρώσιμου ρυζιού καταλήγουν στα σκουπίδια μετά τους γάμους - μια ελληνική startup βρήκε τρόπο να στηρίξει τους παραγωγούς χωρίς να θίξει την παράδοση.

Οδηγός μηχανής «σόκαρε» το κέντρο της Αθήνας με το ασυνήθιστο «αξεσουάρ» του;

E-Daily 3.Left Χτες
Χιλιάδες προβολές συγκέντρωσε το βίντεο που καταγράφει έναν μοτοσικλετιστή να κυκλοφορεί στην Αθήνα με ένα τεράστιο φίδι τυλιγμένο στον λαιμό του.

Ποια ήταν η «κυρία με τα περιστέρια» του Home Alone 2 και τι αποκάλυψε για την υγεία της λίγο πριν φύγει

E-Daily 3.Left Χτες
Η βραβευμένη με Όσκαρ Ιρλανδή ηθοποιός Brenda Fricker έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία κινηματογραφική κληρονομιά.

Γιώργος Ελεύθερας: Νέα συγκινητική ανάρτηση στη μνήμη του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γιώργος Ελεύθερας αφιέρωσε μια συγκινητική ανάρτηση στον αγαπημένο του φίλο Λορέντζο Καριέρε

5 συγκλονιστικές διασώσεις που κόβουν την ανάσα – Δείτε τα βίντεο

Παράξενα Προχτές
Από έναν σέρφερ που έμεινε 20 ώρες στη θάλασσα μέχρι παγιδευμένα δελφίνια, έναν λύκο και ένα αρνί, πέντε δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης καταγράφηκαν σε βίντεο.