E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Keira Knightley χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ξεπεράσει το τραύμα από τον ρόλο της στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Αναγκάστηκε να πάρει ένα χρόνο άδεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2024 | 19:51

Η Keira Knightley χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ξεπεράσει το τραύμα από τον ρόλο της στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Η Keira Knightley έχει δηλώσει ότι ενώ ακόμα και σήμερα είναι απίστευτα ευγνώμων για τον ρόλο της Elizabeth Swann, εκείνη την εποχή, η νεοαποκτηθείσα φήμη αποδείχθηκε "μεγάλη κατάρα" γι' αυτήν.

Η Keira Knightley αναγκάστηκε να πάρει ένα χρόνο άδεια αφού πρωταγωνίστησε στους «Πειρατές της Καραϊβικής» και στο «Love Actually».

Η ηθοποιός ήταν μόλις 17 ετών όταν εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής - Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού». Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε επίσης στην επιτυχημένη ταινία "Love Actually".

Ωστόσο, η σταρ έχει εξομολογηθεί ότι τότε η όλη αυτή η ξαφνική φήμη που έλαβε, ήταν αρκετά "τραυματική" για εκείνη.

Μιλώντας για το τραύμα που της άφησε αυτό το γεγονός, η Knightley δήλωσε στο Variety σε παλιότερη συνέντευξή: «Το βρήκα αρκετά τρομακτικό. Δεν είμαι εξωστρεφής σαν άνθρωπος, οπότε δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλη αυτή τη φήμη. Ήταν μια περίεργη χρονιά. Είναι μια πολύ επισφαλής ηλικία, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Είσαι κατά κάποιο τρόπο ακόμα παιδί. Ήταν τραυματικό, αλλά καθόρισε την υπόλοιπη καριέρα μου».

Η ηθοποιός του "Στραγγαλιστή της Βοστώνης" παραδέχτηκε ότι ο χαρακτήρας της Elizabeth Swann "προβαλλόταν" ως σεξουαλικό αντικείμενο, παρά την έμφυτη "αγορίστικη" συμπεριφορά της μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της Johnny Depp και Orlando Bloom.

Η Knightley προσπάθησε να ξεφύγει από το σεξιστικό typecasting, με αποτέλεσμα μια «πολύ δύσκολη πενταετία» από το 2003 έως το 2008, κατά την οποία έπαιξε στις ταινίες "Περηφάνια και Προκατάληψη" και "Εξιλέωση", που την έκαναν να αισθάνεται "αρκετά αδύναμη" ως προς την πορεία της καριέρας της.

«Ένιωθα πολύ περιορισμένη. Ένιωσα πολύ κολλημένη. Έτσι, οι ρόλοι που ακολούθησαν είχαν να κάνουν με την προσπάθεια να ξεφύγω από αυτό» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός αποκάλυψε μάλιστα ότι το 2008, χρειάστηκε να υποβληθεί σε υπνοθεραπεία για να μην πάθει κρίση πανικού στο κόκκινο χαλί των BAFTA, ενώ αργότερα διαγνώστηκε με PTSD.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρήστος Κούτρας για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία: «Χάθηκαν 7 νέα παιδιά, καλό θα είναι να το βουλώνουμε καμιά φορά»

TV Buzz 30.01.2026
«Ξεχωρίστε την ομάδα, ξεχωρίστε τα πάντα, κρατήστε και ας κρατήσουμε όλοι μας ότι χάθηκαν εφτά νέα παιδιά»

Φαίη Ξυλά: «Έβαζα καπέλο και παρακολουθούσα τον γιο μου για να δω πού θα πάει»

Tabloid 30.01.2026
«Θα με ακούσει τώρα, αυτό να κοπεί, δεν πρέπει να το δει το παιδί μου», είπε με χιούμορ η ηθοποιός

Τζώρτζογλου: Αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο χωρισμού – «Είναι 35 χρονών και θέλει να κάνει παιδί»

Tabloid 30.01.2026
Ο Στράτος Τζώρτζογλου βρέθηκε στο Bungiorno και μίλησε πρώτη φορά για τα δημοσιεύματα χωρισμού του από την Σοφία Μαριόλα

Χαρά Παππά: «Έχω ένα πρόβλημα με τα μάτια μου και ορθοστατική ταχυκαρδία»

Tabloid 30.01.2026
Σε εκδήλωση γνωστής εταιρείας καλλυντικών βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου η Χαρά Παππά

Έζησαν πάνω από 90 και όχι απλώς επέζησαν: Τα μυστικά μακροζωίας 8 θρύλων της υποκριτικής

Celebrity Stories 30.01.2026
Από τη σκηνή μέχρι τα 91, τα 3L της ζωής και το χιούμορ ως ελιξίριο νεότητας

Champions League: Έσπασε την τηλεόραση σε live μετάδοση μετά το γκολ του Τρούμπιν

Social Χτες
Viral η απίστευτη αντίδραση διάσημου YouTuber οπαδού της Μαρσέιγ

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έγινε πατέρας για πρώτη φορά

Tabloid Χτες
Σε πελάγη ευτυχίας ο παλαίμαχος διεθνής φόργουορντ και η σύζυγός του, Ναυσικά

Η Χάιντι Κλουμ πόζαρε γuμνή πάνω σε ράγες τρένου

Social Χτες
Για τις ανάγκες του νέου της τραγουδιού

Παιδί 2 ετών κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες στο μπιλιάρδο

Social Χτες
Έγινε ο νεότερος άνθρωπος που πέτυχε «διπλό χτύπημα» στο μπιλιάρδο

Γιώργος Σεϊταρίδης: «Δεν υπήρχε θέμα απεξάρτησης από ουσίες, ούτε χαρτιά έπαιζα, ούτε με κυνηγούσαν»

Tabloid Χτες
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιώργο Πράσινο ο Γιώργος Σεϊταρίδης, μαζί με την σύζυγό του, Όλγα Θανασιά, οι οποίοι μίλησαν για την ζωή τους στην επαρχία