E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Keira Knightley χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ξεπεράσει το τραύμα από τον ρόλο της στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Αναγκάστηκε να πάρει ένα χρόνο άδεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2024 | 19:51

Η Keira Knightley χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ξεπεράσει το τραύμα από τον ρόλο της στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Η Keira Knightley έχει δηλώσει ότι ενώ ακόμα και σήμερα είναι απίστευτα ευγνώμων για τον ρόλο της Elizabeth Swann, εκείνη την εποχή, η νεοαποκτηθείσα φήμη αποδείχθηκε "μεγάλη κατάρα" γι' αυτήν.

Η Keira Knightley αναγκάστηκε να πάρει ένα χρόνο άδεια αφού πρωταγωνίστησε στους «Πειρατές της Καραϊβικής» και στο «Love Actually».

Η ηθοποιός ήταν μόλις 17 ετών όταν εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής - Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού». Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε επίσης στην επιτυχημένη ταινία "Love Actually".

Ωστόσο, η σταρ έχει εξομολογηθεί ότι τότε η όλη αυτή η ξαφνική φήμη που έλαβε, ήταν αρκετά "τραυματική" για εκείνη.

Μιλώντας για το τραύμα που της άφησε αυτό το γεγονός, η Knightley δήλωσε στο Variety σε παλιότερη συνέντευξή: «Το βρήκα αρκετά τρομακτικό. Δεν είμαι εξωστρεφής σαν άνθρωπος, οπότε δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλη αυτή τη φήμη. Ήταν μια περίεργη χρονιά. Είναι μια πολύ επισφαλής ηλικία, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Είσαι κατά κάποιο τρόπο ακόμα παιδί. Ήταν τραυματικό, αλλά καθόρισε την υπόλοιπη καριέρα μου».

Η ηθοποιός του "Στραγγαλιστή της Βοστώνης" παραδέχτηκε ότι ο χαρακτήρας της Elizabeth Swann "προβαλλόταν" ως σεξουαλικό αντικείμενο, παρά την έμφυτη "αγορίστικη" συμπεριφορά της μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της Johnny Depp και Orlando Bloom.

Η Knightley προσπάθησε να ξεφύγει από το σεξιστικό typecasting, με αποτέλεσμα μια «πολύ δύσκολη πενταετία» από το 2003 έως το 2008, κατά την οποία έπαιξε στις ταινίες "Περηφάνια και Προκατάληψη" και "Εξιλέωση", που την έκαναν να αισθάνεται "αρκετά αδύναμη" ως προς την πορεία της καριέρας της.

«Ένιωθα πολύ περιορισμένη. Ένιωσα πολύ κολλημένη. Έτσι, οι ρόλοι που ακολούθησαν είχαν να κάνουν με την προσπάθεια να ξεφύγω από αυτό» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός αποκάλυψε μάλιστα ότι το 2008, χρειάστηκε να υποβληθεί σε υπνοθεραπεία για να μην πάθει κρίση πανικού στο κόκκινο χαλί των BAFTA, ενώ αργότερα διαγνώστηκε με PTSD.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το τραγούδι που έγραψε η μητέρα της άλλαξε τα πάντα: Η άγνωστη ιστορία πίσω από την εκτόξευση της Σελίν Ντιόν

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Πριν κατακτήσει τον κόσμο, ήταν ένα κορίτσι από πολύτεκνη οικογένεια - και ένας άνθρωπος πίστεψε στο ταλέντο της περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο

Κακό φινάλε για το γάμο της Dua Lipa

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Το Παλέρμο... δεν είναι προς ενοικίαση: Η Dua Lipa, ο γάμος και οι αντιδράσεις

Ο σταρ που εγκατέλειψε το Χόλιγουντ στην κορυφή

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Στο απόγειο της καριέρας του, ο πιο διάσημος άντρας του Χόλιγουντ έκανε μια επιλογή που άφησε όλους άφωνους

Ο Ίντρις Έλμπα κλείνει την πόρτα στον James Bond: «Να μην τον κάνουμε woke»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 53χρονος ηθοποιός έθεσε οριστικό τέλος στις φήμες που τον συνέδεαν με τον ρόλο του πράκτορα 007 μετά τον Ντάνιελ Κρεγκ, με δηλώσεις που επαναφέρουν τη συζήτηση για το μέλλον της διάσημης σειράς

Κρίστεν Τομς: Ποια είναι η σύντροφος του Στέφανου Τσιτσιπά που έκλεψε την καρδιά του

E-Daily 3.Left Χτες
Η νεαρή τενίστρια δίπλα στον Έλληνα πρωταθλητή και οι κοινές τους διακοπές στα νησιά του Αιγαίου

«Euphoria»: Η Σάρον Στόουν ζητά να προβάλλεται σε κάθε Λύκειο ‑ «Υποχρεωτικό θέαμα για τους γονείς»

E-Daily 3.Left Χτες
Η 68χρονη ηθοποιός τόνισε ότι η σειρά αποτυπώνει με ρεαλισμό τον κόσμο των νέων και πως οι γονείς οφείλουν να την παρακολουθούν

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Το σοκ on air – «Πού βρήκατε αυτές τις φωτογραφίες; Είναι πολύ προσωπικές»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μαρία Ηλιάκη και ο Κρατερός Κατσούλης άφησαν άφωνη την καλεσμένη τους, προβάλλοντας φωτογραφικό υλικό που εκείνη χαρακτήρισε ιδιωτικό

Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα: Πατέρας για δεύτερη φορά ο Κωνσταντίνος Αργυρός

E-Daily 3.Left Χτες
Η γνωστή επιχειρηματίας έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Γρηγόρης Αρναούτογλου για την περιπέτεια της υγείας του: «Ο πόνος ήταν αδιανόητος, δεν με έπιανε τίποτα»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο παρουσιαστής μιλά για τα έντονα συμπτώματα που τον ανάγκασαν να μείνει εκτός εργασίας

Dj Stephan για Τσαγκρινού και Κωνσταντάρα: «Είναι ελεύθερη, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει»

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν θα ήταν εύκολο να γνωρίσω στον γιο μου μια μελλοντική σύντροφο, ανέφερε

Νικολέττα Ράλλη για πρώτη φορά: «Έχουμε χωρίσει με τον Μιχάλη Ανδρούτσο, αλλά συνεχίζουμε να μένουμε μαζί»

E-Daily 3.Left Χτες
Τη Νικολέττα Ράλλη υποδέχτηκε η Φαίη Σκορδά στην εκπομπή «Buongiorno» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου