E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πράσινος οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τη Λαμία με «τανκ» τον Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εδώ και καιρό σε beast mode και δεν επηρεάζεται από τίποτα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2024 | 19:04

Πράσινος οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τη Λαμία με «τανκ» τον Ιωαννίδη

Με πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Φώτη Ιωαννίδη που δημιούργησε δύο γκολ και σκόραρε επιπλέον δύο, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα με 5-0 από τη Λαμία, τρεις μέρες πριν από το καθοριστικό ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Λαμία-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ είχε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της Λεωφόρου την προηγούμενη Κυριακή. Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Ακαϊντίν με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης. Στο 20' ο Μπερνάρντ έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Βέρμπιτς.

Η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου παρατάχθηκε με τον Κοσέλεφ στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερός ο Αμαράλ και ο Κορνέζος με τον Τζανετόπουλο οι δύο στόπερ. Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες στον άξονα του κέντρου. Τσιλούλης και Λέικ πίσω από τον Μάλτσι.

Η δημιουργία του Ιωαννίδη έβαλε τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εδώ και καιρό σε beast mode και δεν επηρεάζεται από τίποτα. Ούτε και από την εμετική διασπορά ψευδών ειδήσεων της προηγούμενης εβδομάδας. Ο Έλληνας στράικερ όταν δεν σκοράρει, φορά την στολή του δημιουργού, είναι εξίσου εξαιρετικός και έξω από το «κουτί», οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο 2-0 του ημιχρόνου.

Στο 23' διέσπασε από τον άξονα την άμυνα της Λαμίας, σέρβιρε στον Λημνιό, το σουτ του οποίου κατέληξε στο δοκάρι για να σκοράρει σε κενή εστία ο Βέρμπιτς στη πρώτη του επαφή με την μπάλα. Ο Ιωαννίδης είχε στείλει το... μήνυμα από το 4' όταν έστρωσε στον Μπακασέτα αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το γκολ, το «τριφύλλι» άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους και έψαξε το γκολ στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που πέτυχε στο 44'. Από εξαιρετική πάσα του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης... χόρεψε τον Κορνέζο, πάτησε περιοχή και έδωσε την ασίστ στον «Μπάκα» που με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

«Πράσινος»... σίφουνας με show από Φώτη και Μπακασέτα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος φουριόζος και μέσα σε έξι λεπτά σκόραρε τρεις φορές και μετέτρεψε σε πάρτι μία δύσκολη εκτός έδρας αποστολή.

Στο 54' από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης νίκησε τους πάντες στον αέρα και έκανε το 3-0. Στο 57' ο Μπακασέτας με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 4-0 και στο 60' ο Ιωαννίδης πήρε... παραμάζωμα την άμυνα της Λαμίας και νίκησε τον Κοσέλεφ για το 5-0.

Οι «πράσινοι» διέλυσαν την Λαμία, δίνοντας την ευκαιρία στον Τερίμ να ξεκουράσει βασικούς ενόψει ΑΕΚ. Χουάνκαρ, Ακαϊντίν, Μπακασέτας, Ιωαννίδης πήγαν νωρίς νωρίς στον πάγκο.

Το «τριφύλλι» άφησε το πόδι από το γκάζι, με τα υπόλοιπα λεπτά του ματς να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η Λαμία προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής αλλά ο Λοντίγκιν με δύο σπουδαίες επεμβάσεις είπε «όχι» στον Τσιλούλη, όπως επίσης αρνήθηκε το γκολ και στον Βασιλαντωνόπουλο.

MAN OF THE MATCH: Φώτης Ιωαννίδης. Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα αλλά οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο. Εκεί όπου του αρέσει. Ο Έλληνας επιθετικός διέλυσε την άμυνα της Λαμίας, έστησε πάρτι κανονικό. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το πρώτο γκολ, έχει την ασίστ στο δεύτερο έπειτα από ατομική ενέργεια, σκόραρε το τρίτο και το πέμπτο τέρμα του Τριφυλλιού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τάσος Μπακασέτας. Στον... συναγωνισμό με τον Ιωαννίδη τα πήγε περίφημα και ήταν η απόδοσή του στην ίδια ευθεία. Με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0, από δική του εκτέλεση κόρνερ προήλθε το 3-0 και σκόραρε και το τέταρτο γκολ με δυνατό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Σούπερ εμφάνιση από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική συμπεριφορά της Λαμίας ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστη και δεν βρήκε λύσεις στα προβλήματα που έβαζε συνέχεια ο Παναθηναϊκός και ειδικά ο Φώτης Ιωαννίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεξικό: Ανοιξε η γη και κατάπιε φορτηγό – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η τρύπα στη μέση του δρόμου «ρούφηξε» το φορτηγό

Σοκ στην Εύβοια: 60χρονος χαράκωσε τη σύζυγό του στο πρόσωπο ‑ Τη βρήκαν αιμόφυρτη οι αστυνομικοί

Ελλάδα Χτες
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Εύβοια το απόγευμα της Κυριακής (14/9)

Ρόδος: Ελεύθερη αφέθηκε η influencer ‑ «Έπαιρνα ναρκωτικά για να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις»

Ελλάδα Χτες
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι γνωστή influencer, καθώς συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση «ροζ κοκαΐνης»

Καρυστιανού για την εισαγγελική πρόταση για τα Τέμπη: «Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»

Ελλάδα Χτες
Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απέστειλε την πρότασή του για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση των Τεμπών, με τη Μαρία Καρυστιανού να καταγγέλλει με ανάρτησή της την “ταχύτατη” διαδικασία

Τέμπη: Κατατέθηκε η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 36 κατηγορούμενων

Ελλάδα Χτες
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο 36 μη πολιτικά πρόσωπα και αυτό που μένει πλέον είναι η σύμφωνη γνώμη του προέδρου εφετών - Πιθανή η έναρξη της δίκης ακόμη και μέσα στο 2025

Κρήτη: Ημίγυμνος άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και προσπάθησε να διαρρήξει το παγκάρι

Ελλάδα Χτες
Μπορεί να μην κατάφερε να κλέψει χρήματα αλλά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία

«Μου έριξαν γροθιά στον λαιμό»: Ο οδηγός τρόλεϊ περιγράφει τον ξυλοδαρμό του στον Πειραιά

Ελλάδα Χτες
«Δεν μπορούσα να ανοίξω τις πόρτες γιατί είχα μια γιαγιά με ένα Πι»

Συνδεδεμένες με άγνωστα emails οι κάμερες στο σπίτι του Μαζωνάκη

Ελλάδα Χτες
«Θα προσφύγουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα»»

Ιταλία: Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανή επίθεση από τη Ρωσία, είπε ο υπουργός Αμυνας

Κόσμος Χτες
«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε η χώρα μας να είναι σε θέση να αμυνθεί, αν κάποιος αλλόφρονας αποφασίσει να μας επιτεθεί» είπε ο Γκουίντο Κροζέτο

Βίντεο: Ζευγάρι βουτάει σε κανάλι της Βενετίας, τρώει πρόστιμο και του απαγορεύεται η είσοδος για 48 ώρες

Κόσμος Χτες
Ο 35χρονος άνδρας και η 25χρονη Ρουμάνα σύντροφός του, που ζουν στη Βρετανία, βούτηξαν στο κανάλι και τους εντόπισαν οι γονδολιέρηδες οι οποίοι επικοινώνησαν με την αστυνομία

Χαλκιδική: Λύκος επιτέθηκε σε 5χρονη σε παραλία του Μαρμαρά

Ελλάδα Χτες
Η σωτήρια επέμβαση της μητέρας