E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/4/2024 | 18:34

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα
Φωτογραφία από Max Avans

Ο ιστορικός φαγητού Alberto Grandi τάραξε τους Ιταλούς αφού ισχυρίστηκε αμφιλεγόμενος ότι οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την "pizza rossa:" την κόκκινη σάλτσα ντομάτας που κορυφώνει την πίτσα.

Ο ειδικός στη μαγειρική έριξε αυτές τις «βλάσφημες» γαστρονομικές θεωρίες στο βιβλίο που έγραψε μαζί με έναν συνάδελφό του, «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει», το οποίο προσπαθεί να καταρρίψει τους μύθους γύρω από την κουζίνα, ανέφερε η Telegraph.

«Η πίτσα απέκτησε σάλτσα στην Αμερική», δήλωσε ο Grandi, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα στη βόρεια Ιταλία, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. «Η ντομάτα είναι από την Αμερική και το ίδιο ισχύει και για τη χρήση της σάλτσας ντομάτας ως βάση για την κουζίνα μας».

Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι αυτή η λεγόμενη ψυχή της ιταλικής μαγειρικής ανακαλύφθηκε πραγματικά από τους Ιταλούς μόνο όταν εκατομμύρια άρχισαν να μεταναστεύουν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της «ιταλικής διασποράς» μεταξύ 1880 και 1920.

Στη συνέχεια, υποτίθεται ότι επέστρεψαν στην πατρίδα με την πανταχού παρούσα μυστική σάλτσα. Πριν από αυτό οι Ιταλοί έτρωγαν focaccia. 

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ άρχισαν να παράγουν μαζικα τη σάλτσα ντομάτας τον 19ο αιώνα, ωθώντας τους Ιταλούς μετανάστες να ανοίξουν τόσες πολλές πιτσαρίες που ξεπέρασαν αριθμητικά τους Ιταλούς ομολόγους τους από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το βιβλίο.

«Όταν Αμερικανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν στη Σικελία, ανακάλυψαν με έκπληξη ότι πιτσαρίες δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου στην Ιταλία», έγραψαν οι συγγραφείς.

«Όσα λέει είναι ψέματα, δεν το πιστεύω ότι είναι αλήθεια», δήλωσε ο Gianni Altrui, ένας σχεδόν 30χρονος παρασκευαστής πίτσας στην Pizza Re trattoria της Ρώμης, ο οποίος φτιάχνει σχεδόν 300 πίτσες την ημέρα. «Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που έμαθαν από τους Ιταλούς όσον αφορά το φαγητό και όχι το αντίστροφο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη με το σκοτεινό παρελθόν που έζησε κάποτε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο

Ταξίδια 22.05.2024
Υπέροχη αρχιτεκτονική, μεσαιωνική αρχοντιά και μοναδική ιστορία

Οι πιο όμορφες ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Eat + Drink 22.05.2024
Πεντανόστιμο φαγητό σε αυτές τις δροσερές αυλές

Οι 8 κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2024

Style 22.05.2024
Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε όλα!

Τα τοπ σαλόνια περιποίησης σκύλων στη Θεσσαλονίκη που πρέπει να γνωρίζεις

Urban Χτες
Η απόλυτη εμπειρία grooming για το τετράποδό σου

Ποιον/Ποια πρέπει να κάνεις unfollow

Σχέσεις Χτες
Δες γιατί πρέπει να κάνεις εκκαθάριση στα soscial media

Τι είναι τα πεπτίδια και πώς μπορούν να σώσουν το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ποια είδη υπάρχουν; Τι παθαίνουν όσο μεγαλώνουμε;

Wabi sabi: Πώς ο ιαπωνικός τρόπος ζωής μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την ευτυχία στη ζωή σου

Body+Mind Προχτές
Μπορεί το wabi sabi να θυμίζει ιαπωνική κουζίνα, όμως δεν έχει να κάνει με συνταγές, αλλά με την ευτυχία μας!

Το φυτό που είναι επικίνδυνο να έχετε σπίτι σας

Body+Mind Προχτές
Προκαλεί μέχρι και θάνατο