E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Δημοσίευση 19/4/2024 | 00:25

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό
nextweb studio

Η Helena Bonham Carter έχει δημιουργήσει τη φήμη μιας μοναδικής ηθοποιού που δεν αφήνει ποτέ τον κόσμο να την ορίσει. Αλλά η ζωή της γιαγιάς της Lady Violet Bonham Carter δείχνει ότι το να είσαι τολμηρή, γενναία και λαμπερή είναι προφανώς οικογενειακό χαρακτηριστικό.

Γεννημένη στη Violet Asquith το 1887 από κόμη και μελλοντικό πρωθυπουργό, ήταν μέλος του ανώτατου πολιτικού κύκλου της Βρετανίας. Ως νεαρή γυναίκα, η Βάιολετ έγινε φίλη με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Η φιλία τους κράτησε μέχρι τον θάνατό του το 1965.

Όμως η ζωή της ήταν κάτι περισσότερο από τις σχέσεις της με άντρες με επιρροή. Ο γάμος της με τον Maurice Bonham Carter το 1915 μπορεί να άλλαξε το επώνυμό της, αλλά δεν επιβράδυνε τον ακτιβισμό της. Προσηλωμένη στη δικαιοσύνη και τις δημοκρατικές αρχές, η Λαίδη Βάιολετ παρέμεινε πολιτικά ενεργή μέχρι το τέλος της ζωής της το 1969.

Ήταν η καλύτερη φίλη του Ουίνστον Τσόρτσιλ

Η Violet Asquith συνάντησε για πρώτη φορά τον 32χρονο Winston Churchill - τον μελλοντικό Βρετανό πρωθυπουργό - σε ένα δείπνο το 1906 όταν ήταν 19 ετών. Αργότερα θυμήθηκε πώς ο Churchill «μου φαινόταν πολύ διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο νεαρό άνδρα που είχα γνωρίσει ποτέ».

Η Βάιολετ και ο Τσόρτσιλ έγιναν γρήγοροι καρδιακοί φίλοι. Μετά το θάνατο του Τσόρτσιλ το 1965, δημοσίευσε το βιβλίο «Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ όπως τον ήξερα».

Οι φήμες κυκλοφόρησαν ότι η Βάιολετ έτρεφε ρομαντικά συναισθήματα για τον Τσόρτσιλ. Αργότερα διευκρίνισε, «Δεν είχα ερωτευτεί - αν και δε θα μπορούσα να τον είχα αγαπήσει περισσότερο - και η σχέση μας ήταν μια οικειότητα μυαλών, λέξεων και συναισθημάτων».

Ήταν μια από τις πιο καταζητούμενες του Χίτλερ

Η Λαίδη Βάιολετ παρακολουθούσε με τρόμο καθώς οι πολιτικές εντάσεις αυξάνονταν στη Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930. Μίλησε κατά του αντισημιτισμού. Έγραψε το Child Victims of the New Germany: A Protest το 1934 και υποστήριξε τους Εβραίους πρόσφυγες.

Για την ειλικρινή αντίστασή της και τη σύνδεσή της με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Λαίδη Βάιολετ καταχωρήθηκε στο λεγόμενο «μαύρο βιβλίο» του Γερμανού ηγέτη, μια λίστα με αντιεθνικιστές και ειρηνιστές Βρετανούς που ήθελε να κρατήσει μόλις η Γερμανία μπήκε στη Βρετανία. Η εισβολή δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ήταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου

Όταν γεννήθηκε η Violet το 1887, οι Βρετανίδες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Αν και της έλειπε η ψήφος για κάποιο διάστημα, δεν έμεινε ποτέ πολιτικά σιωπηλή.

Η Λαίδη Βάιολετ ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της και υποστήριξε το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Αν και δεν εξελέγη ποτέ στη Βουλή, παρέμεινε ενεργή στο Κόμμα των Φιλελευθέρων. Η Lady Violet έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του κόμματος το 1945.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιστορικό πρόσωπο που μπήκε στο φρενοκομείο για τις απόψεις του και ο οξύμωρος τρόπος θανάτου του

Πρόσωπα 01.05.2024
Απλώς προσπαθούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν και γελοιοποιήθηκε δημόσια γι` αυτό

Γιατί προφέρουμε λάθος το πραγματικό όνομα του Ιησού

Ιστορικά 01.05.2024
Το όνομα χάθηκε στη μετάφραση

Ποιος σκοτώνει τους influencers στο Ιράκ;

Stories 01.05.2024
Η καταστολή της διαδικτυακής ελευθερίας

Εκκλησίες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα

Αρχιτεκτονική 01.05.2024
Αν ποτε βρεθείς σε μια από αυτές θα καταλάβεις γιατί οι παραλιακές εκκλησίες κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ιστορικά 01.05.2024
Η 1η Μαΐου του 1886 και η εργατική γιορτή

Πώς μια θεωρία συνωμοσίας προέβλεψε τον θάνατο του διαδικτύου

Νέα Εποχή Χτες
Η «Θεωρία του Νεκρού Διαδικτύου» υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά μια πρόσφατη έκθεση της Imperva υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει περισσότερη αλήθεια πίσω από τoν μύθο

Πλάτωνας: Πώς πέρασε το τελευταίο βράδυ της ζωής του ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της ιστορίας

Ιστορικά Χτες
Φιλόξενος, αλλά και επικριτικός μέχρι τέλους ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας τις τελευταίες ώρες της ζωής του, όπως αποκαλύπτουν αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα από έναν πάπυρο που ήρθαν πρόσφατα στο φως

Ποια ήταν τελικά η Μαρία η Μαγδαληνή: Η μεγάλη παρεξήγηση με τη ζωή της

Ιστορικά Χτες
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή και η εσφαλμένη ταύτιση της με άλλα πρόσωπα

5 τρόποι που οι άνθρωποι ξυπνούσαν πριν τα ξυπνητήρια

Ιστορικά Χτες
Πάντα υπήρχε αυτή η ανάγκη

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά Χτες
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;