E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εικόνες αποκάλυψης στο Ντουμπάι: Χάος στο αεροδρόμιο ‑ Με βάρκες κυκλοφορούν οι κάτοικοι

Πλημμύρες και καταστροφές μετά τη καταρρακτώδη βροχή

Δημοσίευση 17/4/2024 | 09:14

Εικόνες αποκάλυψης στο Ντουμπάι: Χάος στο αεροδρόμιο ‑ Με βάρκες κυκλοφορούν οι κάτοικοι

Μία καταρρακτώδης βροχή στο Ντουμπάι στάθηκε ικανή να δούμε εικόνες χάους και καταστροφής. Ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, την ώρα που οι εκτεταμένες πλημμύρες συνέχισαν να κατακλύζουν την πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, πλάνα από το εσωτερικό του αεροδρομίου – του πιο πολυσύχναστου στον κόσμο για διεθνή ταξίδια – έδειχναν επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα καθώς περίμεναν για πτήσεις εκτός της χώρας, αφού δεκάδες πτήσεις καθηλώθηκαν μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Βυθίστηκε» το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Μετά από ισχυρές καταιγίδεςμ οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο εθεάθησαν βυθισμένοι στο νερό, με ορισμένους πλούσιους οδηγούς σε πολυτελή αυτοκίνητα να καυχιούνται ότι «επέπλεαν» μέσα από το μακελειό.

Ακόμη, αυτόπτες μάρτυρες στο αεροδρόμιο δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν άδειες θέσεις στον χώρο αναμονής, καθώς οι απελπισμένοι ταξιδιώτες έκαναν κατάληψη και προετοιμάζονταν για μια μακρά νύχτα. Ο πιο πολυσύχναστος αεροπορικός κόμβος στον κόσμο για διεθνείς επιβάτες επιβεβαίωσε τη διακοπή των αφίξεων γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδας, πριν ανακοινώσει τη «σταδιακή επανέναρξη» δύο ώρες αργότερα.

Συνολικά 17 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρωινού και τρεις εκτράπηκαν, ανέφεραν τα αεροδρόμια του Ντουμπάι σε ανακοίνωσή τους. Η λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB) διακόπηκε αργότερα για 25 λεπτά την Τρίτη λόγω έντονης καταιγίδας, ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του.

Με βάρκες οι κάτοικοι του Ντουμπάι

Πέρα όμως από το αεροδρόμιο που επικρατεί χαος, έρχονται στην δημοσιότητα πλάνα από όσους παγιδεύτηκαν και ανέμεναν την πυροσβεστική να τους βγάλει. Από ότι φαίνεται, υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, τα οποία συγκεντρώνονται και συσσωρεύονται καθώς παραμένουν βυθισμένα σε δρόμους που έχουν πλημμυρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Μια χούφτα γενναίων οδηγών που παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης έχουν εντοπιστεί να κάθονται στην οροφή τους και να περιμένουν διάσωση κάτω από τον μαύρο ουρανό. Οι βαθιές λίμνες νερού έχουν προσπεράσει δρόμους με πολυτελή οχήματα, τα οποία εθεάθησαν να επιπλέουν άσκοπα αφού οι οδηγοί τους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Εκατοντάδες κτίρια και καταστήματα έχουν επίσης καταστραφεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι μεγάλες μάζες νερού σπάνε τα παράθυρα και στέλνουν τα οχήματα να πλέουν μέσα από τοίχους.ι

«Λίγο να βρέξει στο Ντουμπάι έχουμε προβλήματα», λέει Ελληνίδα κάτοικος
Ελληνίδα κάτοικος του Ντουμπάι μιλά στην κάμερα του MEGA για την κακοκαιρία που ξέσπασε στο Ντουμπάι. Αναφέρει ότι «Πλημμύρισαν δρόμοι, γενικά και λίγο να βρέξει στο Ντουμπάι έχουμε προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, απλά χθες παράγινε το κακό.»

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι «Είδαμε να πετιούνται έπιπλα από τον αέρα από τα μπαλκόνια, σίγουρα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί. Πολλά αυτοκίνητα έμειναν στους δρόμους. Το καλό είναι ότι πάντα τα έργα γίνονται πάρα πολύ γρήγορα. Σήμερα που θα βγούμε είμαι σίγουρη ότι θα είναι σαν μην έχει συμβεί τίποτα γιατί είναι πολλοί οργανωμένοι και γρήγοροι».

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι και την Τετάρτη, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ. Δεν φαίνεται να υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για την εκκαθάριση των καταστροφών, καθώς οι αρχές της πόλης συμβουλεύουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να λήξει το «έκτακτο καιρικό φαινόμενο».

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας «προέτρεψε επίσης τους κατοίκους να λάβουν όλα τα μέτρα προφύλαξης… και να μείνουν μακριά από περιοχές με πλημμύρες και συσσώρευση νερού» σε ανάρτησή του στο X.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Metallica: Αλλαγές στα δρομολόγια Μετρό και Ηλεκτρικού λόγω της συναυλίας στο ΟΑΚΑ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Σε… κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η πρωτεύουσα

SOS «εκπέμπει» η Ιθάκη: Χωρίς παιδίατρο το νησί – Μένουν μόνιμα 400 παιδιά

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Ελλείψεις και σε άλλες ειδικότητες

Ηλεκτρικά πατίνια με κωδικούς Taxisnet

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Φρένο στους ανήλικους και υποχρεωτική ασφάλιση - Τα νέα μέτρα

Κολομβία: Δολοφονήθηκε 25χρονος δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ για τη βία

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Ο Ματέο Πέρες, 25 ετών, εξαφανίστηκε την Τρίτη

Χανταϊός: Γιατί οι ειδικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας πανδημίας

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Παγκόσμια ανησυχία μετά τα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα