E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εικόνες αποκάλυψης στο Ντουμπάι: Χάος στο αεροδρόμιο ‑ Με βάρκες κυκλοφορούν οι κάτοικοι

Πλημμύρες και καταστροφές μετά τη καταρρακτώδη βροχή

Δημοσίευση 17/4/2024 | 09:14

Εικόνες αποκάλυψης στο Ντουμπάι: Χάος στο αεροδρόμιο ‑ Με βάρκες κυκλοφορούν οι κάτοικοι

Μία καταρρακτώδης βροχή στο Ντουμπάι στάθηκε ικανή να δούμε εικόνες χάους και καταστροφής. Ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, την ώρα που οι εκτεταμένες πλημμύρες συνέχισαν να κατακλύζουν την πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, πλάνα από το εσωτερικό του αεροδρομίου – του πιο πολυσύχναστου στον κόσμο για διεθνή ταξίδια – έδειχναν επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα καθώς περίμεναν για πτήσεις εκτός της χώρας, αφού δεκάδες πτήσεις καθηλώθηκαν μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Βυθίστηκε» το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Μετά από ισχυρές καταιγίδεςμ οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο εθεάθησαν βυθισμένοι στο νερό, με ορισμένους πλούσιους οδηγούς σε πολυτελή αυτοκίνητα να καυχιούνται ότι «επέπλεαν» μέσα από το μακελειό.

Ακόμη, αυτόπτες μάρτυρες στο αεροδρόμιο δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν άδειες θέσεις στον χώρο αναμονής, καθώς οι απελπισμένοι ταξιδιώτες έκαναν κατάληψη και προετοιμάζονταν για μια μακρά νύχτα. Ο πιο πολυσύχναστος αεροπορικός κόμβος στον κόσμο για διεθνείς επιβάτες επιβεβαίωσε τη διακοπή των αφίξεων γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδας, πριν ανακοινώσει τη «σταδιακή επανέναρξη» δύο ώρες αργότερα.

Συνολικά 17 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρωινού και τρεις εκτράπηκαν, ανέφεραν τα αεροδρόμια του Ντουμπάι σε ανακοίνωσή τους. Η λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB) διακόπηκε αργότερα για 25 λεπτά την Τρίτη λόγω έντονης καταιγίδας, ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του.

Με βάρκες οι κάτοικοι του Ντουμπάι

Πέρα όμως από το αεροδρόμιο που επικρατεί χαος, έρχονται στην δημοσιότητα πλάνα από όσους παγιδεύτηκαν και ανέμεναν την πυροσβεστική να τους βγάλει. Από ότι φαίνεται, υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, τα οποία συγκεντρώνονται και συσσωρεύονται καθώς παραμένουν βυθισμένα σε δρόμους που έχουν πλημμυρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Μια χούφτα γενναίων οδηγών που παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης έχουν εντοπιστεί να κάθονται στην οροφή τους και να περιμένουν διάσωση κάτω από τον μαύρο ουρανό. Οι βαθιές λίμνες νερού έχουν προσπεράσει δρόμους με πολυτελή οχήματα, τα οποία εθεάθησαν να επιπλέουν άσκοπα αφού οι οδηγοί τους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Εκατοντάδες κτίρια και καταστήματα έχουν επίσης καταστραφεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι μεγάλες μάζες νερού σπάνε τα παράθυρα και στέλνουν τα οχήματα να πλέουν μέσα από τοίχους.ι

«Λίγο να βρέξει στο Ντουμπάι έχουμε προβλήματα», λέει Ελληνίδα κάτοικος
Ελληνίδα κάτοικος του Ντουμπάι μιλά στην κάμερα του MEGA για την κακοκαιρία που ξέσπασε στο Ντουμπάι. Αναφέρει ότι «Πλημμύρισαν δρόμοι, γενικά και λίγο να βρέξει στο Ντουμπάι έχουμε προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, απλά χθες παράγινε το κακό.»

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι «Είδαμε να πετιούνται έπιπλα από τον αέρα από τα μπαλκόνια, σίγουρα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί. Πολλά αυτοκίνητα έμειναν στους δρόμους. Το καλό είναι ότι πάντα τα έργα γίνονται πάρα πολύ γρήγορα. Σήμερα που θα βγούμε είμαι σίγουρη ότι θα είναι σαν μην έχει συμβεί τίποτα γιατί είναι πολλοί οργανωμένοι και γρήγοροι».

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι και την Τετάρτη, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ. Δεν φαίνεται να υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για την εκκαθάριση των καταστροφών, καθώς οι αρχές της πόλης συμβουλεύουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να λήξει το «έκτακτο καιρικό φαινόμενο».

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας «προέτρεψε επίσης τους κατοίκους να λάβουν όλα τα μέτρα προφύλαξης… και να μείνουν μακριά από περιοχές με πλημμύρες και συσσώρευση νερού» σε ανάρτησή του στο X.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Νίκος Λαζαρίδης, ιδρυτής του ομώνυμου γνωστού οινοποιείου

Ελλάδα 21.12.2025
Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της

«Βούλιαξε» από Αϊ‑Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run ‑ Πάνω από 1000 συμμετοχές

Ελλάδα 21.12.2025
​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Θυμάτων των Τεμπών ‑ Η αντίδραση της Καρυστιανού

Ελλάδα 21.12.2025
«Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Αγνοούμενη στις ΗΠΑ εμφανίστηκε 40 χρόνια μετά, δεν γνώριζε ότι την είχε απαγάγει η μητέρα της όταν ήταν 3 ετών

Κόσμος 21.12.2025
Συγκλονιστική υπόθεση από τις ΗΠΑ, με μητέρα που κατηγορείται για απαγωγή, αλλαγή ταυτότητας και μια οικογενειακή επανένωση έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Πέθανε η Ντόρα Γιαννακοπούλου

Ελλάδα 21.12.2025
Έφυγε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας

Τέλος τα ποδήλατα: H ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση τους σε πεζόδρομους

Κόσμος 21.12.2025
Pεριορίζουν ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ στην κεντρική πεζοδρομημένη ζώνη από το 2026

«Ήταν κόλαση»: Καθαρίστρια μπήκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου gamer μετά από δύο χρόνια

Κόσμος 21.12.2025
Ένοικος έμεινε σχεδόν δύο χρόνια σε ξενοδοχείο για gamers στην Κίνα χωρίς να βγαίνει. Όταν έφυγε, το προσωπικό βρέθηκε μπροστά σε εικόνες σοκ και «κόλασης»

Συγκίνησε ο Ανδρέας Τεττέη: Ξέσπασε σε κλάματα on air κι αποχώρησε από συνέντευξη ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα 21.12.2025
Ο Ανδρέας Τεττέη αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Κηφισιά, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

Χάρτης κινητοποιήσεων των αγροτών – Όλα τα μπλόκα πανελλαδικά

Ελλάδα 21.12.2025
Οι αγρότες διατηρούν ενεργά τα μπλόκα σε κομβικά σημεία της χώρας, προχωρώντας σε ανοίγματα διοδίων

Μαρία Καρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται ‑ Σχεδιάζουμε επιτροπή «σοφών» για τη σωτηρία της χώρας

Ελλάδα 21.12.2025
Τις τελευταίες εβδομάδες, η κυρία Καρυστιανού δέχεται πολλαπλά αιτήματα από πολίτες που ζητούν την οργάνωση ενός συλλογικού εγχειρήματος