E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εικόνες αποκάλυψης στο Ντουμπάι: Χάος στο αεροδρόμιο ‑ Με βάρκες κυκλοφορούν οι κάτοικοι

Πλημμύρες και καταστροφές μετά τη καταρρακτώδη βροχή

Δημοσίευση 17/4/2024 | 09:14

Εικόνες αποκάλυψης στο Ντουμπάι: Χάος στο αεροδρόμιο ‑ Με βάρκες κυκλοφορούν οι κάτοικοι

Μία καταρρακτώδης βροχή στο Ντουμπάι στάθηκε ικανή να δούμε εικόνες χάους και καταστροφής. Ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, την ώρα που οι εκτεταμένες πλημμύρες συνέχισαν να κατακλύζουν την πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, πλάνα από το εσωτερικό του αεροδρομίου – του πιο πολυσύχναστου στον κόσμο για διεθνή ταξίδια – έδειχναν επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα καθώς περίμεναν για πτήσεις εκτός της χώρας, αφού δεκάδες πτήσεις καθηλώθηκαν μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Βυθίστηκε» το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Μετά από ισχυρές καταιγίδεςμ οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο εθεάθησαν βυθισμένοι στο νερό, με ορισμένους πλούσιους οδηγούς σε πολυτελή αυτοκίνητα να καυχιούνται ότι «επέπλεαν» μέσα από το μακελειό.

Ακόμη, αυτόπτες μάρτυρες στο αεροδρόμιο δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν άδειες θέσεις στον χώρο αναμονής, καθώς οι απελπισμένοι ταξιδιώτες έκαναν κατάληψη και προετοιμάζονταν για μια μακρά νύχτα. Ο πιο πολυσύχναστος αεροπορικός κόμβος στον κόσμο για διεθνείς επιβάτες επιβεβαίωσε τη διακοπή των αφίξεων γύρω στις 15:30 ώρα Ελλάδας, πριν ανακοινώσει τη «σταδιακή επανέναρξη» δύο ώρες αργότερα.

Συνολικά 17 εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρωινού και τρεις εκτράπηκαν, ανέφεραν τα αεροδρόμια του Ντουμπάι σε ανακοίνωσή τους. Η λειτουργία του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι (DXB) διακόπηκε αργότερα για 25 λεπτά την Τρίτη λόγω έντονης καταιγίδας, ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του.

Με βάρκες οι κάτοικοι του Ντουμπάι

Πέρα όμως από το αεροδρόμιο που επικρατεί χαος, έρχονται στην δημοσιότητα πλάνα από όσους παγιδεύτηκαν και ανέμεναν την πυροσβεστική να τους βγάλει. Από ότι φαίνεται, υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, τα οποία συγκεντρώνονται και συσσωρεύονται καθώς παραμένουν βυθισμένα σε δρόμους που έχουν πλημμυρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Μια χούφτα γενναίων οδηγών που παλεύουν με τα στοιχεία της φύσης έχουν εντοπιστεί να κάθονται στην οροφή τους και να περιμένουν διάσωση κάτω από τον μαύρο ουρανό. Οι βαθιές λίμνες νερού έχουν προσπεράσει δρόμους με πολυτελή οχήματα, τα οποία εθεάθησαν να επιπλέουν άσκοπα αφού οι οδηγοί τους προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Εκατοντάδες κτίρια και καταστήματα έχουν επίσης καταστραφεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι μεγάλες μάζες νερού σπάνε τα παράθυρα και στέλνουν τα οχήματα να πλέουν μέσα από τοίχους.ι

«Λίγο να βρέξει στο Ντουμπάι έχουμε προβλήματα», λέει Ελληνίδα κάτοικος
Ελληνίδα κάτοικος του Ντουμπάι μιλά στην κάμερα του MEGA για την κακοκαιρία που ξέσπασε στο Ντουμπάι. Αναφέρει ότι «Πλημμύρισαν δρόμοι, γενικά και λίγο να βρέξει στο Ντουμπάι έχουμε προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, απλά χθες παράγινε το κακό.»

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι «Είδαμε να πετιούνται έπιπλα από τον αέρα από τα μπαλκόνια, σίγουρα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί. Πολλά αυτοκίνητα έμειναν στους δρόμους. Το καλό είναι ότι πάντα τα έργα γίνονται πάρα πολύ γρήγορα. Σήμερα που θα βγούμε είμαι σίγουρη ότι θα είναι σαν μην έχει συμβεί τίποτα γιατί είναι πολλοί οργανωμένοι και γρήγοροι».

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή μέχρι και την Τετάρτη, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ. Δεν φαίνεται να υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για την εκκαθάριση των καταστροφών, καθώς οι αρχές της πόλης συμβουλεύουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να λήξει το «έκτακτο καιρικό φαινόμενο».

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας «προέτρεψε επίσης τους κατοίκους να λάβουν όλα τα μέτρα προφύλαξης… και να μείνουν μακριά από περιοχές με πλημμύρες και συσσώρευση νερού» σε ανάρτησή του στο X.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος Χτες
Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Οικονομία Χτες
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν

Κόσμος Χτες
Ψηφιακή αποπλάνηση ανηλίκων, σeξουαλική εκβίαση, βανδαλισμοί, επιθέσεις με μαχαίρι και υποκίνηση δολοφονιών: η «μαύρη λίστα» δραστηριοτήτων του δικτύου

Forbes: Αυτοί είναι οι Ελληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026

Ελλάδα Χτες
Η λίστα Forbes 2026 περιλαμβάνει 21 Έλληνες bilionnaires

Δημοσιεύθηκε η φετινή λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2026

Κόσμος Χτες
Οι αριθμοί ρεκόρ των περιουσιών των 20 πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη

Το νερό του Ιράν τελειώνει: Πώς ο πόλεμος άνοιξε την πόρτα στην απόλυτη κατάρρευση

Κόσμος Χτες
Ο πόλεμος μετατρέπει το νερό σε νέο όπλο στον Περσικό, ενώ το Ιράν βυθίζεται σε μια χρόνια, δομική υδατική κρίση με άδεια φράγματα, κατεστραμμένους υδροφορείς

Ιωάννινα: 29χρονος προσποιούνταν τον μοναχό – Στην κατοχή του βρέθηκαν πιστόλι και Ευαγγέλιο

Ελλάδα Χτες
Τα ψέματα που φέρεται να έλεγε στους πιστούς προκειμένου να αποσπάσει χρήματα

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν μετά τα πλήγματα σε διυλιστήρια

Κόσμος Χτες
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν μετά από πλήγματα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

«Σήμερα θα είναι η πιο έντονη ημέρα των επιθέσεων στη Μ. Ανατολή», λέει ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

Κόσμος Χτες
«Σήμερα θα αναπτυχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών, βομβαρδιστικών και επιθέσεων», ανέφερε ο Πιτ Χέγκσεθ

Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για άλλη μια χρονιά ο Μασκ – Στα 839 δισ. δολ. η περιουσία του!

Κόσμος Χτες
Μέσα σε ένα χρόνο υπερδιπλασίασε την περιουσία του, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes