E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σήμερα έμαθα: Ο λόγος που δεν τρώμε αυγά γαλοπούλας

Το είχατε σκεφτεί;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/4/2024 | 00:47

Σήμερα έμαθα: Ο λόγος που δεν τρώμε αυγά γαλοπούλας
Photo by Soner Eker on Unsplash

Η γαλοπούλα είναι ένα όμορφο έδεσμα για όλον τον χρόνο. Παρόλα αυτά, τα αυγά γαλοπούλας λείπουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και ακόμη και των εξειδικευμένων παντοπωλείων. Αλλά αυτό προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την βρωσιμότητα τους. Έχουν γεύση εξίσου καλή με τα αυγά κοτόπουλου, ή ακόμα καλύτερή, σύμφωνα με ορισμένους ανθρώπους, αλλά τα αυγά που γεννά δεν είναι πρακτικό να βγουν στην παραγωγή.

Η πώληση αυγών γαλοπούλας δεν είναι οικονομικά εφικτή για τους περισσότερους αγρότες που ήδη εκτρέφουν τα πουλιά για σφαγή. Οι ώριμες θηλυκές γαλοπούλες γεννούν το πολύ δύο αυγά την εβδομάδα. Αυτό δεν συγκρίνεται με τα κοτόπουλα και τις πάπιες, που παράγουν περίπου ένα αυγό την ημέρα. Επειδή οι γαλοπούλες ζουν περισσότερο από τα κοτόπουλα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην ηλικία ωοτοκίας: περίπου 7 μήνες αντί για 5. Χρειάζονται επίσης περισσότερο χώρο και τροφή ώστε να ζήσουν. Λάβετε υπόψη τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή τους και τα αυγά γαλοπούλας καταλήγουν να κοστίζουν πάνω από 3 ευρώ περίπου το καθένα ή σχεδόν διπλάσια από τη μέση τιμή ενός κουτιού με δώδεκα αυγά κοτόπουλου.

Πολλά είδη διατροφής πολυτελείας πωλούνται για περισσότερα από αυτή την τιμή, αλλά αξίζουν τα αυγά γαλοπούλας το υπερβολικό κόστος; Οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει το προϊόν λένε ότι έχουν παρόμοια γεύση με το πολύ φθηνότερο αυγό κοτόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι η απάντηση μάλλον είναι αρνητική. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο αυγών είναι το μέγεθος. Τα αυγά της γαλοπούλας είναι ελαφρώς μεγαλύτερα. Έχουν επίσης πιο σκληρό κέλυφος και παχύτερη μεμβράνη.

Σύμφωνα με ορισμένους γνώστες, τα αυγά γαλοπούλας προσφέρουν μερικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων. Οι κρόκοι τους φέρονται να είναι πιο πλούσιοι και πιο κρεμώδεις, καθιστώντας τους ιδανικούς για σάλτσες. Ο διάσημος σεφ της βικτωριανής εποχής Alexis Soyer ισχυρίστηκε ότι ήταν επίσης καλύτερα στο ψήσιμο από τα αυγά κοτόπουλου.

Αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε αυγά γαλοπούλας μόνοι σας, δεν είναι αδύνατο να τα βρείτε. Ρωτήστε σε κάποια φάρμα γαλοπούλας εάν πουλάνε τα αυγά των πουλιών τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σήμερα έμαθα: Τι είναι το Βόρειο Σέλας;

Σήμερα έμαθα 30.04.2024
Πως δημιουργείται;

Σαν σήμερα: Ο πόλεμος του Βιετνάμ φτάνει στο τέλος του μετά από 20 χρόνια

Σαν Σήμερα 30.04.2024
Η κατάληψη της Σαϊγκόν από τις κομμουνιστικές δυνάμεις σήμανε και το τέλος του πολέμου

Σαν σήμερα: Πέθανε ο «μάστερ του σασπένς»

Σαν Σήμερα Χτες
Στις 29 Απριλίου του 1980

Σήμερα έμαθα: Γιατί ο ουρανός είναι μπλε;

Σήμερα έμαθα 26.04.2024
Το φως, το άζωτο και το οξυγόνο

Σαν σήμερα: Η πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ

Σαν Σήμερα 26.04.2024
Στις 26 Απριλίου του 1986

Σήμερα έμαθα: Ποια ακριβώς εποχή ονομάζεται «Βικτωριανή»;

Σήμερα έμαθα 25.04.2024
Δεν αφορούσε μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο για ένα πολύ σημαντικό λόγο

Σαν σήμερα: Πέθανε ο εμπνευστής του ΕΣΥ, Γιώργος Γεννηματάς

Σαν Σήμερα 25.04.2024
Ένας πολιτικός που αγαπήθηκε όσο λίγοι

Σήμερα έμαθα: Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα

Σήμερα έμαθα 24.04.2024
Ένα πανάρχαιο ερώτημα

Σήμερα έμαθα: Το είδος πάπιας που πετάει σαν λάσο το πeος για να προσελκύσει ταίρι

Σήμερα έμαθα 23.04.2024
Φτάνει σε μέγεθος όσο το υπόλοιπο κορμί της

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Σαν Σήμερα 23.04.2024
Στις 23 Απριλίου του 1998

Σήμερα έμαθα: Γιατί τρώμε σοκολατένια λαγουδάκια το Πάσχα

Σήμερα έμαθα 22.04.2024
Ένα ακόμα παγανιστικό έθιμο που εντάχθηκε σε χριστιανική εορτή