E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Το βρέφος αρρώστησε βαριά αμέσως μετά την κατανάλωση του γάλακτος - Το μωρό είναι καλά στην υγεία του

Δημοσίευση 14/4/2024 | 14:06

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Δεν το χωράει ο νους αυτό που σκέφτηκε ένας πατέρας από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών για να ξεφορτωθεί τη μόλις 18 ημερών για να μην πληρώνει διατροφή.

Ο Κέρτις Τζακ καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης καθώς έριξε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα του παιδιού με σκοπό να το δηλητηριάσει. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, όταν η νεογέννητη του κόρη αρρώστησε ξαφνικά βαριά. Το τεστ του παιδιού ήταν θετικό στην αιθυλενογλυκόλη - μια χημική ουσία που βρίσκεται στο αντιψυκτικό.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο Τζακ είχε συλλέξει μπουκάλια μητρικού γάλακτος από τη μητέρα του παιδιού δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά τον τοκετό του παιδιού τους. Ο ίδιος όπως ομολόγησε δεν ήθελε να πληρώσει διατροφή καθώς είχε αφήσει κατά λάθος έγκυο τη γυναίκα.

Αφού παρέδωσε το μητρικό γάλα στη γιαγιά του παιδιού το παιδί αρρώστησε σοβαρά μέσα σε 24 ώρες, με υποψίες ότι είχε δηλητηριαστεί.

«Ο Τζακ παραδέχτηκε ότι πρόσθεσε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζακ θέλοντας να δικαιολογήσει την ειδεχθή πράξη του είπε ότι πρόσθεσε τη χημική ουσία στο γάλα της νεογέννητης κόρης του για να αποφύγει την καταβολή διατροφής.

Η μητέρα του νεογέννητου είπε στην αστυνομία πώς ο Κέρτις είχε προσπαθήσει να την πείσει να διακόψει την εγκυμοσύνη για όλο το διάστημα της κύησης.

Το μωρό γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι δύο τους είχαν σχέση από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Πολιτεία παρουσίασε μαρτυρίες από τη μητέρα του παιδιού, τη γιαγιά, αστυνομικούς και ειδικούς ιατρούς, συμπεριλαμβανομένης μιας επίδειξης του πόσο εύκολο ήταν να δηλητηριαστεί το μητρικό γάλα.

«Το θέμα έπεσε στο μυαλό μας επειδή επρόκειτο για ένα μωρό 18 ημερών», δήλωσε ο αρχιφύλακας Pserda Dickerson που εξιχνίασε την υπόθεση.

Οι ένορκοι έκριναν τον Τζακ ένοχο για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφoνίας, και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια κάθειρξη, εκ των οποίων τα 40 χρόνια θα εκτίσει υπό κράτηση.

Το αντιψυκτικό ακόμη και αν καταναλωθεί σε ελάχιστες ποσότητες είναι εξαιρετικά τοξικό και μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία, εμετό, νεφρική βλάβη και θάvατο.

Η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε να κάνει δήλωση μετά την καταδίκη του Τζακ, αλλά ευτυχώς το κοριτσάκι είναι καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις