E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Το βρέφος αρρώστησε βαριά αμέσως μετά την κατανάλωση του γάλακτος - Το μωρό είναι καλά στην υγεία του

Δημοσίευση 14/4/2024 | 14:06

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Δεν το χωράει ο νους αυτό που σκέφτηκε ένας πατέρας από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών για να ξεφορτωθεί τη μόλις 18 ημερών για να μην πληρώνει διατροφή.

Ο Κέρτις Τζακ καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης καθώς έριξε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα του παιδιού με σκοπό να το δηλητηριάσει. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, όταν η νεογέννητη του κόρη αρρώστησε ξαφνικά βαριά. Το τεστ του παιδιού ήταν θετικό στην αιθυλενογλυκόλη - μια χημική ουσία που βρίσκεται στο αντιψυκτικό.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο Τζακ είχε συλλέξει μπουκάλια μητρικού γάλακτος από τη μητέρα του παιδιού δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά τον τοκετό του παιδιού τους. Ο ίδιος όπως ομολόγησε δεν ήθελε να πληρώσει διατροφή καθώς είχε αφήσει κατά λάθος έγκυο τη γυναίκα.

Αφού παρέδωσε το μητρικό γάλα στη γιαγιά του παιδιού το παιδί αρρώστησε σοβαρά μέσα σε 24 ώρες, με υποψίες ότι είχε δηλητηριαστεί.

«Ο Τζακ παραδέχτηκε ότι πρόσθεσε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζακ θέλοντας να δικαιολογήσει την ειδεχθή πράξη του είπε ότι πρόσθεσε τη χημική ουσία στο γάλα της νεογέννητης κόρης του για να αποφύγει την καταβολή διατροφής.

Η μητέρα του νεογέννητου είπε στην αστυνομία πώς ο Κέρτις είχε προσπαθήσει να την πείσει να διακόψει την εγκυμοσύνη για όλο το διάστημα της κύησης.

Το μωρό γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι δύο τους είχαν σχέση από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Πολιτεία παρουσίασε μαρτυρίες από τη μητέρα του παιδιού, τη γιαγιά, αστυνομικούς και ειδικούς ιατρούς, συμπεριλαμβανομένης μιας επίδειξης του πόσο εύκολο ήταν να δηλητηριαστεί το μητρικό γάλα.

«Το θέμα έπεσε στο μυαλό μας επειδή επρόκειτο για ένα μωρό 18 ημερών», δήλωσε ο αρχιφύλακας Pserda Dickerson που εξιχνίασε την υπόθεση.

Οι ένορκοι έκριναν τον Τζακ ένοχο για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφoνίας, και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια κάθειρξη, εκ των οποίων τα 40 χρόνια θα εκτίσει υπό κράτηση.

Το αντιψυκτικό ακόμη και αν καταναλωθεί σε ελάχιστες ποσότητες είναι εξαιρετικά τοξικό και μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία, εμετό, νεφρική βλάβη και θάvατο.

Η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε να κάνει δήλωση μετά την καταδίκη του Τζακ, αλλά ευτυχώς το κοριτσάκι είναι καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιακό «μάτι» σε γάμους, βαφτίσεις και events από το Πάσχα

Οικονομία 23.01.2026
Σε πραγματικό χρόνο οι καταχωρίσεις πελατών

Πέθανε ο Σπύρος Καρατζαφέρης

Ελλάδα 23.01.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο αδελφός του Γιώργος Καρατζαφέρης

Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα

Ελλάδα 23.01.2026
Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας σπιτιού, έχουν καταγραφεί συνολικά τέσσερις λύκοι να φτάνουν μέχρι την είσοδο

Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι από αναθυμιάσεις γκαζιού

Ελλάδα 23.01.2026
Τους εντόπισε η κόρη τους - Τι ερευνούν οι Αρχές για την τραγωδία

Χανιά: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα με παιδιά και γονείς έξω από δημοτικό σχολείο

Ελλάδα 23.01.2026
Τραυματίστηκαν ελαφρά τουλάχιστον δύο ενήλικες καθώς και ένα μικρό παιδί

Η πρώτη τριμερής ΗΠΑ ‑ Ρωσίας ‑ Ουκρανίας από το 2022 στο Αμπου Ντάμπι

Κόσμος 23.01.2026
Το πρώτο κοινό τραπέζι μετά την εισβολή, με ανοιχτά όλα τα κρίσιμα ζητήματα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 22χρονος που επιτέθηκε στη σύντροφό του για ένα… follow στο Instagram

Ελλάδα 23.01.2026
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί βιασμού, ενώ για το περιστατικό του ξυλοδαρμού υποστήριξε ότι επρόκειτο μόνο για «ένα σπρώξιμο»

Τέλος στο αλαλούμ για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS

Οικονομία 23.01.2026
ΑΑΔΕ και ΔΙΑΣ προχώρησαν σε διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο φορολόγησης ποσών που αποστέλλονται μέσω IRIS P2P

Λίμνη Υλίκη: Το νερό επιστρέφει ‑ Γεμίζουν οι υδάτινοι ταμιευτήρες της Αττικής

Ελλάδα 23.01.2026
To Up Stories με τα μοναδικά του πλάνα μας ταξιδεύει στην Υλίκη.

Το ελληνικό νησί που πρoσφέρει 1.000 ευρώ bonus κάθε μήνα στον παιδίατρο που θα πάει εκεί για δουλειά

Ελλάδα 23.01.2026
Τα 1.000 ευρώ bonus κάθε μήνα θα καταβάλλονται επιπλέον του μισθού ως ένα ακόμη κίνητρο για να καλυφθεί η θέση.

Αποκάλυψη Τραμπ: Μεγάλη αμερικανική δύναμη κατευθύνεται στο Ιράν

Κόσμος 23.01.2026
«Παρακολουθούμε το Ιράν - Έχουμε πολλά πλοία που πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση για παν ενδεχόμενο»