E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Το βρέφος αρρώστησε βαριά αμέσως μετά την κατανάλωση του γάλακτος - Το μωρό είναι καλά στην υγεία του

Δημοσίευση 14/4/2024 | 14:06

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Δεν το χωράει ο νους αυτό που σκέφτηκε ένας πατέρας από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών για να ξεφορτωθεί τη μόλις 18 ημερών για να μην πληρώνει διατροφή.

Ο Κέρτις Τζακ καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης καθώς έριξε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα του παιδιού με σκοπό να το δηλητηριάσει. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, όταν η νεογέννητη του κόρη αρρώστησε ξαφνικά βαριά. Το τεστ του παιδιού ήταν θετικό στην αιθυλενογλυκόλη - μια χημική ουσία που βρίσκεται στο αντιψυκτικό.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο Τζακ είχε συλλέξει μπουκάλια μητρικού γάλακτος από τη μητέρα του παιδιού δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά τον τοκετό του παιδιού τους. Ο ίδιος όπως ομολόγησε δεν ήθελε να πληρώσει διατροφή καθώς είχε αφήσει κατά λάθος έγκυο τη γυναίκα.

Αφού παρέδωσε το μητρικό γάλα στη γιαγιά του παιδιού το παιδί αρρώστησε σοβαρά μέσα σε 24 ώρες, με υποψίες ότι είχε δηλητηριαστεί.

«Ο Τζακ παραδέχτηκε ότι πρόσθεσε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζακ θέλοντας να δικαιολογήσει την ειδεχθή πράξη του είπε ότι πρόσθεσε τη χημική ουσία στο γάλα της νεογέννητης κόρης του για να αποφύγει την καταβολή διατροφής.

Η μητέρα του νεογέννητου είπε στην αστυνομία πώς ο Κέρτις είχε προσπαθήσει να την πείσει να διακόψει την εγκυμοσύνη για όλο το διάστημα της κύησης.

Το μωρό γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι δύο τους είχαν σχέση από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Πολιτεία παρουσίασε μαρτυρίες από τη μητέρα του παιδιού, τη γιαγιά, αστυνομικούς και ειδικούς ιατρούς, συμπεριλαμβανομένης μιας επίδειξης του πόσο εύκολο ήταν να δηλητηριαστεί το μητρικό γάλα.

«Το θέμα έπεσε στο μυαλό μας επειδή επρόκειτο για ένα μωρό 18 ημερών», δήλωσε ο αρχιφύλακας Pserda Dickerson που εξιχνίασε την υπόθεση.

Οι ένορκοι έκριναν τον Τζακ ένοχο για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφoνίας, και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια κάθειρξη, εκ των οποίων τα 40 χρόνια θα εκτίσει υπό κράτηση.

Το αντιψυκτικό ακόμη και αν καταναλωθεί σε ελάχιστες ποσότητες είναι εξαιρετικά τοξικό και μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία, εμετό, νεφρική βλάβη και θάvατο.

Η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε να κάνει δήλωση μετά την καταδίκη του Τζακ, αλλά ευτυχώς το κοριτσάκι είναι καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυπάλαια: Ψαράς πάλεψε με τα κύματα και τα 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του

Ελλάδα 18.02.2026
Ο 37χρονος ψαράς πάλεψε για να αποτρέψει την βύθιση του καϊκιού του το οποίο ανήκει στην οικογένειά του εδώ και τρεις γενιές

Μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 54χρονο Αμερικανό σε ενέδρα στην Ταϊλάνδη

Κόσμος 18.02.2026
Προσπάθησε να πείσει 24χρονη να είναι ξανά ζευγάρι

Ηδονοβλεψίας κατέγραφε στα ντους παίκτριες γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στην Αυστρία με κρυφές κάμερες

Κόσμος 18.02.2026
«Είναι σαν να μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια μας», δηλώνει αθλήτρια της Αλταχ, μετά την αποκάλυψη ότι ένας άνδρας είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες στα αποδυτήρια και κατέγραφε τις αθλήτριες

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό