E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Το βρέφος αρρώστησε βαριά αμέσως μετά την κατανάλωση του γάλακτος - Το μωρό είναι καλά στην υγεία του

Δημοσίευση 14/4/2024 | 14:06

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Δεν το χωράει ο νους αυτό που σκέφτηκε ένας πατέρας από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών για να ξεφορτωθεί τη μόλις 18 ημερών για να μην πληρώνει διατροφή.

Ο Κέρτις Τζακ καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης καθώς έριξε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα του παιδιού με σκοπό να το δηλητηριάσει. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, όταν η νεογέννητη του κόρη αρρώστησε ξαφνικά βαριά. Το τεστ του παιδιού ήταν θετικό στην αιθυλενογλυκόλη - μια χημική ουσία που βρίσκεται στο αντιψυκτικό.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο Τζακ είχε συλλέξει μπουκάλια μητρικού γάλακτος από τη μητέρα του παιδιού δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά τον τοκετό του παιδιού τους. Ο ίδιος όπως ομολόγησε δεν ήθελε να πληρώσει διατροφή καθώς είχε αφήσει κατά λάθος έγκυο τη γυναίκα.

Αφού παρέδωσε το μητρικό γάλα στη γιαγιά του παιδιού το παιδί αρρώστησε σοβαρά μέσα σε 24 ώρες, με υποψίες ότι είχε δηλητηριαστεί.

«Ο Τζακ παραδέχτηκε ότι πρόσθεσε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζακ θέλοντας να δικαιολογήσει την ειδεχθή πράξη του είπε ότι πρόσθεσε τη χημική ουσία στο γάλα της νεογέννητης κόρης του για να αποφύγει την καταβολή διατροφής.

Η μητέρα του νεογέννητου είπε στην αστυνομία πώς ο Κέρτις είχε προσπαθήσει να την πείσει να διακόψει την εγκυμοσύνη για όλο το διάστημα της κύησης.

Το μωρό γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι δύο τους είχαν σχέση από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Πολιτεία παρουσίασε μαρτυρίες από τη μητέρα του παιδιού, τη γιαγιά, αστυνομικούς και ειδικούς ιατρούς, συμπεριλαμβανομένης μιας επίδειξης του πόσο εύκολο ήταν να δηλητηριαστεί το μητρικό γάλα.

«Το θέμα έπεσε στο μυαλό μας επειδή επρόκειτο για ένα μωρό 18 ημερών», δήλωσε ο αρχιφύλακας Pserda Dickerson που εξιχνίασε την υπόθεση.

Οι ένορκοι έκριναν τον Τζακ ένοχο για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφoνίας, και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια κάθειρξη, εκ των οποίων τα 40 χρόνια θα εκτίσει υπό κράτηση.

Το αντιψυκτικό ακόμη και αν καταναλωθεί σε ελάχιστες ποσότητες είναι εξαιρετικά τοξικό και μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία, εμετό, νεφρική βλάβη και θάvατο.

Η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε να κάνει δήλωση μετά την καταδίκη του Τζακ, αλλά ευτυχώς το κοριτσάκι είναι καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένταση στη Βουλή για τις υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής ‑ Αποχώρησε η αντιπολίτευση

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Νέες ταυτότητες: Μπλόκο λόγω ελλιπών στοιχείων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Τι πρότεινε ο Συνήγορος του Πολίτη

Καραγκιούλ: «Τα νησιά θα αλλάξουν χέρια σε μία εβδομάδα»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Νέο ανθελληνικό παραλήρημα του συνεργάτη του Ερντογάν με αφορμή την άσκηση EFES-2026

Τρόμος για 22χρονη στο Ηράκλειο: Την απειλούσε ο πρώην σύντροφός της, συνελήφθη έξω από το σπίτι της με μαχαίρια

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η νεαρή, ο 26χρονος δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός ότι του ζήτησε να χωρίσουν

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 23χρονος που θώπευσε 24χρονη σε λεωφορείο

Ελλάδα 22.05.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο και όπως προέκυψε στο παρελθόν είχε προβεί σε αντίστοιχες πράξεις

Μαρμάρινο κεφάλι Αφροδίτης 2.000 ετών ανακαλύφθηκε θαμμένο σε παραλία

E-Daily 3.Left 22.05.2026
Η εκπληκτική ανακάλυψη έβαλε σε παύση τις εργασίες ανάπλασης της παραλίας που προετοιμαζόταν για το καλοκαίρι

Σοκαριστικές εικόνες: Η Μις Βενεζουέλα αιμόφυρτη μετά από άγριο καυγά με στιλίστα διασημοτήτων στις Κάννες

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η αρχική λογομαχία μετατράπηκε σε σωματική πάλη μέσα σε ξενοδοχείο των Καννών

«Φακελάκι» γιατρού: «Με ακολουθούσε στους διαδρόμους μέχρι να πω `ναι`»

Ελλάδα 22.05.2026
Η καταγγελία του γιου της ασθενούς

AI κάμερες στο ΗΣΑΠ για τους «τζαμπατζήδες»: Πώς εντοπίζονται όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο

Ελλάδα 22.05.2026
Το πιλοτικό σύστημα, το οποίο ξεκινά στον Περισσό, αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλους σταθμούς του δικτύου

Κάιλ Μπους: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών το είδωλο του NASCAR

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Σοκ από την ξαφνική απώλεια ενός θρύλου του αθλήματος