E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Το βρέφος αρρώστησε βαριά αμέσως μετά την κατανάλωση του γάλακτος - Το μωρό είναι καλά στην υγεία του

Δημοσίευση 14/4/2024 | 14:06

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Δεν το χωράει ο νους αυτό που σκέφτηκε ένας πατέρας από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών για να ξεφορτωθεί τη μόλις 18 ημερών για να μην πληρώνει διατροφή.

Ο Κέρτις Τζακ καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης καθώς έριξε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα του παιδιού με σκοπό να το δηλητηριάσει. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020, όταν η νεογέννητη του κόρη αρρώστησε ξαφνικά βαριά. Το τεστ του παιδιού ήταν θετικό στην αιθυλενογλυκόλη - μια χημική ουσία που βρίσκεται στο αντιψυκτικό.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση διαπίστωσαν ότι ο Τζακ είχε συλλέξει μπουκάλια μητρικού γάλακτος από τη μητέρα του παιδιού δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά τον τοκετό του παιδιού τους. Ο ίδιος όπως ομολόγησε δεν ήθελε να πληρώσει διατροφή καθώς είχε αφήσει κατά λάθος έγκυο τη γυναίκα.

Αφού παρέδωσε το μητρικό γάλα στη γιαγιά του παιδιού το παιδί αρρώστησε σοβαρά μέσα σε 24 ώρες, με υποψίες ότι είχε δηλητηριαστεί.

«Ο Τζακ παραδέχτηκε ότι πρόσθεσε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζακ θέλοντας να δικαιολογήσει την ειδεχθή πράξη του είπε ότι πρόσθεσε τη χημική ουσία στο γάλα της νεογέννητης κόρης του για να αποφύγει την καταβολή διατροφής.

Η μητέρα του νεογέννητου είπε στην αστυνομία πώς ο Κέρτις είχε προσπαθήσει να την πείσει να διακόψει την εγκυμοσύνη για όλο το διάστημα της κύησης.

Το μωρό γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι δύο τους είχαν σχέση από τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Πολιτεία παρουσίασε μαρτυρίες από τη μητέρα του παιδιού, τη γιαγιά, αστυνομικούς και ειδικούς ιατρούς, συμπεριλαμβανομένης μιας επίδειξης του πόσο εύκολο ήταν να δηλητηριαστεί το μητρικό γάλα.

«Το θέμα έπεσε στο μυαλό μας επειδή επρόκειτο για ένα μωρό 18 ημερών», δήλωσε ο αρχιφύλακας Pserda Dickerson που εξιχνίασε την υπόθεση.

Οι ένορκοι έκριναν τον Τζακ ένοχο για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφoνίας, και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια κάθειρξη, εκ των οποίων τα 40 χρόνια θα εκτίσει υπό κράτηση.

Το αντιψυκτικό ακόμη και αν καταναλωθεί σε ελάχιστες ποσότητες είναι εξαιρετικά τοξικό και μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία, εμετό, νεφρική βλάβη και θάvατο.

Η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε να κάνει δήλωση μετά την καταδίκη του Τζακ, αλλά ευτυχώς το κοριτσάκι είναι καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 63χρονο καθηγητή που κατηγορείται ότι θώπευσε 8χρονη σε πάρκο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο 63χρονος που αρνείται τις κατηγορίες, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

Τέσσερα χρόνια φυλακή στoν Σουηδό «Πέλικο» που εξέδωσε τη σύζυγό του σε περισσότερους από 100 άνδρες

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», καθώς και για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές σχετικά με γεγονότα που εκτείνονται σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών

Πολωνία: Δολοφονήθηκε Ρώσος καλλιτέχνης που ασκούσε κριτική στο Κρεμλίνο ‑ Δέχθηκε 5 σφαίρες

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ρώσος καλλιτέχνης που επικρίνει το Κρεμλίνο δολοφονήθηκε στην Πολωνία

Σοκαριστικό βίντεο ‑ Εύβοια: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε δύο μαθήτριες Γυμνασίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Στον καβγά συμμετείχαν και άλλες μαθήτριες που είχαν δημιουργήσει έναν «κλοιό» γύρω τους

Πέθανε η ηθοποιός Ece Irtem σε ηλικία 35 ετών

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Η αιτία θανάτου

Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά o θάνατος της νοσηλεύτριας στο Ναύπλιο

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Τι αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας για το περιστατικό

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαμιώτης

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Σε ηλικία 68 ετών

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί ‑ Ποιοι θα δουν έως και 450 ευρώ στους λογαριασμούς τους

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Αφορολόγητη και ακατάσχετη η ενίσχυση, δεν συμψηφίζεται με οφειλές και δεν προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια για άλλες παροχές - Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος αστυνομικός στο εδώλιο για δηλητηρίαση αδέσποτων γατών με φόλες

Ελλάδα 16.06.2026
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φόνο ζώου συντροφιάς κατά συρροή και σε απόπειρα, με χρήση δηλητηριώδους ουσίας

Θύμα άγριας επίθεσης φύλακας στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ελλάδα 16.06.2026
Οι ελλείψεις σε προσωπικό βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και οι αφόρητες συνθήκες κράτησης που επικρατούν δοκιμάζουν του κρατούμενους