E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικό χρέος ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Οι προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου για τη διαγραφή των δανείων έχουν επικριθεί έντονα

Δημοσίευση 12/4/2024 | 20:10

Ο Μπάιντεν διαγράφει φοιτητικό χρέος ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διαγράψει φοιτητικό χρέος 7,4 δισ. δολ. προσφέροντας ελαφρύνσεις σε 277.000 δανειολήπτες, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του σήμερα Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφψνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει σχέδιο για ελάφρυνση του φοιτητικού χρέους που θα ωφελούσε τουλάχιστον 23 εκατ. Αμερικανούς.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε πέρυσι να βρει άλλους τρόπους για την ελάφρυνση χρέους αφού το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε τον Ιούνιο το ευρύτερο σχέδιό του για διαγραφή φοιτητικού χρέους ύψους 430 δισ. δολαρίων.

Οι προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου για τη διαγραφή των φοιτητικών δανείων έχουν επικριθεί έντονα από πολλούς Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος μεταφέρει το κόστος στους φορολογούμενους που επέλεξαν να μην πάνε στο κολέγιο ή που το πλήρωσαν ήδη οι ίδιοι. Ισχυρίζονται επίσης ότι παρακάμπτει το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο κατέρριψε το πρόγραμμα διαγραφής φοιτητικών δανείων του Μπάιντεν πέρυσι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δύο ομάδες βουλευτών υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών μήνυσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν για το σχέδιο αποπληρωμής με βάση το εισόδημα, γνωστό ως SAVE που προσφέρει τους πιο γενναιόδωρους όρους για δανειολήπτες χαμηλού εισοδήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Στο νοσοκομείο 27χρονη μετά από διπλή πτώση από μπαλκόνι 4ου

Ελλάδα 06.04.2026
Η γυναίκα έπεσε από τον 4ο στον 30 όροφο και στη συνέχεια ανέβηκε πάλι στο διαμέρισμά της και έπεσε πάλι, αυτή τη φορά στο ισόγειο.

Η καρδιά της Έμμας συνεχίζει χτυπά στο σώμα μιας νεαρής μητέρας: «Η σκέψη μου είναι κάθε μέρα σε εκείνη»

Ελλάδα 06.04.2026
Μετά από ενάμιση χρόνο η Σάντι Λέντι συνάντησε τη μητέρα της Έμμας και όπως είπε «αγκαλιαστήκαμε σφιχτά, κλαίγαμε και της έλεγα ευχαριστώ»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Αγγελοχώρι

Ελλάδα 06.04.2026
Κατέληξε ο 58χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πτώση από μεγάλο ύψος σε απόκρημνη περιοχή, στο Αγγελοχώρι.

Περιορισμοί σε τραπεζικές συναλλαγές σήμερα ‑ Για ποιον λόγο, ποιες δεν θα γίνουν

Οικονομία 06.04.2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις συναλλαγές σας σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων

Ελλάδα 06.04.2026
Με την διαδικασία των νομιμοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε προηγηθεί η επιτυχής κατάρριψη δύο ιρανικών πυραύλων στις 19 Μαρτίου

Fuel Pass: «Πρεμιέρα» σήμερα για την πλατφόρμα ‑ Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διαδικασία

Οικονομία 06.04.2026
Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Οι αστροναύτες του Artemis II είδαν για πρώτη φορά «κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί»

Κόσμος Χτες
Οι τέσσερις αστροναύτες της αποστολής Artemis II είδαν για πρώτη φορά μία αθέατη πλευρά της Σελήνης. “Είναι συγκλονιστικά εδώ πάνω”

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Ελληνικό

Ελλάδα Χτες
Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Θεόδωρος Παπαγιάννης - Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίπλα στο θρυλικό Boeing 727 «Mount Olympus» στο Πάρκο της Ολυμπιακής, στο Ελληνικό

Κλείνει από Δευτέρα η γέφυρα της Χαλκίδας – Οι ώρες λειτουργίας

Ελλάδα Χτες
Σε ισχύ θα τεθούν από τη Δευτέρα (06/04) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Ευρίπου της Χαλκίδας

LinkedIn: Κρυφός κώδικας ελέγχει ποιες επεκτάσεις έχει ο browser σας, σύμφωνα με έρευνα

Tech + Science Χτες
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μέσω των extensions το LinkedIn μπορεί να «χαρτογραφεί» συνήθειες χρηστών και εργαλεία που χρησιμοποιούν εταιρείες