E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκπληκτικό βίντεο: Mωρά πιγκουίνοι βουτάνε σε γκρεμό 15 μέτρων για το παρθενικό τους κολύμπι

Για πρώτη φορά η κάμερα του National Geographic κατέγραψε νεοσσούς πιγκουίνους να κάνουν... cliff diving

Δημοσίευση 12/4/2024 | 09:49

Εκπληκτικό βίντεο: Mωρά πιγκουίνοι βουτάνε σε γκρεμό 15 μέτρων για το παρθενικό τους κολύμπι

Εκπληκτικά πλάνα που έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το National Geographic δείχνουν δεκάδες πιγκουινάκια να βουτούν γενναία από έναν τεράστιο βράχο ύψους 15 μέτρων για να κολυμπήσουν για πρώτη φορά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Μπέρτι Γκρέγκορι, πέρασε δύο μήνες παρακολουθώντας μια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων με 10.000 μέλη στην Ανταρκτική Χερσόνησο, και είχε την τύχη να καταγράψει με τον φακό του την ασυνήθιστη σκηνή, όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπη «Good Morning America».

«Όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων. Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα-ένα για να κάνουν το πρωτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό» είπε ο Γκρέγκορι περιγράφοντας την υπέροχη σκηνή.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο YouTube το National Geographic εμφανίζονται τα πιγκουινάκια να πλησιάζουν διστακτικά το χείλος του γκρεμού. Ξαφνικά, ένα από αυτά πηδάει στο κενό και πέφτει στο νερό με έναν παφλασμό. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίζεται να κολυμπάει σώο και αβλαβές. Το παράδειγμά του ακολουθούν και άλλοι νεοσσοί, βουτώντας από ψηλά για να απολαύσουν το πρώτο τους μπάνιο.

Ο Γκρέγκορι εξήγησε ότι ο ίδιος αισθανόταν νευρικότητα βλέποντας τη σκηνή, αφού στο νερό επέπλεαν μεγάλα κομμάτια πάγου και η σύγκρουση με αυτά «θα ήταν σαν να πέφτεις πάνω σε τσιμέντο». Ωστόσο, όπως λέει, τα πιγκουινάκια έβγαιναν αμέσως στην επιφάνεια κολυμπώντας, παρότι δεν το είχαν ξανακάνει στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τη New York Post, το εκπληκτικό υλικό του Γκρέγκορι που δείχνει για πρώτη φορά νεοσσούς πιγκουίνους να κάνουν... cliff diving θα συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ «Secrets of the Penguins» που θα κάνει πρεμιέρα την Ημέρα της Γης (22 Απριλίου) του 2025.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια προειδοποιεί τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές: «Διαλυθείτε οικειοθελώς…»

Κόσμος Χτες
Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις, δεν κάνουν πίσω οι φοιτητές-διαδηλωτές

Νορβηγία: Θαλάσσιος ίππος πέθανε από γρίπη των πτηνών

Κόσμος Χτες
Ήταν το πρώτο κρούσμα σε αυτά τα θηλαστικά

Οριστικό: Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός του κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αρη θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Δίκη Μάτι: Ελεύθεροι χωρίς καταβολή ούτε ενός ευρώ οι καταδικασθέντες

Ελλάδα Χτες
Ελεύθεροι χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ βρίσκονται οι έξι καταδικασμένοι για την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 104 vεκρούς

Απίστευτη καταγγελία μητέρας για δασκάλες νηπιαγωγείου ‑ Εκφόβισαν και κούρεψαν τον 5χρονο γιο της

Ελλάδα Χτες
Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η μητέρα ενός 5χρονου παιδιού για τις δασκάλες του νηπιαγωγείου που φοιτά ο γιος 5χρονος γιος της

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή

Οικονομία Χτες
Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν «χειρόφρενο» τα μέσα μεταφοράς ‑ Χωρίς πλοία η χώρα

Ελλάδα Χτες
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργiα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική Χτες
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι