E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως είναι η κόλαση σύμφωνα με το AI

Σε ένα βίντεο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2024 | 00:51

Πως είναι η κόλαση σύμφωνα με το AI
Photo by Chris Barbalis on Unsplash

Πολλά πράγματα είναι «κόλαση», σύμφωνα με τον άνθρωπο. Ένα μεγάλο meeting με πολλές σημειώσεις και βαριεστημένες, μονότονες φωνές; Αυτό είναι ενός είδους κόλαση.

Τρίωρη κίνηση από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα μέχρι το σπίτι σας; Κι αυτό είναι σίγουρα κόλαση. Μια πολιτικά φορτισμένη συζήτηση με συγγενείς που μετά βίας γνωρίζετε και δεν έχετε δει εδώ και χρόνια; Ναι, αυτό είναι τουλάχιστον κοντά σε κόλαση. Όλα αυτά τα κολασμένα σενάρια, ωστόσο, έχουν ένα κοινό: τους ανθρώπους. Όσο περισσότεροι, τόσο χειρότερα.

Λοιπόν, τι παίρνετε αν σκιαγραφήσετε μερικές αόριστες ιουδαιο-χριστιανικές έννοιες μιας κυριολεκτικής κόλασης και ζητήσετε από ένα AI να ψάξει, να συγκεντρώσει και να ερμηνεύσει αυτά τα δεδομένα για τη δική του εκδοχή της κόλασης; Το αποτέλεσμα σίγουρα παρουσιάζει κάποια χαρακτηριστικά που συνδυάζουν τον ανθρώπινο παράγοντα και την τεχνητή νοημοσύνη. Πολλά πρόσωπα και γουρλωμένα μάτια. Και πολύ κλάμα, θολές εικόνες και γuμνά κορμιά που παλεύουν το ένα πάνω στο άλλο για να ξεφύγουν από τον λάκκο της πιο αγνής κόλασης.

Ο χρήστης του TikTok @realscarytok δημοσίευσε το επίμαχο βίντεο που φτιάχτηκε με AI, το οποίο ανάλογα με την οπτική γωνία και τις ευαισθησίες σας είναι είτε πραγματικά ανησυχητικό είτε ό,τι να ναι. Τα σχόλια κάτω από το βίντεο κυμαίνονται από κοροϊδευτικά και ειλικρινή, έως θρησκευτικά προσανατολισμένα. Ωστόσο, το βίντεο εξακολουθεί να φαίνεται πως έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου και να έχει προκαλέσει ένα είδος των απαντήσεων που δείχνουν ότι κάτι σχετικά με αυτό είναι πράγματι ξεχωριστό.

Τι ερώτηση έκανε ο χρήστης του TikTok @realscarytok στο AI; Δεν έχουμε ιδέα. Είναι ένα βίντεο που βασίζεται σε ερώτηση του συγκεκριμένου χρήστη; Επίσης, δεν έχουμε ιδέα. Αλλά πιθανώς, το βίντεο, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μόλις 18 δευτερολέπτων, μπορεί να ζητήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη να επικεντρωθεί στα χέρια με τις πολλές φλέβες, στο σκονισμένο δέρμα, ή σε έναν τόνο δέρματος που μοιάζει με σέπια. Και υπάρχει αυτός ο τύπος που φωνάζει με ένα πρόσωπο που αλλάζει. Με άλλα λόγια, μια τυπική πρωινή μετακίνηση με τρένο ή λεωφορείο.

@realscarytok "Hell" according to AI #hell #ai #scary #underworld #spooky #realscarytok ♬ original sound - ScaryTok

Ένα άτομο στα σχόλια έγραψε: "Συνωστισμένο σαν κόλαση". Ένα άλλο άτομο βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα θρησκευτικό σχόλιο και είπε, «Πιστέψτε με, η κόλαση είναι χειρότερη από αυτό». Και ένας άλλος έκανε ένα πιο πραγματιστικό σχόλιο λέγοντας: «Η κόλαση είναι αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή».
Παρόλο που το τρέχον όραμα του AI για την κόλαση έχει τραβήξει την προσοχή, απέχει πολύ από τη μοναδική εκδοχή που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Διάφορες εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη στο Tiktok δείχνουν δαίμονες με κέρατα να παλεύουν σε ένα φλογερό φόντο, ένα κεφάλι που ουρλιάζει, ηφαιστειακά τοπία, σκοτάδι κ.λπ. Μια άλλη εικόνα στο Nightcafe πριν από μερικά χρόνια δείχνει κάτι σαν ένα ποτάμι αίματος που εκτείνεται σε απόσταση. Ένα άλλο TikTok από το @metacowboy δείχνει ένα σωρό ματωμένα κρανία μαζεμένα που στενάζουν από αγωνία.

Και για να μην πιστεύετε ότι είμαστε η πρώτη γενιά που μεταφέρει την κόλαση σε οπτικό μέσο, ξανασκεφτείτε το, αν και είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε από την τεχνητή νοημοσύνη να το κάνει για εμάς. Οι άνθρωποι ζωγραφίζουν την κόλαση με διάφορες μορφές για εκατοντάδες χρόνια. Συχνά υπάρχει πολύ γuμνή σάρκα, βασανιστήρια, σκελετοί, ίσως κάποιοι δαίμονες που καταβροχθίζουν ανθρώπους, παράξενα πλάσματα, παραμορφωμένα όντα, φτερωτοί διάβολοι, φλογερά κόκκινα χρώματα και πολλά ακόμα παρόμοια. Φαίνεται ότι οι ανησυχίες δεν έχουν αλλάξει πολύ, όπως και η ανθρώπινη ανάγκη να οπτικοποιήσει τι σημαίνει να είσαι στην κόλαση. Επίσης, οι περισσότερες εικόνες της κόλασης μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: Είναι και αυτές πολύ γεμάτες με ανθρώπους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για να ζεις

Νέα Εποχή 02.05.2024
Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Γνωρίστηκαν online και σύντομα έμειναν μαζί: Μια σχέση που κατέληξε σε φόνο

Stories 02.05.2024
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου

Η πόλη που εξαφανίστηκε από προσώπου γης: Όλα χάθηκαν στις φλόγες

Ιστορικά 02.05.2024
Η φωτιά έχτισε ένα συμπαγές, αδιαπέραστο τείχος κατά μήκος της πόλης

Ατύχημα ή δολοφονία; Ο μυστηριώδης θάνατος μιας διάσημης χολιγουντιανής σταρ

Stories 02.05.2024
Ο θάνατος της παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο και έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες όλα αυτά τα χρόνια

Γιατί ο Χριστός στη σπανιότερη απεικόνισή του φορά σκουλαρίκι

Stories 02.05.2024
Στην Ιερά Μονή Παναγίας του Αρακα, υπάρχει μια σπανιότατη τοιχογραφία

Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του: Είχα σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω

Αθλητισμός Χτες
Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο του προπονητή της ΑΕΚ

Το ιστορικό πρόσωπο που μπήκε στο φρενοκομείο για τις απόψεις του και ο οξύμωρος τρόπος θανάτου του

Πρόσωπα Χτες
Απλώς προσπαθούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν και γελοιοποιήθηκε δημόσια γι` αυτό

Γιατί προφέρουμε λάθος το πραγματικό όνομα του Ιησού

Ιστορικά Χτες
Το όνομα χάθηκε στη μετάφραση

Ποιος σκοτώνει τους influencers στο Ιράκ;

Stories Χτες
Η καταστολή της διαδικτυακής ελευθερίας