E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «Δολοφόνος των Αυτόματων Πωλητών» που δεν έπιασε ποτέ η αστυνομία

Σκότωσε 12 ανυποψίαστα θύματα στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του ’80

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 12/4/2024 | 00:51

Ο «Δολοφόνος των Αυτόματων Πωλητών» που δεν έπιασε ποτέ η αστυνομία
Φωτογραφία από Huu Huynh

Η αγάπη της Ιαπωνίας με τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης είναι ευρέως αναγνωρισμένη. Υπάρχουν πέντε εκατομμύρια μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε όλη τη χώρα, με μέσο όρο ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης ανά 23 άτομα.

Μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου 1985 στη Χιροσίμα, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης από paraquat και άλλοι 35 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Όταν οι αρχές εξέτασαν τις συνθήκες γύρω από αυτές τις δηλητηριάσεις, διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα από τα θύματα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είχαν πρόσφατα καταναλώσει το ποτό Oronamin C.

Περίπου την ίδια περίοδο, η εταιρεία πίσω από το Oronamin C είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία μάρκετινγκ που προσέφερε δωρεάν μπουκάλια ποτού από μηχανήματα αυτόματης πώλησης κάθε φορά που κάποιος έκανε μια oποιαδήποτε άλλη αγορά.

Kαι αρκετές φορές οι άνθρωποι άφηναν το ποτό Oronamin C πάνω από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης για να το πάρει κάποιος άλλος, αν δεν το ήθελαν οι ίδιοι.

Σύντομα η αστυνομία συνδύασε τα γεγονότα και διαπίστωσε ότι κάποιος είχε ρίξει σε αυτά τα ποτά Oronamin C με paraquat και τα αφηνε ξανά στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Το πώς το έκανε, είναι μυστήριο. Πιθανότατα, όπως είπαν οι αστυνομικοί, τα θύματα δεν πρόσεξαν πως τα μπουκάλια είχαν ήδη ανοιχτεί και ξανακλειστεί.

Τα πάντα σχετικά με τις αυτόματες δολοφονίες υποδηλώνουν ότι αυτός ο δολοφόνος διέφερε από τον μέσο κατά συρροή δολοφόνο με αξιοσημείωτους τρόπους και εντάχθηκε στις τάξεις των "πιο σαδιστών" σε άλλους.

Πρώτα απ 'όλα, ο μόνος "τύπος" που στόχευε αυτός ο δολοφόνος ήταν όποια φτωχή ψυχή γλίστρησε μερικά γιεν σε μια μηχανή αναψυκτικού. Δεύτερον, σε αντίθεση με την πλειονότητα των κατά συρροή δολοφόνων εκεί έξω, δεν δολοφόνησε τα θύματά του πρόσωπο με πρόσωπο. Χρησιμοποίησε δηλητήριο.

Ήταν σχεδόν αδύνατο για την αστυνομία να εντοπίσει τον υπεύθυνο, καθώς ήταν δύσκολο να εντοπιστεί από πού είχε πάρει αρχικά το ποτό ένα άτομο. Τα περισσότερα από τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης βρίσκονταν σε ήσυχους πίσω δρόμους χωρίς κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Παρόλο που συνολικά περίπου 40 ήταν οι άτυχοι άνθρωποι που κατανάλωσαν τα δηλητηριασμένα ποτά, μόνο 12 πέθαναν, γιατί το Paraquat δεν δρα ακαριαία. Το δηλητήριο, σύμφωνα με τη Διεθνή Βιβλιοθήκη ClinMed, φιλτράρεται μέσω των νεφρών, γεγονός που καταστρέφει γρήγορα την ιδιότητα αφαίρεσής του από το σύστημα. Έπειτα, μπορεί να προκληθεί η διακοπή λειτουργίας των οργάνων ένα προς ένα, ωστόσο η αιτία θανάτου προκύπτει από τους πνεύμονες, οι οποίοι γεμίζουν με υγρό.

Το άτομο που πραγματοποίησε τις δηλητηριάσεις δεν βρέθηκε ποτέ. Ο Hirkoaki Iwao, καθηγητής εγκληματικής κοινωνιολογίας στο Τόκιο, είχε πει: «Δεν είναι ασυνήθιστο για τους Ιάπωνες που ζουν κάτω από τεράστια πίεση, τόσο στη δουλειά όσο και σε υπερπληθυσμένες κοινότητες, να ξεσπούν στους άλλους ακόμα και με το χειρότερο τρόπο», υπονοώντας ότι τα εγκλήματα ήταν διέξοδος ανακούφισης για τον εγκληματία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για να ζεις

Νέα Εποχή 02.05.2024
Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Γνωρίστηκαν online και σύντομα έμειναν μαζί: Μια σχέση που κατέληξε σε φόνο

Stories 02.05.2024
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου

Η πόλη που εξαφανίστηκε από προσώπου γης: Όλα χάθηκαν στις φλόγες

Ιστορικά 02.05.2024
Η φωτιά έχτισε ένα συμπαγές, αδιαπέραστο τείχος κατά μήκος της πόλης

Ατύχημα ή δολοφονία; Ο μυστηριώδης θάνατος μιας διάσημης χολιγουντιανής σταρ

Stories 02.05.2024
Ο θάνατος της παραμένει τυλιγμένος στο μυστήριο και έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες όλα αυτά τα χρόνια

Γιατί ο Χριστός στη σπανιότερη απεικόνισή του φορά σκουλαρίκι

Stories 02.05.2024
Στην Ιερά Μονή Παναγίας του Αρακα, υπάρχει μια σπανιότατη τοιχογραφία

Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του: Είχα σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω

Αθλητισμός Χτες
Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο του προπονητή της ΑΕΚ

Το ιστορικό πρόσωπο που μπήκε στο φρενοκομείο για τις απόψεις του και ο οξύμωρος τρόπος θανάτου του

Πρόσωπα Χτες
Απλώς προσπαθούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν και γελοιοποιήθηκε δημόσια γι` αυτό

Γιατί προφέρουμε λάθος το πραγματικό όνομα του Ιησού

Ιστορικά Χτες
Το όνομα χάθηκε στη μετάφραση

Ποιος σκοτώνει τους influencers στο Ιράκ;

Stories Χτες
Η καταστολή της διαδικτυακής ελευθερίας