E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Ο γιατρός έλεγε `δεν είναι ικανός να κάνει κακό σε κανένα`» λέει συγγενής του 39χρονου

Οι απόπειρες αυτοκτονίας και οι εγκλεισμοί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο

Δημοσίευση 10/4/2024 | 19:02

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Ο γιατρός έλεγε `δεν είναι ικανός να κάνει κακό σε κανένα`» λέει συγγενής του 39χρονου

Νέες πτυχές από το παρελθόν του 39χρονου γυναικοκτόνου έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με συγγενικό πρόσωπό του να αναφέρει πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Μιλώντας νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης σε εκπομπή του Mega, μέλος της οικογένειας του 39χρονου γυναικοκτόνου, περιγράφει τη συμπεριφορά και τα προβλήματα που υποστηρίζει πως είχε, τονίζοντας πως οι γονείς του είχαν κάνει λάθος καθώς αρκετοί συγγενείς τους δουλεύουν σε νοσοκομεία και είναι επαγγελματίες υγείας, αλλά ποτέ δεν ζήτησαν βοήθεια. «Προσπαθήσαν να το κρατήσουν δικό τους όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρεται και στην πληροφορία που αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την αποβολή της Κυριακής, υποστηρίζοντας πως η 28χρονη επέλεξε να διακόψει την κύηση. «Η Κυριακή έκανε άμβλωση, στην οποία είχε πάει συνοδεία της μητέρας της και από κάτω τα ξαδέρφια τα δικά μας, κρατούσαν 5 άτομα τον 39χρονο γιατί σπάραζε και ούρλιαζε: “σκοτώνεις το παιδί μας”. Η μαμά σαφώς, η γυναίκα είναι σε άθλια κατάσταση. Με την μαμά της πήγε και έγινε η άμβλωση. Το παιδί έχει διάγνωση», τόνισε.

«Τότε με το διαζύγιο έμπλεξε, οι γονείς του δεν τον άφησαν δευτερόλεπτο. Ο 39χρονος είχε διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένιας και είναι τέρμα αυτοκαταστροφικός. Επειδή τώρα πια μετά από ότι έγινε, παίζονται πολλές θέσεις. Οι γονείς του είχαν κάνει ένα λάθος. Ενώ κατά κύριο λόγο ένα μεγάλο μέρος από τους στενούς συγγενείς, δουλεύουμε σε πολύ μεγάλα νοσοκομεία, είμαστε επαγγελματίες υγείας, δεν μας είπαν κάτι και δεν ζήτησαν βοήθεια, όλα αυτά τα χρόνια. Προσπάθησαν να το κρατήσουν δικό τους.

»Ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα με τον 39χρονο στο παρελθόν, ξέραμε ότι υπήρχαν γενικά προβλήματα. Έχει νοσηλευτεί στο Δαφνί. Το κακό είναι ότι ο γιατρός τον έβαζε μέσα, με χαρτί απεξάρτησης ή στερητικού συνδρόμου, ενώ στους γονείς το είχε πει ευθέως. Τον Σεπτέμβριο βγήκε πάλι από το Δαφνί, τον παρακαλούσαν οι γονείς, να μείνει, να μην τον βγάλει. Οι γονείς ζητούσαν τον εγκλεισμό και τους έλεγε «δεν είναι ικανός να κάνει κακό σε κανέναν, μόνο αυτοκαταστροφικός είναι, είναι καλά», και το πήραν το παιδί «ζαμπόν».

»Δεν μίλαγε, δεν λάλαγε, δεν αντιδρούσε από τα χάπια που του είχαν δώσει. Δεν ισχύει αυτή η διάγνωση. Μου είπαν ότι κάθε φορά που θύμωνε ή έβγαινε, όχι θύμωνε λόγω της διπολικής, είχε αυτές τις εναλλαγές της διάθεσης. Μία ευφορία, μία τέρμα κατάθλιψη με ξεσπάσματα θυμού, με στερητικά σύνδρομα που το στερητικό σύνδρομο ξέρουμε τι κάνει. Έσπαγε όλο το σπίτι, άνθρωπο δεν άγγιξε ποτέ. Μου το είχαν πει ξεκάθαρα τα παιδιά και θεωρούν ότι αν είχε γίνει, η Κική τουλάχιστον στους ίδιους θα το είχε πει, γιατί ήταν κάθε μέρα μαζί», αναφέρει χαρακτηριστικά για το παρελθόν του δράστη.

Τέλος μιλώντας για τις απόπειρες αυτοκτονίας, η συγγενής του εξομολογείται πως έχει κάνει πολλές στο παρελθόν. «Η μία εξ αυτών ήταν πάλι σε έναν χωρισμό με την Κυριακή. Πάλι ήταν σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση, περίπου το καλοκαίρι. Πέρσι το καλοκαίρι, αν θυμάμαι καλά, ήταν πάλι διασωληνωμένος. Γλίτωσε στο τσακ. Απόπειρες αυτοκτονίας γενικά έκανε», σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Το ότι ξύπνησε από την διασωλήνωση και φαίνεται ότι θα είναι καλά, το ένιωσα πολύ μεγάλο βάρος, καλύτερα να τον κλαίγανε γιατί χάθηκε και αυτός. Δηλαδή, ποια θα είναι η κατάληξη του; Προφανώς αν καταφέρουν οι δικηγόροι και βγάλουν άκρη για τις διαγνώσεις του, άντε να πάει και σε ένα ψυχιατρείο αντί για την φυλάκιση και; Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να μην αυτοκτονήσει στο τέλος, όταν συνειδητοποιήσει τι έκανε», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε το Χ: Προβλήματα σε Ελλάδα και σε άλλες χώρες του κόσμου

Tech + Science 16.02.2026
Πολλοί χρήστες αναφέρουν δυσκολίες στην πρόσβαση στον ιστότοπο και την εφαρμογή

Η κόρη του μοναδικού ταυτοποιημένου από τους 200 μιλά στον εγγονό της για τον Θρασύβουλο Καλαφατάκη

Ελλάδα 16.02.2026
Η κόρη του Καλαφατάκη αφηγείται στον εγγονό της την ιστορία του προπάππου του

Ακριβά φάρμακα: Πρεμιέρα σήμερα στα ιδιωτικά φαρμακεία ‑ Ποιοι ασθενείς θα προηγηθούν

Ελλάδα 16.02.2026
Ύστερα από σχεδόν 8 μήνες, σε εφαρμογή τίθεται η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα φάρμακα υψηλού κόστους

Στη Βουλή θα αποδοθούν οι φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής

Ελλάδα 16.02.2026
Τηλεφωνική επικοινωνία Κακλαμάνη με Μενδώνη

Πατέρας Αντώνιος: Την καταδίκη του ζητά η εισαγγελέας στη δίκη για την «Κιβωτό»

Ελλάδα 16.02.2026
Πρότεινε και την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων για σκληρές τιμωρίες σε φιλοξενούμενα παιδιά

Φυλακές Δομοκού: Πώς έγινε η δολοφονία του βαρυποινίτη στο γραφείο του αρχιφύλακα

Ελλάδα 16.02.2026
Ο αφοπλισμός και η παρουσία του Αλκέτ Ριζάι

Η θάλασσα «βγήκε» στη στεριά στην παραλία Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 16.02.2026
H φύση έδειξε τα δόντια της με έναν τρόπο σπάνιο και εντυπωσιακό

Στο εδώλιο ξανά ο Ιμάμογλου για το «πλαστό» πτυχίο: «Θα τρέχουν σαν τα ποντίκια» λέει για τους διώκτες του

Κόσμος 16.02.2026
Στην απολογία του, ο Ιμάμογλου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κατηγορητήριο γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες» και για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης

Κατέβηκαν από το eBay οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Ελλάδα 16.02.2026
Η αγγελία αποσύρθηκε, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το υλικό αγοράστηκε τελικά ή αν κατέβηκε χωρίς να ολοκληρωθεί κάποια συναλλαγή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι

Καιρός 16.02.2026
«Πορτοκαλί» ειδοποίηση, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέα απεργία στα ταξί από αύριο: Για πόσες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν

Ελλάδα 16.02.2026
Τι ισχύει στην Αττική - Οι λόγοι που κάνουν απεργία οι οδηγοί ταξί