E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγιοι Ανάργυροι: 24ωρη παρακολούθηση στον δολοφόνο της Κυριακής ‑ 4 φρουροί στο Τζάνειο

Κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2024 | 11:38

Αγιοι Ανάργυροι: 24ωρη παρακολούθηση στον δολοφόνο της Κυριακής ‑ 4 φρουροί στο Τζάνειο

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φρουρείται ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους στο Τζάνειο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά το εξιτήριο που πήρε από το «Αττικόν» όπου νοσηλεύθηκε κατόπιν απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε, έδωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Παλαιοκαρίτης στον ΑΝΤ1 για τον δολοφόνο της Κυριακής «φυλάσσεται με ισχυρή δύναμη δικιά μας, όχι από αστυνομικούς. Συνήθως κρατούμενοι σε νοσηλεία φυλάσσονται από δύο άτομα. Εδώ απασχολούνται περισσότεροι. Συγκεκριμένα ο αριθμός τους είναι τέσσερις».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σε κάθε νοσοκομείο της χώρας που είναι κοντά σε σωφρονιστικό κατάστημα πρέπει να υπάρχει ειδικό ςθάλαμος νοσηλείας κρατουμένων. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που έχει λιγότερα πράγματα από ό,τι ένας συνηθισμένος ώστε να υπάρχει ασφάλεια και για τον κρατούμενο και για εμάς».

«Στους ειδικούς θαλάμους αυτούς υπάρχει χώρος έξω από αυτόν όπου βρίσκονται όσοι τον φυλάσσουν. Υπάρχει συνεχής οπτική επαφή από ένα τζάμι από το οποίο παρακολουθείται συνεχώς ο κρατούμενος εκτός από όταν πάει τουαλέτα» συμπλήρωσε ο κ. Παλαιοκαρίτης.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου, απάντησε ότι «είναι ένας ασθενής κρατούμενος που βγήκε από την εντατική με ό,τι λέει αυτό. Οπότε δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, δεν είναι ενεργητικός»

Μέχρι, πάντως, να αποφασιστεί πού θα συνεχίσει τη νοσηλεία του 39χρονου το θέμα της μεταγωγής του εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης νηπιαγωγού έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων πήρε χθες εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη προσωρινά στον Κορυδαλλό.

Όμως στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού δεν δέχθηκαν τον 39χρονο αφενός γιατί υπήρχε ο φόβος να προβεί σε νέο αυτοτραυματισμό και αφετέρου για να αποφευχθούν επεισόδια βίας επειδή δεν θα ήταν μόνος σε θάλαμο νοσηλείας στις φυλακές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δομή δήλωσε αδυναμία να παράσχει νοσηλεία σε άτομο που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποσωληνωθεί και βγει από την Εντατική και ανέφεραν οτι δεν πρόκειται για ψυχασθενή.

Μετά από αναμονή για να βρεθεί εφημερεύον νοσοκομείο που θα διακομιστεί, αποφασίστηκε ο δράστης να επιστρέψει στο «Αττικόν» και να νοσηλευθεί σε απλό θάλαμο για το διάστημα που θα απαιτηθεί, όμως τελικά κατέληξε στο Τζάνειο με εντολή εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους, που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και τον λαιμό του.

Είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Αλκοόλ και χάπια φαίνεται ότι είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 1 Απριλίου, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως έδειξαν ειδικότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις, στο αίμα του άνδρα βρέθηκαν αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες.

Οι βενζοδιαζεπίνες βρέθηκαν σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με τη συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του δολοφόνου της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Mega: «Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση». Ειδικά για τις αναλύσεις των εξετάσεων του 39χρονου είπε ο κ. Λέων: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε το Χ: Προβλήματα σε Ελλάδα και σε άλλες χώρες του κόσμου

Tech + Science 16.02.2026
Πολλοί χρήστες αναφέρουν δυσκολίες στην πρόσβαση στον ιστότοπο και την εφαρμογή

Η κόρη του μοναδικού ταυτοποιημένου από τους 200 μιλά στον εγγονό της για τον Θρασύβουλο Καλαφατάκη

Ελλάδα 16.02.2026
Η κόρη του Καλαφατάκη αφηγείται στον εγγονό της την ιστορία του προπάππου του

Ακριβά φάρμακα: Πρεμιέρα σήμερα στα ιδιωτικά φαρμακεία ‑ Ποιοι ασθενείς θα προηγηθούν

Ελλάδα 16.02.2026
Ύστερα από σχεδόν 8 μήνες, σε εφαρμογή τίθεται η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα φάρμακα υψηλού κόστους

Στη Βουλή θα αποδοθούν οι φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής

Ελλάδα 16.02.2026
Τηλεφωνική επικοινωνία Κακλαμάνη με Μενδώνη

Πατέρας Αντώνιος: Την καταδίκη του ζητά η εισαγγελέας στη δίκη για την «Κιβωτό»

Ελλάδα 16.02.2026
Πρότεινε και την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων για σκληρές τιμωρίες σε φιλοξενούμενα παιδιά

Φυλακές Δομοκού: Πώς έγινε η δολοφονία του βαρυποινίτη στο γραφείο του αρχιφύλακα

Ελλάδα 16.02.2026
Ο αφοπλισμός και η παρουσία του Αλκέτ Ριζάι

Η θάλασσα «βγήκε» στη στεριά στην παραλία Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 16.02.2026
H φύση έδειξε τα δόντια της με έναν τρόπο σπάνιο και εντυπωσιακό

Στο εδώλιο ξανά ο Ιμάμογλου για το «πλαστό» πτυχίο: «Θα τρέχουν σαν τα ποντίκια» λέει για τους διώκτες του

Κόσμος 16.02.2026
Στην απολογία του, ο Ιμάμογλου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κατηγορητήριο γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες» και για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης

Κατέβηκαν από το eBay οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Ελλάδα 16.02.2026
Η αγγελία αποσύρθηκε, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το υλικό αγοράστηκε τελικά ή αν κατέβηκε χωρίς να ολοκληρωθεί κάποια συναλλαγή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι

Καιρός 16.02.2026
«Πορτοκαλί» ειδοποίηση, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέα απεργία στα ταξί από αύριο: Για πόσες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν

Ελλάδα 16.02.2026
Τι ισχύει στην Αττική - Οι λόγοι που κάνουν απεργία οι οδηγοί ταξί