E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τρομακτική πρόβλεψη που έκανε ο Νοστράδαμος για το 2024

Η υποψία υπάρχει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/4/2024 | 00:04

Η τρομακτική πρόβλεψη που έκανε ο Νοστράδαμος για το 2024
@wikipedia.org

Ο Γάλλος αστρολόγος και γιατρός Νοστράδαμος γεννήθηκε πριν από περίπου μισή χιλιετία και έγινε διάσημη μορφή της Αναγέννησης. Για τους ανθρώπους που ζουν σήμερα, το όνομά του συνδέεται περισσότερο με τις προβλέψεις του για το μέλλον. Την φαινομενικά δηλαδή παράξενη ικανότητά του να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα που η ιστορία έχει δει αργότερα να πραγματοποιούνται.

Οι προβλέψεις του Νοστράδαμου ήρθαν κυρίως με τη μορφή στίχων που ονόμασε "Centuries", που συγκεντρώθηκαν και δημοσιεύθηκαν το 1555 με τον τίτλο, "The Prophecies". Όσοι πιστεύουν στη δύναμη της διορατικότητας του πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος, ο οποίος πέθανε το 1566, προέβλεψε τη Γαλλική Επανάσταση που συνέβη δύο αιώνες αργότερα και τη ζωή του Ναπολέοντα, την άνοδο και την πτώση του Αδόλφου Χίτλερ, τη δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι , καθώς και πιο πρόσφατες ιστορικές εξελίξεις, όπως ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Οι εν λόγω στίχοι είναι αινιγματικοί και ανοιχτοί σε ερμηνεία και οι κριτικοί υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό να επισυνάψουμε τους στίχους του Νοστράδαμου σε ένα από τα πολλά ιστορικά γεγονότα και να πούμε ότι τα τα είχε προβλέψει. Παρόλ’ αυτά, κάθε χρόνο αμέτρητες πλατφόρμες προσφέρουν στους αναγνώστες τους μια γεύση από το τι προφήτεψε ο μάντης για το επόμενο έτος, με το 2024 έχει μια ζοφερή ανάγνωση.

Σύμφωνα με όσους τους πιστεύουν, οι διάσημοι στίχοι του Νοστράδαμου, οι οποίοι λένε ότι προέβλεψαν σωστά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, προμήνυαν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πρόκειται να ξεκινήσει 79 χρόνια μετά το τέλος της προηγούμενης σύγκρουσης. Αν έχει δίκιο, αυτό σημαίνει ότι η σύγκρουση θα ξεκινήσει το 2024.

Αυτό που ανησυχεί πολλούς οι οποίοι θεωρούν τον Νοστράδαμο ως υποτιθέμενο προφήτη είναι ότι το 2024 έχει πράγματι ξεκινήσει με την ανθρωπότητα να αντιμετωπίζει πολλές μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις. Η σύγκρουση στην Ουκρανία, για παράδειγμα, έγινε πόλεμος πλήρους κλίμακας τον Φεβρουάριο του 2022, αφού η Ρωσία έβαλε στρατεύματα στα σύνορα σε αμφισβητούμενη ουκρανική επικράτεια. Έκτοτε, η Ουκρανία χρηματοδοτείται από το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ, τα έθνη του οποίου έχουν προμηθεύσει τη χώρα και με όπλα.

Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στην Ασία, όπου η Κίνα, μια οικονομική υπερδύναμη, δείχνει όλο και περισσότερο τη στρατιωτική της δύναμη και την προθυμία της να επεκταθεί σε όλη την περιοχή, ειδικά στο γειτονικό νησιωτικό έθνος της Ταϊβάν. Η αναζωπυρωμένη σύγκρουση Ισραήλ - Γάζας που έχει μπερδέψει τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης από το φθινόπωρο του 2023 οδηγεί επίσης σε μεγαλύτερες διαιρέσεις την παγκόσμια σκηνή.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι αμφισβητήσιμο ότι καθεμία από αυτές τις συγκρίσεις κινδυνεύει να κλιμακωθεί και να γίνει μια πιο εκτεταμένη σύγκρουση που στο χειρότερο σενάριο θα μπορούσε να δει τις στρατιωτικές υπερδυνάμεις του κόσμου να έρχονται αντιμέτωπες μεταξύ τους σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πυρηνικά αυτή τη φορά. Αν αυτό συνέβαινε, θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο πολιτισμό και θα είναι ό,τι χειρότερο έχει βιώσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Η συζήτηση για την κλιμάκωση του πολέμου δεν προορίζεται μόνο για διαδικτυακές συνομιλίες μεταξύ του των χρηστών του διαδικτύου και τους λάτρεις της αστρολογίας. Οι πολιτικοί και οι ειδικοί που επικεντρώνονται στις διεθνείς σχέσεις κρούουν όλο και περισσότερο τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον αύξηση της στρατιωτικής επιθετικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια ομιλία του τον προηγούμενο μήνα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ περιέγραψε πώς θεωρούσε ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε μια «προπολεμική» περίοδο, σημειώνοντας ότι ο πολωνικός εναέριος χώρος είχε πρόσφατα παραβιαστεί από ρωσικό πύραυλο. «Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά ο πόλεμος δεν είναι πλέον μια έννοια από το παρελθόν. Είναι πραγματικός και ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια», είπε, σύμφωνα με την Politico, και παρακάλεσε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες. Τα σχόλιά του ήρθαν σε αντίθεση με εκείνα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του δεν έχει σχέδια να επιτεθεί σε κανένα μέλος του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλη οι περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει προειδοποιήσει με παρόμοιο τρόπο σχετικά με την κινεζική επιθετικότητα και προέτρεψε την πρόοδο της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας για την ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας. «Τα φώτα στο παγκόσμιο ταμπλό αναβοσβήνουν σε κόκκινο χρώμα, επομένως είναι ένας πολύ πιο επικίνδυνος, δύσκολος, αβέβαιος κόσμος αυτός που ζούμε», είπε, σύμφωνα με το ABC News. Ομοίως, το Al Jazeera ανέφερε ότι η σύγκρουση Ισραήλ - Γάζας αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο «διάχυσης» της κατάστασης σε άλλα εδάφη της Μέσης Ανατολής. Μόνο ο χρόνος θα δείξει, ωστόσο, εάν τα αρχαία γραπτά του Νοστράδαμου θα είναι ακριβής πρόβλεψη των γεγονότων του 2024.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς το TikTok έχασε τη μάχη στην Ουάσινγκτον

Νέα Εποχή 29.04.2024
Το «αυτογκόλ» του TikTok

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση