E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα τρία λεπτά που μπορούν να βελτιώσουν τη σeξουαλική σου ζωή

Τι έδειξε νέα έρευνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/4/2024 | 00:16

Τα τρία λεπτά που μπορούν να βελτιώσουν τη σeξουαλική σου ζωή
Photo by Chander R on Unsplash

Δημοσιεύτηκε στο Psychophysiology, να διαπιστώνει ότι μόλις 3 λεπτά, είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν το συμπαθητικό νευρικό σύτημα, αλλά και να ανεβάσουν σε μεγάλο βαθμό τη λίμπιντο.

45 φοιτητές με φυσιολογικό βάρος, χωρίς υποκείμενες νόσους και ιστορικό κατάχρησης καπνού και ναρκωτικών ουσιών, κλήθηκαν να μπουν σε μια δοκιμασία δύναμης από την οποία οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Ζίγκεν και της Τριρ, προσπάθησαν να προσδιορίσουν αν η άσκηση μπορεί να επηρεάσει την εpωτική διέγερση στους άνδρες.

Οι συμμετέχοντες συνδέθηκαν με συσκευές που μετρούσαν τον βασικό καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση κ.α. και εκτέλεσαν μια δοκιμασί δύναμης, όταν έπρεπε να σφίξουν δυνατά μια συσκευή και μετά να την αφήσουν. Ύστερα, κατά το 10λεπτο ανάπαυσης μετρήθηκαν τα επίπεδα στρες, άγχους και διέγερσης σε μια κλίμακα.

Κάποιοι από τους φοιτητές έπρεπε να σφίξουν τη λαβή με περίπου το 45% της δύναμής τους για τρια λεπτά συνεχόμενα, ενώ κάποιοι άλλοι με το 10% της μέγιστης δύναμής τους, δηλαδή σε χαμηλή ένταση.

Μετά από την άσκηση τους έδειξαν εικόνες με βίαιες καταστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, σeξ, καθημερινές κοινωνικές περιστάσεις και φυσικά τοπία.

Οι μελετητές χρησιμοποίησαν μια συσκευή που ανιχνεύει την κίνηση των ματιών ώστε να καταγράψουν τους σκαρδαμυγμούς (ανοιγοκλείσιμο) στα βλέφαρα (blink reflex) των συμμετεχόντων και μια ακόμα που μετρούσε την ηλεκτροδερματική απόκριση, την ιδιότητας του δέρματος να γίνετακι καλύτερος αγωγός του ρεύματος από εξωτερικά ερεθίσματα μέσα από την παραγωγή ιδρώτα πλούσιου σε ηλεκτρολύτες όπως το νάτριο και το κάλιο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα των ανδρών που κατέβαλε περισσότερη δύναμη κατέγραψε δραστικότερες αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό και μεγαλύτερη ηλεκτροδερματική απόκριση κατά τη θέαση εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. Αρκούσαν τρία μόνο λεπτά δυνατού κρατήματος για να αυξηθούν περισσότερο οι παλμοί και να επέλθει ταχύτερη διαστολή στις κόρες των ματιών τους, όλα στοιχεία που δείχνουν ότι μετά τη γυμναστική ο άνδρας διεγείρεται ευκολότερα.

«Συνολικά, τα ευρήματά μας παρέχουν ισχυρά στοιχεία για ότι η οξεία έκθεση στο στρες ενισχύει τη σeξουαλική διαδικασία για τη διέγερση στους άνδρες και υποδηλώνουν τη διαφορετική συμμετοχή των μηχανισμών του παρασυμπαθητικού έναντι του συμπαθητικού νευρικού συστήματος» σχολίασαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός και η εφίδρωση είναι χαρακτηριστικά της διέγερσης που προκαλεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο καθορίζει τις ακούσιες σωματικές λειτουργίες όπως η αρτηριακή πίεση και η πέψη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style 02.05.2024
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind 02.05.2024
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Body+Mind Χτες
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style Χτες
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

Σε αυτά τα coffee shops θα βρεις το καλύτερο χαρμάνι καφέ

Eat + Drink Χτες
5 μέρη για τέλειο καφέ στην Αθήνα!

Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών

Body+Mind Προχτές
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Style Προχτές
Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Body+Mind Προχτές
Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Body+Mind Προχτές
Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;