E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρισμός 2024: Νέα ξενοδοχεία, eco friendly καταλύμματα και νέες τάσεις στην Ελλάδα

60 ξενοδοχεία ανοίγουν στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη τετραετία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 9/4/2024 | 00:04

Τουρισμός 2024: Νέα ξενοδοχεία, eco friendly καταλύμματα και νέες τάσεις στην Ελλάδα
Φωτογραφία από Gotta Be Worth It

Το 2024, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι δημοφιλής προορισμός. Εντωμεταξύ όμιλοι κολοσσοί ενισχύουν περαιτέρω την παρουσία τους στην Ελλάδα, προσθέτοντας νέα πολυτελή ξενοδοχεία στα υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιά τους.

Eίναι γνωστό πια πως η χώρα προσφέρει μια ποικιλία από εμπειρίες - από την εξερεύνηση των ερειπίων της Ακρόπολης στην Αθήνα μέχρι τη χαλάρωση στις παρθένες παραλίες νησιών που δεν βουλιάζουν από κόσμο, έως τα καλντερίμια της Μυκόνου. Το έτος σημείωσε επίσης σημαντική ώθηση στις πρωτοβουλίες φιλικού προς το περιβάλλον τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, αντανακλώντας μια αυξανόμενη παγκόσμια τάση προς βιώσιμα ταξίδια. 

Σε ορίζοντα τεσσάρων ετών, δηλαδή μέχρι το 2027, εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν περισσότερα από 60 ξενοδοχειακά projects. Από αυτά, 4 στα 10 θα λειτουργούν κάτω από τη σκέπη διεθνών brands, με τις νέες επενδύσεις ελληνικών και ξένων ομίλων να πιστοποιούν τη μεγάλη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αλλά και τη διαρκή ανάπτυξη του κλάδου. Ξενοδοχειακοί όμιλοι με μακρά ιστορία όπως: η Hilton, η Marriott, η Radisson, η Hyatt και η Wyndham, αλλά και ελληνικές εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων ενισχύουν περαιτέρω την παρουσία τους.

Στο νησί της Κέας θα ανοίξει μετά από μεγάλη αναμονή φέτος το One&Only Kea Island. Η Grecotel αναμένεται το Μάιο, να ανοίξει το «The Roc Club», στη θέση του πρώην Vouliagmeni Suites στη Βουλιαγμένη.Στον Πειραιά θα ανοίξει το IP14 Project, σε ένα ιστορικό κτήριο στην Ηρώων Πολυτεχνείου με 33 δωμάτια, ενώ στη Μαρίνα Ζέας θα ανοίξει το Mediterranean με 58 service apartments. Φέτος στον Πειραιά η Mitsis Hotels θα ανοίξει το Mitsis N’U στο παλιό εργοστάσιο του Μεταξά, στο λιμάνι. Στην Κρήτη θα κάνει το ντεμπούτο της φέτος η InterContinental στον Άγιο Νικόλαο, μια στη θέση του ιστορικού ξενοδοχείου Hermes. Στη Σαντορίνη, το Santo Mine πρόκειται να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του την άνοιξη του 2024. Το φθινόπωρο του 2024 έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το NYX Θεσσαλονίκη από τον Ισραηλινό Όμιλο της Fattal στα Λαδάδικα. Στην Τήνο, το Odera Tinos θα κάνει το ντεμπούτο του τον Μάιο! Τον Μάιο του 2024 θα ανοίξει τις πόρτες του, το Zoëtry Halkidiki Resort & Spa του πολυτελούς brand της Hyatt στη Χαλκιδική. Το θέρετρο διαθέτει 1054 δωμάτια και σουίτες. Τον ίδιο μήνα αναμένεται να ανοίξει στη Μύκονο, το Deos by Myconian Collection. Kαι αυτά είναι μόνο μερικά...

Kρατήσεις για το 2024

Θετικά είναι και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας, όπως η ΤUI σύμφωνα με ρεπορτάζ. Mιλώντας στην DW η Σουζάνε Στύνκελ, εκπρόσωπος της TUI, αναφέρει σχετικά με την πρώτη εικόνα των κρατήσεων ενόψει του καλοκαιριού: «Βλέπουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στις κρατήσεις και περιμένουμε άλλη μια πολύ καλή σεζόν για την Ελλάδα. Ήδη για το καλοκαίρι του 2024 η Κρήτη και η Ρόδος καταγράφουν υψηλή ζήτηση.Η Κέρκυρα και η Κως βρίσκονται επίσης μεταξύ των τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα με τις περισσότερες κρατήσεις».

Cátia Matos/Pexels

«Η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύουν όλες οι μελέτες του IΝΣΕΤΕ, στηρίζεται στην πολύ καλή εμπειρία των επισκεπτών, που είναι καλύτερη από εκείνη σε ανταγωνιστικούς προορισμούς» αναφέρει στην έκθεση της Travelworks Public Relations ο δρ. Άρης Ίκκος, επιστημονικός διευθυντής του ινστιτούτου ΣΕΤΕ.

Gotta Be Worth It/Pexels

Και η τεχνολογία επιτέλους αρχίζει να βρίσκει τη θέση της - περιηγήσεις εικονικής πραγματικότητας σε ιστορικές τοποθεσίες, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας που παρέχουν ιστορικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και οι προσωπικοί βοηθοί ταξιδιού με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται.

Πράσινα Ξενοδοχεία

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο έχουν αναπτύξει μια βαθύτερη δέσμευση για τη βιωσιμότητα. Τώρα, η φιλικότητα προς το περιβάλλον δεν είναι πλέον επιλογή για τον κλάδο της φιλοξενίας. Η παγκόσμια οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,3 τοις εκατό το 2020, γεγονός που οδήγησε σε αυξημένη επιθυμία των ταξιδιωτών να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ανάκαμψης στις τοπικές κοινότητες.

Ευτυχώς, τα ξενοδοχεία έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πράσινο δεν σημαίνει περικοπή στις πολυτέλειες. Προσβασιμότητα, μείωση εκπομπών άνθρακα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μηδενικά απόβλητα, δεν είναι πλέον άγνωστες λέξεις.

Οι προσπάθειες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως η επέκταση των θαλάσσιων περιοχών διατήρησης και η προώθηση λύσεων πράσινης ενέργειας στον τομέα της φιλοξενίας είναι κάτι που ακόμη "δουλεύεται" στην Ελλάδα για να αποκτήσουμε ένα πιο πράσινο χαρακτήρα, για τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της Ελλάδας για τις μελλοντικές γενιές αλλά ευτυχώς, και στη χώρα μας, τα "πράσινα ξενοδοχεία" δεν είναι λίγα. Βιολογικά και βιώσιμα προϊόντα, έπιπλα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα ή φυσικά υλικά και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, μεταξύ άλλων.

Το NOMAD στη Μύκονο, το OKU στην Κω, το Acro στην Κρήτη, το Rooster στην Αντίπαρο και δεκάδες ακόμη, πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα σωστό green hotel.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!