E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δήμαρχος Νέαπολης: «Μας κλέβουν τα αλεξικέραυνα από τα σχολεία ‑ Θα θρηνήσουμε εκατοντάδες θύματα»

Νομοθετική ρύθμιση για να προσλαμβάνουν σεκιούριτι ζήτησαν Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δημοσίευση 4/4/2024 | 15:34

Δήμαρχος Νέαπολης: «Μας κλέβουν τα αλεξικέραυνα από τα σχολεία ‑ Θα θρηνήσουμε εκατοντάδες θύματα»

Σε βαθιά απελπισία βρίσκονται οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης καθώς τα περιστατικά κλοπών και μικροεγκληματικότητας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ενώ ζητούν νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να προσλαβάνουν σεκιούριτι για περιπολίες!

Στην πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέρθηκαν εκτεταμένα σε όλα τα ζητήματα των δήμων τους ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημάρχου Νέαπολης- Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη που αντιμετωπίζει συνεχόμενα συμβατά κλοπών αλεξικέραυνων από σχολικά κτήρια της περιοχής του με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και χιλιάδων κατοίκων της περιοχής σε περίπτωση μη λειτουργίας του αλεξικέραυνου.

«Αναφέρθηκα στο επικίνδυνο φαινόμενο της κλοπής των αλεξικέραυνων που έχουμε στα σχολεία που είναι από χαλκό όπου ομάδες συγκεκριμένες πηγαίνουν και ξηλώνουν την αλεξικεραυνική προστασία στα σχολεία και τόνισα στον υπουργό ότι τα θύματα δεν θα είναι 57 ή 103 εάν τυχόν πέσει κεραυνός σε κάποιο σχολείο που το προηγούμενο βράδυ έχουν ξηλώσει το αλεξικέραυνο αντιλαμβάνεστε ότι τα θύματα μπορεί να είναι εκατοντάδες. Ο υπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό να ανοίξει φάκελος δικογραφίας γιατί είπα ότι οι συγκεκριμένες ομάδες που αφαιρούν τον χαλκό τον πουλάνε σε 6- 7 συγκεκριμένες μάντρες κι αυτές το οδηγούν σε 2-3 μεγάλες επιχειρήσεις που διαχειρίζονται μέταλλα» είπε ο κ. Δανιηλίδης.

Οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης ζήτησαν από τον κ. Χρυσοχοΐδη να τους δοθεί η δυνατότητα μέσω νομοθετικής ρύθμισης να ρίξουν στη μάχη των περιπολιών και φύλαξης χώρων των Δήμων, ιδιωτικές εταιρείες σεκιουριτι καθώς και να μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία κάμερες ασφαλείας σε σημεία των δήμων τους.

«Οι κλοπές, οι ληστείες και οι διαρρήξεις σε όλο το πολεοδομικό της Θεσσαλονίκης είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Ο υπουργός παρουσίασε το σχέδιο και τη διάθεση της συνεργασίας και μένουμε στο ότι 550 νέοι αστυνομικοί ήδη των ΟΠΚΕ με βαρύ οπλισμό ήδη βρίσκονται στους δρόμους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως και το ότι ήδη έγινε τμήμα για την ενδοοικογενειακή βία στην ανατολική Θεσσαλονίκη και ότι θα υπάρχουν εξειδικευμένες ομάδες σε κάθε τμήμα για την παιδική παραβατικότητα , αθλητική βία και ενδοοικογενειακή βία. Τολμήσαμε και καταθέσαμε προτάσεις καθώς είναι απαίτηση των πολιτών για κάμερες στους εξωτερικούς χώρους με προστασία των προσωπικών δεδομένων», είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προσθέτοντας ότι ζητήθηκε η νομοθετική ρύθμιση για τις εταιρείες σεκιουριτι σου να μπορούν να προσληφθούν με χρήματα των Δήμων για να κάνουν περιπολίες.

Τέλος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη αύξηση των πεζών περιπολιών στις γειτονιές και στα πάρκα της πόλης καθώς και μεταφορά των τμημάτων Δημοκρατίας και Αριστοτέλους σε καλύτερα κτήρια.

Δείτε το βίντεο αναλυτικά όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ – Ζελένσκι στο Mar‑a‑Lago: Η συνάντηση που μπορεί να κρίνει τον πόλεμο

Κόσμος Χτες
Εξελίξεις, δηλώσεις και παρασκήνιο από μια συνάντηση με δυνητικά καθοριστικές συνέπειες

Κόπα Αφρικα: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο τερματοφύλακας του Σουδάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Το περιστατικό συνέβη χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια εμφανής σύγκρουση

North Evia Pass 2025: Πότε είναι η δεύτερη φάση για τους δικαιούχους

Ελλάδα Χτες
Η πλειονότητα των αιτήσεων προτιμούσε τη δεύτερη φάση

Γκύζη: Το σημείωμα που έγραψε ο 74χρονος πριν πηδήξει στο κενό

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με τραύματα στο λαιμό - Συγγενικό πρόσωπο μιλάει για «κουραστική κατάσταση» αναφερόμενη στην υγεία της 67χρονης

Το 2026 γεμίζει τον ουρανό με εκλείψεις, αποστολές στη Σελήνη και σπάνια φαινόμενα

Tech + Science Χτες
Ολικές και δακτυλιοειδείς εκλείψεις, νέες αποστολές και εντυπωσιακά φαινόμενα στο ημερολόγιο της χρονιάς

Συρία: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαδηλώσεις

Κόσμος Χτες
Αγνωστοι άνοιξαν πυρ στην πλατεία Αζχάρι

Γκύζη: 74χρονος μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης ανέβηκε στον 4ο όροφο πολυκατοικίας και βούτηξε στο κενό - Ο ίδιος άφησε σημείωμα αυτοκτονίας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μη μου κάνετε αυτήν την ερώτηση, είναι ασέβεια»

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ενόχληση του σταρ του NBA σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Μπουλς

Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό

Κόσμος Χτες
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια - σύμβολο του γαλλικού κινηματογράφου, πέθανε σε ηλικία 91 ετών

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν

Ελλάδα Χτες
Μια εκτίμηση του «χριστουγεννιάτικου τζίρου» για το 2025 ανά κλάδο στην Ελλάδα δείχνει πως θα κυμανθεί κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Κόσμος Προχτές
Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος

Σοκ στη Βαλένθια: Σκοτώθηκε ο προπονητής Φερνάντο Μαρτίν με τα τρία παιδιά του σε ναυάγιο στην Ινδονησία

Κόσμος Προχτές
Ο Ισπανός προπονητής ήταν διακοπές μαζί με την οικογένειά του