E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Δημοσίευση 28/3/2024 | 19:29

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Ειδική επιχείρηση πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Κυψέλης και στο Πεδίον του Άρεως, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 145 προσαγωγές αλλοδαπών, εκ των οποίων οι 29 μετατράπηκαν σε σύλληψη για έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στην Ελλάδα και πρόκειται να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους. Παράλληλα, μια ακόμη προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον, όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατά την διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 22 τροχονομικές παραβάσεις.

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» καταλήγει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής επιχειρησιακή δράση, μεσημβρινές ώρες της 27 Μαρτίου 2024 στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της ανωτέρω υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και στο Πεδίον του Άρεως και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέχθησαν -590- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -145- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και -1- άτομο στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν -29- αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν -22- τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και οι αγώνες Ολυμπιακού, ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα 09.11.2025
Κυριακή με κρίσιμες αναμετρήσεις και αμφίρροπα παιχνίδια

Εγκαινιάστηκε νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Αγία Όλγα με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου

Πολιτική 09.11.2025
Παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη και δωρεά της La vie en Rose by Dimitra Katsafadou

Ο Λευκός Πύργος το πρώτο ελληνικό μνημείο στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»

Ελλάδα Χτες
Με τη διάκριση για τον Λευκό Πύργο, επιβεβαιώνει η σχέση της Θεσσαλονίκης με την έβδομη τέχνη

Παναθηναϊκός, Αταμάν για Λεσόρ: «Θα αποφασίσει με την ομάδα τι θεραπεία ή χειρουργείο θα κάνει»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εργκίν Αταμαν αποκάλυψε το ενδεχόμενο ο Ματίας Λεσόρ να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα Χτες
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος Χτες
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα Χτες
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα Χτες
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα Χτες
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής