E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Δημοσίευση 28/3/2024 | 19:29

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Ειδική επιχείρηση πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Κυψέλης και στο Πεδίον του Άρεως, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 145 προσαγωγές αλλοδαπών, εκ των οποίων οι 29 μετατράπηκαν σε σύλληψη για έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στην Ελλάδα και πρόκειται να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους. Παράλληλα, μια ακόμη προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον, όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατά την διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 22 τροχονομικές παραβάσεις.

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» καταλήγει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής επιχειρησιακή δράση, μεσημβρινές ώρες της 27 Μαρτίου 2024 στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της ανωτέρω υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και στο Πεδίον του Άρεως και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέχθησαν -590- άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν -145- αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και -1- άτομο στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν -29- αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν -22- τροχονομικές παραβάσεις.

Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα

Κόσμος Χτες
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Ολυμπιακός ‑ ΠΑΟΚ 0‑2: «Αλωσε» το Καραϊσκάκη και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Δικέφαλος του Βορρά «καθάρισε» την πρόκριση από το πρώτο τέταρτο και περιμένει πλέον Παναθηναϊκό ή Αρη

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»

Κόσμος Χτες
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών

Κόσμος Χτες
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ ‑ ΟΦΗ 0‑1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη

Κόσμος Χτες
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση

Ελλάδα Χτες
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών