E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση –Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Φεβρουαρίου 2024, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Δημοσίευση 27/3/2024 | 13:54

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση –Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ

Έως και 50.000 ευρώ μπορεί να κέρδισαν οι φορολογούμενοι κατά την 28η κλήρωση φορολοταρίας για τις συναλλαγές του Φεβρουαρίου 2024. Η συγκεκριμένη φορολοταρία αφορά στις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά τον Φεβρουάριο και εκκαθαρίστηκαν τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση, κάθε μήνα, η φορολοταρία θα κληρώνει και μετά θα πληρώνει 556 τυχερούς λαχνούς ως εξής:

  • 1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,
  • 5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ,
  • 50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ και
  • 500 που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Το τελευταίο δεκαήμερο κάθε χρονιάς θα κληρώνονται και θα πληρώνονται:

  • 12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν 100.000 ευρώ έκαστος και
  • τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν 1.000 ευρώ, των οποίων το πλήθος προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

Κάθε μήνα, κάθε ευρώ δαπάνης που γίνεται με πλαστικό χρήμα (κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής) δίνουν ένα λαχνό στον φορολογούμενο με ανώτατο μηνιαίο όριο δαπανών 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος (το 1/12 του ετήσιου), οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Επίσης, να σημειωθεί ότι φορολογούμενοι με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της τελευταίας υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κερδίζουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο παίρνουν έναν λαχνό ανά ευρώ χωρίς προσαύξηση, ενώ οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Για τη συμμετοχή σε κάθε ετήσια κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, στις διενεργηθείσες στο ίδιο έτος μηνιαίες κληρώσεις.

Δείτε εδώ τους τυχερούς λαχνούς

Δείτε εδώ αν κερδίσατε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά του Ιράν ‑«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά», λέει ο Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που περιγράφονται ως «πλήγματα αυτοάμυνας» εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Σαρδηνία: Έντονες αντιδράσεις για παραλία που απαγορεύει ομπρέλες σε ηλικίες 10‑65 ετών

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Πρέπει να φέρουμε μαζί τον παππού;» - Οργισμένοι Ιταλοί αντιδρούν στο μέτρο γνωστού τουριστικού θερέτρου της Σαρδηνίας

Μπελφαστ: Σε ετοιμότητα για δεύτερη νύχτα επεισοδίων – Οι διαμαρτυρίες έφτασαν στη Γλασκώβη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο νέας νύχτας βίαιων συγκρούσεων

Βούλα: Νεκρός 74χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στη Βούλα το απόγευμα της Τετάρτης μετά τον εντοπισμό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία

Μπιλ Γκέιτς: «Ο Έπσταϊν με εκβίαζε απειλώντας να αποκαλύψει την απιστία μου στη σύζυγό μου»

E-Daily 3.Left Χτες
«Δεν έπρεπε ποτέ να τον είχα γνωρίσει», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει και παλαιότερα για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστή

Διπλή δολοφονία στο Λόγγο Αιγίου: Τι ισχυρίζεται ο 65χρονος Ιταλός ενόψει της απολογίας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου απολογείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία μητέρας και γιου, ενώ η συνήγορός του επικαλείται κενά στη δικογραφία.

Ωρωπός: 32χρονος ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και ανέβασε το βίντεο online – «Κοιτάξτε πώς κλαίει»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χρόνια κακοποίηση και συνεχείς αποσύρσεις καταγγελιών – Ο δράστης συνελήφθη αφού πέταξε το κινητό του στη θάλασσα

Αίγιο: Συγκλονίζει ο πρώτος μάρτυρας στον τόπο του εγκλήματος – «Πήγα να βοηθήσω»

Ελλάδα Χτες
«Θα τον κυνηγήσω μέχρι εκεί που δεν πάει», λέει η αδερφή του 54χρονου θύματος

Οι πέντε ασφαλέστερες χώρες για το 2026 ‑ Πού βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης αξιολογεί 163 χώρες βάσει 23 διαφορετικών κριτηρίων

Τραμπ: «Θα επιτεθούμε στο Ιράν πολύ σκληρά»

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε την κατάρριψη του ελικοπτέρου Apache στα Στενά του Ορμούζ για να προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν εάν δεν υπάρξει συμφωνία ειρήνης.

Βόλος: «Θα σκοτώσω εσάς και τα παιδιά σας» – Στο Αυτόφωρο 45χρονος

Ελλάδα Χτες
Ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι διαθέτει όπλο και μαχαίρι, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία των κατοίκων