E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2024 | 00:23

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις
@wikipedia.org

Είναι ένα ήσυχο φθινοπωρινό βράδυ. Οι κατασκηνωτές έχουν περπατήσει πολύ έως μια ελκυστική πηγή. Αποφασίζουν να κάνουν μια βουτιά. Αλλά ένα αθώο κολύμπι αποδεικνύεται ότι είναι άκρως επικίνδυνο, με την «πορτοκαλί » απειλή που φέρνει θανατηφόρες δυνάμεις στον κολπίσκο. Όχι, δεν είναι η πλοκή μιας ταινίας slasher της δεκαετίας του 1980, είναι μια προειδοποιητική ιστορία για να μην πλησιάσετε πολύ στην Pumpkin Spring.

Αυτό το γραφικό αλλά απαίσιο σημείο στο Εθνικό Πάρκο Grand Canyon πήρε το όνομά του από τον παράξενο πορτοκαλί βράχο που είναι πάνω από την πηγή. Σύμφωνα με τον Atlas Obscura, ο βράχος είναι ένα κοίτασμα ασβεστόλιθου. Καθώς το νερό βγάζει φυσαλίδες, παίρνει μια πρασινωπή απόχρωση, ενισχύοντας περαιτέρω την όψη του πορτοκαλι βράχου. Τελικά, όταν η πηγή ξεχειλίζει, το νερό τρέχει κάτω από τη βραχώδη λεκάνη της, προς τον ποταμό Κολοράντο.

Είναι μια φιλόξενη εικόνα, αλλά οι υποθετικοί κατασκηνωτές μας θα ήταν φρόνιμο να μην πλησιάσουν πολύ, γιατί τα νερά της Pumpkin Spring περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα τεσσάρων διαφορετικών τοξινών.

Σύμφωνα με το Atlas Obscura, το νερό της Pumpkin Spring περιέχει ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και αρσενικό. Μια έρευνα του USGS διαπίστωσε ότι το επίπεδο του αρσενικού την άνοιξη ήταν 87,5 φορές πάνω από εκείνο για το πόσιμο νερό. Η πιο πιθανή πηγή της χημικής ουσίας είναι η γεωθερμική δραστηριότητα στην περιοχή του Grand Canyon. Αν και είναι αυξημένα, τα επίπεδα αρσενικού στο Pumpkin Spring δεν είναι τόσο υψηλά όσο σε άλλες τοποθεσίες υπόγειων υδάτων στην Αριζόνα και η περιορισμένη έκθεση στα πράσινα νερά δεν θα σας σκότωνε.

Ωστόσο, δεν είναι η καλύτερη πηγή για μια βουτιά και είναι χειρότερη για να πιεις νερό. Τα τουριστικά γκρουπ όπως το Western River Expeditions κάνουν το καθήκον τους για να αποθαρρύνουν τους τουρίστες να μπουν στην Pumpkin Spring. Η εταιρεία περιγράφει το νερό ως «χλιαρό στην καλύτερη περίπτωση» και προωθεί την πηγή μόν για μια επίσκεψη. Ωστόσο, όλες οι προφυλάξεις δεν μπορούν να υπερισχύσουν της περιέργειας για μερικούς ανθρώπους. Το ιστολόγιο του Colorado Kayak Supply περιλαμβάνει φωτογραφίες ενός επισκέπτη που κάνει μια σύντομη βουτιά στην Pumpkin Spring. Η κριτική είναι μονολεκτική: «άθλια».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο