25η Μαρτίου: Κουρκούτι για μπακαλιάρο ‑ Τα 6 κόλπα της γιαγιάς για να σου βγει τραγανό κι όχι νιανιά
Για φανταστικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα!
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2024 | 12:09

Η 25η Μαρτίου έρχεται γι' αυτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πιο νόστιμη συνταγή για κουρκούτι. Ο μπακαλιάρος θα έχει φανταστικό και επαγγελματικό αποτέλεσμα στο τηγάνισμα!
Τι πρέπει να προσέξεις στο κουρκούτι μπακαλιαρου και πως θα παραμείνει τραγανό μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Τι θα χρειαστείς για το κουρκούτι
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 330 ml σοδα αναψυκτικο
- 30 ml ούζο
- 2 μεγάλα παγάκια
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μέτριο μπολ.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, ούζο και την σόδα.
- Ανακατεύουμε το κουρκουτι με την σοδα για λίγο με τον αυγοδάρτη.
- Γι’ αυτό αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε μέσα 2 μεγάλα παγάκια.
- Έτσι αραιώνει η σύσταση του και ταυτόχρονα παγώνει γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν λείο χυλό.
- Σε αυτή τη συνταγή γίνεται πάντα πολύ τραγανό.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στην συντήρηση του ψυγείου στο πιο κρύο ράφι για 20-30’.
- Εναλλακτικά βάζουμε το χυλό, σκεπασμένο, στην κατάψυξη για 5’.
- Το βγάζουμε παγωμένο από την ψύξη.
- Το αφήνουμε στον πάγκο για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
- Τώρα θα δείτε ότι αφού ξεκουράστηκε και κρύωσε έχει αλλάξει τελείως η σύσταση του.
- Δηλαδή είναι πιο αραιό και πιο ρευστό.
- Έτσι πρέπει να είναι το ιδανικό κουρκούτι μπακαλιάρου.
Για τραγανό αποτέλεσμα
- Πριν βουτήξουμε τον μπακαλιάρο ανακατεύουμε με το κουτάλι μία φορά, να σιγουρεύουμε ότι έλιωσαν τα παγάκια.
- Το λαδι πρεπει να ειναι καυτο..
- Αλευρώνουμε πρώτα και μετά βουτάμε στο κουρκούτι για να ντυθεί ολόγυρα.
- Για λεπτή και τραγανή κρούστα, τον στραγγίζουμε για μισό λεπτό πάνω από το μπολ.
- Πριν τηγανίσουμε στραγγίζουμε το πολύ κουρκούτι.
- Για χοντρή κρούστα , μόλις τον βουτήξουμε χωρίς καθυστέρηση τον βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι.
- Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με βότανα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
- Για να ροδίσει σωστά και να φουσκώσει, χρειάζεται προσοχή στις θερμοκρασίες.
- Η ένταση της φωτιάς να είναι μεσαία προς δυνατή.
Μυστικά για το τηγάνισμα
- Πρέπει το ψάρι να είναι στεγνό χωρίς καθόλου υγρασία.
- Πρέπει να τηγανιστεί σωστά με υπομονή.
- Πρέπει να βάζετε λίγα λίγα τα κομμάτια στο τηγάνι.
- Πρέπει να τηγανίζετε χωρίς να αναποδογυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι τον μπακαλιαρο.
- Πρέπει να στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μην βάζετε ποτέ λεμόνι πάνω σε ένα τραγανό κομματι μπακαλιαρου μετά το τηγάνισμα γιατί θα μαλακώσει
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Χριστίνα Μπόμπα τράβηξε τα βλέμματα με ένα σοφιστικέ ανδρόγυνο look
Style
16.12.2025
Το outfit που συνδύασε κομψότητα, δυναμισμό και την πιο updated πλευρά του androgynous chic
Ο καρπός που δεν τρώμε συχνά αλλά κάνει μεγάλο καλό στην καρδιά
Body+Mind
16.12.2025
Αλλά δεν πρέπει να τρώμε σε ποσότητα
Το πιο θρεπτικό γάλα στον κόσμο δεν προέρχεται από ζώο που φαντάζεσαι ‑ αλλά μήπως είναι ψέματα;
Body+Mind
16.12.2025
Επιστήμονες ανακάλυψαν υπερτροφή εκεί... που δεν θες να ξερεις
Οδηγός beauty products: Τι θα αρέσει στο κάθε ζώδιο για δώρο
Body+Mind
16.12.2025
Η αστρολογία και η ομορφιά συνδέονται πιο άμεσα από ποτέ!
Taste Atlas: Το καλύτερο ... μπισκότο είναι ελληνικό ‑ Δε φαντάζεσαι ποιο ψηφίστηκε 1ο
Food
Χτες
Παγκόσμια διάκριση για ένα πολύ αγαπημένο ελληνικό γλυκό
Το κόκκινο καλσόν γίνεται πρωταγωνιστής των γιορτών: Από την Kendall Jenner… στη Χριστίνα Μπόμπα
Style
Χτες
Γιατί το κόκκινο καλσόν είναι το γιορτινό trend του 2025;
Γιατί οι γιορτές μας κάνουν πιο ευάλωτους συναισθηματικά;
Body+Mind
Χτες
Όταν η λάμψη των γιορτών φωτίζει και τις πιο κρυφές μας ευαισθησίες - και γιατί αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό
Πόσο ρόλο παίζουν τελικά τα χρήματα στη σχέση;
Σχέσεις
Χτες
Το νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» τα λέει όλα!
Οι πιο μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που πρέπει να δεις έστω μία φορά
Ταξίδια
Προχτές
Ανακάλυψε τις πιο φωτεινές και ονειρεμένες αγορές που μεταμορφώνουν την Ευρώπη σε πραγματικό παραμύθι!
Το πιο αθώο φαγητό που «σαμποτάρει» τον εγκέφαλό σου!
Body+Mind
Προχτές
Η απόλαυση που «ρίχνει» τη διάθεση και πώς η ζάχαρη μπορεί να γίνει ο πιο ύπουλος εχθρός της ψυχικής σου υγείας
Το skincare λάθος που κάνεις κάθε βράδυ και σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη
Style
Προχτές
Το μυστικό που αγνοείς και «κλέβει» τη φρεσκάδα από την επιδερμίδα σου
Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια
Ταξίδια
Προχτές
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει






