E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού

Σε ανάρτησή της στη σελίδα «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023»

Δημοσίευση 22/3/2024 | 19:28

Το κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού

Τη βοήθεια του κόσμου σχετικά με την εμπορική αμαξοστοιχία, τους ενός δηλαδή από τα δύο τρένα που ενεπλάκησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζήτησε η Μαρία Καρυστιανού.

Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένουν τα ερωτήματα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Σε ανάρτησή της στη σελίδα στο Facebook «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023», η μητέρα της 19χρονης Μάρθας, ενός από τα 57 θύματα της τραγωδίας και πρόεδρος του συλλόγου, ζητάει από όποιον έχει στη διάθεσή του κάποιο βίντεο ή κάποια φωτογραφία από τη διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας να το στείλει στον σύλλογο.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Ελλάδας, εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό -τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: [email protected]»

Ειδικοί για το εύφλεκτο υλικό, την έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά στην εμπορική αμαξοστοιχία

Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη υπάρχουν ερωτήματα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας καθώς δεν έχει εξηγηθεί η έκρηξη και η πυρόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά τη σύγκρουση.

Συγκεκριμένα ο ειδικός πραγματογνώμονας -ορισμένος από οικογένειες των θυμάτων- σε θέματα πυρκαγιάς Βασίλης Κοκοτσάκης συνέταξε έκθεση για την υπόθεση σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χιούστον στο Τέξας Μάνο Παπαδάκη.

Η έκθεση ενισχύει τις ενδείξεις για την ύπαρξη του ξυλόλιου, «στα 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τη σύγκρουση υπάρχει η πρώτη ηλεκτρική εκκένωση από την εκτροπή των ηλεκτρικών αγωγών».

Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται πως «στα 133 χιλιοστά του δευτερολέπτου ακολουθεί δεύτερη ηλεκτρική έκρηξη λόγω παράσυρσης των αγωγών. Η ηλεκτρική έκρηξη ολοκληρώνεται στα 390 χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά την σύγκρουση όταν και κάνει την εμφάνιση του το αεριώδες νέφος, το οποίο δεν έχει ακόμη αναφλεγεί και εκδηλώνεται χαμηλά στα τρένα κυρίως στην εμπορική αμαξοστοιχία και αποτελεί και την εστία της φωτιάς».

Γίνεται αναφορά στο νέφος που αναφλέγεται και προκάλεσε το φαινόμενο της πυρόσφαιρας. «Το νέφος στη συνέχεια αναφλέγεται δημιουργώντας το φαινόμενο της πυρόσφαιρας. Η κίνηση του φαινομένου παρατηρείται μπροστά δεξιά σύμφωνα με την κίνηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, προς τη μεριά των τούνελ. Η επιβατική αμαξοστοιχία εν τω μεταξύ αν και εκτροχιασμένη συνεχίζει να κινείται, εισέρχεται στην πυρόσφαιρα και αναφλέγεται. Από την ανάλυση και την καρέ φωτογράφιση απεικονίζεται η στιγμή της ανάφλεξης και εκτίναξης του βαγονιού της επιβατικής στο δεξιό άκρο του πλάνου ως μία εκ των τριών πλέον εστιών. Εστιών που παρέμειναν μετά την ολοκλήρωση του φαινομένου της πυρόσφαιρας και που ήταν μία στο κέντρο (εμπορική αμαξοστοιχία επί των γραμμών) αριστερά κοντά στο τοιχίο αντιστήριξης και στο βαγόνι της επιβατικής εκτός γραμμών», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.