E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού

Σε ανάρτησή της στη σελίδα «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023»

Δημοσίευση 22/3/2024 | 19:28

Το κάλεσμα της Μαρίας Καρυστιανού

Τη βοήθεια του κόσμου σχετικά με την εμπορική αμαξοστοιχία, τους ενός δηλαδή από τα δύο τρένα που ενεπλάκησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζήτησε η Μαρία Καρυστιανού.

Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένουν τα ερωτήματα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Σε ανάρτησή της στη σελίδα στο Facebook «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023», η μητέρα της 19χρονης Μάρθας, ενός από τα 57 θύματα της τραγωδίας και πρόεδρος του συλλόγου, ζητάει από όποιον έχει στη διάθεσή του κάποιο βίντεο ή κάποια φωτογραφία από τη διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας να το στείλει στον σύλλογο.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Ελλάδας, εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό -τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: [email protected]»

Ειδικοί για το εύφλεκτο υλικό, την έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά στην εμπορική αμαξοστοιχία

Ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη υπάρχουν ερωτήματα για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας καθώς δεν έχει εξηγηθεί η έκρηξη και η πυρόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά τη σύγκρουση.

Συγκεκριμένα ο ειδικός πραγματογνώμονας -ορισμένος από οικογένειες των θυμάτων- σε θέματα πυρκαγιάς Βασίλης Κοκοτσάκης συνέταξε έκθεση για την υπόθεση σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χιούστον στο Τέξας Μάνο Παπαδάκη.

Η έκθεση ενισχύει τις ενδείξεις για την ύπαρξη του ξυλόλιου, «στα 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τη σύγκρουση υπάρχει η πρώτη ηλεκτρική εκκένωση από την εκτροπή των ηλεκτρικών αγωγών».

Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται πως «στα 133 χιλιοστά του δευτερολέπτου ακολουθεί δεύτερη ηλεκτρική έκρηξη λόγω παράσυρσης των αγωγών. Η ηλεκτρική έκρηξη ολοκληρώνεται στα 390 χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά την σύγκρουση όταν και κάνει την εμφάνιση του το αεριώδες νέφος, το οποίο δεν έχει ακόμη αναφλεγεί και εκδηλώνεται χαμηλά στα τρένα κυρίως στην εμπορική αμαξοστοιχία και αποτελεί και την εστία της φωτιάς».

Γίνεται αναφορά στο νέφος που αναφλέγεται και προκάλεσε το φαινόμενο της πυρόσφαιρας. «Το νέφος στη συνέχεια αναφλέγεται δημιουργώντας το φαινόμενο της πυρόσφαιρας. Η κίνηση του φαινομένου παρατηρείται μπροστά δεξιά σύμφωνα με την κίνηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, προς τη μεριά των τούνελ. Η επιβατική αμαξοστοιχία εν τω μεταξύ αν και εκτροχιασμένη συνεχίζει να κινείται, εισέρχεται στην πυρόσφαιρα και αναφλέγεται. Από την ανάλυση και την καρέ φωτογράφιση απεικονίζεται η στιγμή της ανάφλεξης και εκτίναξης του βαγονιού της επιβατικής στο δεξιό άκρο του πλάνου ως μία εκ των τριών πλέον εστιών. Εστιών που παρέμειναν μετά την ολοκλήρωση του φαινομένου της πυρόσφαιρας και που ήταν μία στο κέντρο (εμπορική αμαξοστοιχία επί των γραμμών) αριστερά κοντά στο τοιχίο αντιστήριξης και στο βαγόνι της επιβατικής εκτός γραμμών», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οπαδοί Μπράιτον για Κωστούλα: «Ο Λιονέλ Μέσι αγωνίζεται στο AMEX»

Αθλητικά Νέα 08.12.2025
Αποθέωση για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό μετά την εμφάνισή του κόντρα στη Γουέστ Χαμ

Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε βαριά σε γάμο – Συνελήφθη ο πατέρας του

Ελλάδα 08.12.2025
Ο πατέρας του 17χρονου συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ ‑ Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ελλάδα 08.12.2025
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 2χρονου Λίο στον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου, μετά την επίθεση από πίτμπουλ που φιλοξενούσε η οικογένεια

Κρήτη: Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης 40χρονου ‑ Super puma δεν κατάφερε να τον προσεγγίσει

Ελλάδα 08.12.2025
Από το μεσημέρι της Κυριακής, προσπάθειες προσέγγισης στο δύσβατο σημείο όπου βρίσκεται τραυματισμένος ο 40χρονος

Επείγον: Η Ευρώπη «γονατίζει» από τη νέα γρίπη – Τι κρύβει η παραλλαγή Κ;

Ελλάδα 08.12.2025
Πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα από το ξέσπασμα γρίπης και επαναφορά της μάσκας

Πυροβολισμοί στο Ίλιον: Ο πεθερός πήγε να βιάσει την 17χρονη νύφη

Ελλάδα 08.12.2025
Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Απλήρωτα 9 στα 10 ευρώ 23 μέρες πριν τη λήξη, τέλος το «πέναλτι» 100% αλλά και οι παρατάσεις

Οικονομία 08.12.2025
Η εμπρόθεσμη πληρωμή πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου - Για πρώτη φορά στα χρονικά, το σενάριο για παράταση στη διορία δεν φαίνεται να «παίζει», καθώς από το 2026 τα δεδομένα αλλάζουν

Έρχεται ο «ΑΜΚΑ των σπιτιών»: Τι αλλάζει σε αγοραπωλησίες, μεταβιβάσεις και επιδοτήσεις από το 2026

Ελλάδα 08.12.2025
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «E-Registries» ενοποιεί ΚΑΕΚ, ΑΤΑΚ, ρεύμα, νερό, ασφάλειες – Αυτόματος συγχρονισμός με Κτηματολόγιο, ΑΑΔΕ, ΔΕΔΔΗΕ και δήμους

Σάλος στη Ρωσία για μητέρα που έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα, «μαμά» φώναζε το παιδί

Κόσμος 08.12.2025
H 36χρονη γέλασε λέγοντας ότι «μπορείς και να σταματήσεις τελείως την παροχή οξυγόνου στη σακούλα»

Σχεδόν 3.000 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο έπειτα από δάγκωμα σκύλου μέσα σε ένα χρόνο

Ελλάδα 08.12.2025
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις επιθέσεις σκύλων στη χώρα μας