E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο φρίκης: Ισραηλινό drone εξαϋλώνει 4 άοπλους Παλαιστινίους

Αποτροπιασμός από το βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο - Έρευνα διέταξε η διοίκηση των IDF

Δημοσίευση 22/3/2024 | 18:52

Βίντεο φρίκης: Ισραηλινό drone εξαϋλώνει 4 άοπλους Παλαιστινίους

Σφίξιμο στο στομάχι προκαλείται από ένα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Al Jazeera και το οποίο δείχνει τέσσερις Παλαιστινίους να περπατούν αμέριμνοι και, όπως φαίνεται άοπλοι, μέχρι που drone του Ισραήλ βομβαρδίζει το σημείο και τους κάνει κομμάτια.

Ένα ισραηλινό στρατιωτικό drone στόχευσε και σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους πολίτες με πυραύλους στην περιοχή Al-Sekka στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπως έδειξε το κανάλι Al Jazeera σε βίντεο που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Οι σκηνές καταγράφηκαν από ένα ισραηλινό drone στη Χαν Γιούνις τον Φεβρουάριο, δείχνοντας την καταδίωξη των τεσσάρων Παλαιστίνιων νέων και τη στόχευση τους με αρκετούς πυραύλους.

Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν με τον πρώτο πύραυλο, στη συνέχεια ο τρίτος και ο τέταρτος σκοτώθηκαν με δύο ακόμη βλήματα.

Το βίντεο δείχνει τους νεαρούς να κινούνται αμέριμνοι σε μία περιοχή που από τη μία φαίνεται να έχει ισοπεδωθεί από βομβαρδισμούς, ενώ από την άλλη φαίνεται πως άρματα μάχης έχουν περάσει και έχουν καθαρίσει το έδαφος. Από τα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι τέσσερις πολίτες δεν έφεραν όπλα και δεν απείλησαν.

Αφού σκοτώθηκαν δύο νεαροί στο πρώτο χτύπημα, το τρίτο αγόρι εθεάθη να απομακρύνεται από την περιοχή. Όμως το drone τον ακολούθησε και τον βομβάρδισε.

Το βράδυ της Πέμπτης, το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας θεώρησε τη δολοφονία 4 αμάχων στη λωρίδα από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ως απόδειξη μιας «βαθιάς κρίσης εντός της ισραηλινής κατοχής». «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό το έγκλημα στο οποίο ο στρατός κατοχής βομβάρδισε 4 νέους πολίτες με drones, σκοτώνοντάς τους εκδικητικά και μετατρέποντάς τους σε διάσπαρτα λείψανα, υποδεικνύοντας το μέγεθος της βαθιάς κρίσης που περνά αυτή η κατοχή σκοτώνοντας με αυτόν τον τερατώδες τρόπο», είπε το γραφείο ΜΜΕ. «Η αμερικανική κυβέρνηση, η διεθνής κοινότητα και η ισραηλινή κατοχή φέρουν την πλήρη ευθύνη για τη συνέχιση αυτών των εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων αμάχων για έκτο συνεχόμενο μήνα (του πολέμου)», πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής ότι ξεκίνησαν έρευνα για το βίντεο του Al Jazeera. Απαντώντας σε ερώτηση των Times of Israel, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ λέει ότι το βίντεο ήταν από μια «ενεργή ζώνη μάχης στη Χαν Γιούνις, η οποία είχε εκκενωθεί σημαντικά από άμαχο πληθυσμό και στην οποία τα στρατεύματα είχαν πολλές συναντήσεις με τρομοκράτες που πολεμούσαν και κινούνταν με πολιτικά ρούχα και κρυμμένα όπλα σε κτήρια και περιουσίες». Το βίντεο έχει παραδοθεί στον Μηχανισμό Αξιολόγησης Γεγονότων του Γενικού Επιτελείου, έναν ανεξάρτητο στρατιωτικό φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διερεύνηση ασυνήθιστων περιστατικών εν μέσω πολέμου, για περαιτέρω εξέταση, προσθέτει το IDF.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη 29χρονος μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ

Αθλητικά Νέα 22.09.2025
Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Ελλάδα 22.09.2025
Για τη φωτιά κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες

Πληροφορίες ότι ο Ασαντ δηλητηριάστηκε στη Μόσχα και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση

Κόσμος 22.09.2025
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο

Βοιωτία: Φρίκη από τις αποκαλύψεις για την 62χρονη που έθαψε τη μητέρα της σε στάβλο

Ελλάδα 22.09.2025
Σε δομή έλεγε πως είχε την μητέρα της η 62χρονη διευθύντρια ΚΕΠ που την έθαψε για να παίρνει επιδόματα και σύνταξη

Κηδεία Τσάρλι Κερκ: Τραμπ και Μασκ κάθισαν μαζί ‑ Τι σημαίνει η συνάντησή τους

Κόσμος 22.09.2025
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social, δείχνουν τους δύο άνδρες να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο και να συνομιλούν

Απεργία: Ακινητοποιημένα τα ταξί στην Αθήνα ‑ Μέχρι τι ώρα

Ελλάδα 22.09.2025
Χειρόφρενο έχουν τραβήξει τα ταξί στην Αττική -από τα μεσάνυχτα της Κυριακής

Παρά τη ρητορική Τραμπ, Κολμπέρ και Κίμελ έχουν το μεγαλύτερο κοινό στη late night ζώνη

Κόσμος 22.09.2025
Τα στοιχεία της Nielsen για το β’ τρίμηνο του 2025 δείχνουν το αντίθετο από αυτά που ισχυρίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος

Μία πρώην διαγωνιζόμενη σε καλλιστεία επέλεξε ο Τραμπ για κορυφαίο εισαγγελικό ρόλο

Κόσμος 22.09.2025
Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης του προέδρου των ΗΠΑ

Σεισμός στο Αγιο Όρος: «Δεν ξέρουμε τι διαστάσεις έχει το ρήγμα», λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ελλάδα 22.09.2025
Ο σημερινός είναι ο 10ος σεισμός πάνω από 4 Ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν πριν από τρεις μήνες μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Συνελήφθησαν οι τρεις νεαροί που πέταξαν ανήλικο σε τζαμαρία στην Κρήτη

Ελλάδα 22.09.2025
Σοκάρουν τα περιστατικά βίας από ανήλικους