E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος πριν αυτοκτονήσει στα Ιωάννινα ‑ Σοκάρουν οι φωτογραφίες ντοκουμέντα

Ο άνδρας έβαλε τα πόδια και το κεφάλι του σε σακούλες και αυτοπυροβολήθηκε με ένα όπλο που είχε δέσει με χειροπέδες και αλυσίδα στο χέρι του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2024 | 17:51

Το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος πριν αυτοκτονήσει στα Ιωάννινα ‑ Σοκάρουν οι φωτογραφίες ντοκουμέντα

Συγκλονίζει η υπόθεση αυτοκτονίας ενός 50χρονος στα Ιωάννινα. Ο τρόπος που αποφάσισε να βάλει στη ζωή του ο άνδρας σοκάρει ενώ αρχικά όλοι πίστεψαν ότι πρόκειται για μια άγρια δολοφονία.

Η αυτοψία ιατροδικαστή αλλά και ένα σημείωμα που βρέθηκε κοντά στο άψυχο σώμα του άντρα, απομάκρυναν το σενάριο του φονικού και έκαναν τις Αρχές να εστιάσουν από το μεσημέρι στο ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκε σε έναν 50χρονο κάτοικο της περιοχής, που στο αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.


Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Το πτώμα εξείχε από τις σακούλες σκουπιδιών και το εντόπισε περαστικός που το πρωί έκανε βόλτα στο σημείο. Κάτοικος της περιοχής, περιγράφει στο Live News τις σκηνές που ακολούθησαν.

«Το βρήκε ένας παππούλης. ήρθε έντρομος στο μαγαζί να μας πει ότι βρήκε ένα πτώμα. Στην αρχή δεν το πίστεψα και λέμε μήπως τα έχει χαμένα ο παππούς και πήγα εγώ μαζί του και το είδα αυτοπροσώπως το πτώμα», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Στην περιοχή άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος μέχρι να φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

«Ανεβαίνω στο λοφάκι που έχουμε εδώ απέναντι από το μαγαζί και βλέπω ένα πτώμα με τα χέρια απ’ έξω, κουκούλα σκεπασμένο με σεντόνι. Η σακούλα, σκεπασμένα τα πόδια με ταινία γύρω-γύρω. Στο ένα χέρι του είχε μια χειροπέδα και το όπλο του», είπε η αυτόπτης μάρτυρας.


Πώς αποκαλύφθηκε η αυτοκτονία του 50χρονου

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται.

Οι αστυνομικοί που συγκέντρωσαν μια σειρά από στοιχεία, έχουν καταφέρει να συνθέσουν και τη σκηνή της αυτοκτονίας. Εκτιμούν ότι ο 50χρονος έβαλε στο κεφάλι του σακούλες και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο περασμένο με αλυσίδα στο ένα του χέρι, ενώ από τον καρπό του άλλου υπήρχαν χειροπέδες. Κάτι που αρχικά τους είχε κάνει να πιστέψουν ότι βρίσκονταν πάνω από το θύμα ενός στυγερού εγκλήματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν και περίμεναν από απόσταση να μάθουν την αλήθεια πίσω από το μακάβριο εύρημα.

«Μισή σακούλα στα πόδια φαινόταν τα ρούχα του από πάνω κανονικά και το κεφάλι του ήταν καλυμμένο. Είχε φόρμες, φόραγε φόρμες και μια φούτερ από πάνω. Δεν ήταν τεμαχισμένος», συμπλήρωσε η αυτόπτης.

Το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος: «Προς τις Αρχές…»

Στο σημείωμα που βρέθηκε σε τσέπη του, ο 50χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία και πιο κάτω να εξηγεί στους αστυνομικούς τι έπρεπε να κάνουν, για να μην τραυματιστούν από το όπλο που ήταν δεμένο στο χέρι του.

Το Live News αποκαλύπτει μέρος από το πεντασέλιδο γράμμα που βρέθηκε πάνω στην σορό του άντρα όπου αναφέρει:

«Προς τις αρχές, ο γεμιστήρας φέρει σπάγκο και είναι δεμένος στο όπλο. Έχει 7 φυσίγγια διάφορων χρονολογιών. Είναι δεμένος ο γεμιστήρας και όχι ριγμένος κάτω, σε περίπτωση που με εντοπίσει η αστυνομία, να μπορέσουν να βρούνε γρήγορα, τον γεμιστήρα και την βολή της αυτοχειρίας. Το όπλο είναι ανενεργό και δεν είναι απειλητικό στην χρήση εναντίον κανενός, ούτε στελεχών της αστυνομίας».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρα είχε προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του και πριν από δύο χρόνια. Όπως φαίνεται έμεινε χωρίς φαρμακευτική αγωγή και τη νύχτα αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της ίδιας της ζωής του.

Το σενάριο που εξετάζεται για το πώς αυτοπυροβολήθηκε ο άνδρας
Μιλώντας στο LIVE NEWS o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επεσήμανε ότι πρόκειται για αυτοκτονία γιατί υπάρχει το σημείωμα και πλάνα από τις κάμερες τις περιοχές, που δείχνουν ότι ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε μόνος του στο σημείο, όπου αυτοκτόνησε.

«Πήγε στο σημείο, έβαλε στα πόδια του τη σακούλα απορριμμάτων, πέρασε γύρω γύρω ταινία και στη συνέχεια έβαλε τη θήκη του μαξιλαριού στο κεφάλι του και τη σακούλα. Έπειτα έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του», περιέγραψε και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να εξηγήσεις ποτέ μια παράλογη πράξη, όπως αυτή, με λογικά. Είχε σχεδιάσει τα πάντα. Φαίνεται πως έβαλε τη σακούλα για να μην διασπαρθεί γύρω γύρω φαιά ουσία και αίμα. Μένει να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει πυρίτιδα στο χέρι του».

Από ιατροδικαστικής απόψεως ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε στο Live News ότι πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση και συνέχισε λέοντας: «Το μεγάλο χρέος ενός ιατροδικαστή σε μια τέτοια περίπτωση είναι να εκμηδενίσει εντελώς την πιθανότητα να είναι κάτι διαφορετικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού

Ολυμπιακός ‑ Φενέρμπαχτσε 79‑61: Στο τελικό του Final Four 2026 οι «ερυθρόλευκοι»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Προκλητική παρέμβαση της Αγκυρας για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Απαράδεκτη ανοχή σε τρομοκράτη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ανοχή» και ασκώντας κριτική στις ελληνικές αρχέ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Έμπολα στο Κονγκό: Αναβαθμίζεται σε «πολύ υψηλός» ο κίνδυνος έξαρσης από τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Ποια αντιική θεραπεία εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

E-Daily 3.Left Χτες
«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους