E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για έκνομες ενέργειες σε νοσοκομείο ‑ Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι;» η απάντηση του Υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2024 | 19:20

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για έκνομες ενέργειες σε νοσοκομείο ‑ Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος

Ο διοικητής δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων αναφέρει η Ομοσπονδία. Ενήμερος για το περιστατικό ο Άδωνις Γεωργιάδης που απαντά με ένα ειρωνικό σχόλιο.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου και προωθήθηκε σε επίπεδο υπουργείου από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Σύμφωνα με καταγγελία ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων με την Ομοσπονδία να προαναγγέλλει πως θα προσφύγει άμεσα σε νομικά μέτρα εναντίον του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ: «Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο».

Η ΟΕΝΓΕ «θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου» απαιτώντας «άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου» και «πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό».

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι;»

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, ανέδειξε το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ. Ο νευροχειρουργός κοινοποίησε την ανάρτησή του στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Αφού αναφέρθηκε στο περιστατικό τον ρωτάει «τι θα κάνει» και αν θα επιτρέψει «τέτοιες αθλιότητες ενάντια στην υγεία των κατοίκων».


Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που συνηθίζει να συνομιλεί διαδικτυακά με τον γιατρό δεν έδειξε να δείχνει τη δέουσα σημασία στην καταγγελία. «Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι για όλα και συνεχώς; Μα τίποτε δεν πάει καλά στο ΕΣΥ;» ήταν η ειρωνική απάντηση του κ. Γεωργιάδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συντριβή βομβαρδιστικού B‑52 στην Καλιφόρνια: Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία από το 1982 ‑ 8 νεκροί

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Το B-52 Stratofortress εκτελούσε προγραμματισμένη δοκιμαστική πτήση όταν κατέπεσε

Γυναικοκτονία στη Δράμα: Την χτύπησε με σιδερόβεργα και μετά της κατάφερε μαχαιριές στην πλάτη

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο 16χρονος γιος της βρήκε τη μητέρα του αιμόφυρτη και κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Σήμερα (16/06) διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση και στους δύο.

Μουντιάλ 2026: Τέσσερις ισοπαλίες στη 5η ημέρα – Όλα τα γκολ και οι εκπλήξεις στα αμερικανικά γήπεδα

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Το Πράσινο Ακρωτήρι σταμάτησε την Ισπανία, η Σαουδική Αραβία πήρε βαθμό από την Ουρουγουάη και τέσσερις ισοπαλίες σημάδεψαν τη βραδιά

Ναύπλιο: Η άγνωστη ιστορία της νοσηλεύτριας που κατέρρευσε και πέθανε – Είχε χάσει το παιδί της

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Συγκλονιστικό περιστατικό με θύμα μια 55χρονη νοσηλεύτρια στο Ναύπλιο

Τραγωδία στην Εύβοια: 21χρονη έχασε τη ζωή της από τσίμπημα σφήκας

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Το ιατρικό προσωπικό αγωνίστηκε επί ώρες για να την ανασύρει, χωρίς αποτέλεσμα

«Δεν θυμόμαστε ποιος έπρεπε να δέσει το σχοινί»: Οργή μετά τον θάνατο 21χρονης σε ελεύθερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Οι υπεύθυνοι της δραστηριότητας κρατούν κοινή γραμμή απέναντι στις Αρχές

Ψηφιακοί έλεγχοι σε γάμους και βαπτίσεις: Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Η ΑΑΔΕ επεκτείνει το ψηφιακό πελατολόγιο σε κτήματα, αίθουσες δεξιώσεων και συνεργεία αυτοκινήτων, στοχεύοντας στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης χωρίς νέους φόρους.

Εκλογές στην Παλαιστίνη μετά από 22 χρόνια: Κάλπες σε Γάζα και Ανατολική Ιερουσαλήμ

Κόσμος 16.06.2026
Οι βουλευτικές εκλογές προγραμματίζονται για τον Νοέμβριο του 2026

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να μην αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα

Κόσμος 16.06.2026
Υπογράψαμε ήδη ηλεκτρονικά το Μνημόνιο Συνεργασίας

Βόλος: Στην ψυχιατρική κλινική 45χρονος που τρομοκρατούσε γείτονες – Επεισόδια, απειλές και φθορές

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Ο συνήγορος υπεράσπισης έχει ζητήσει την ψυχιατρική αξιολόγηση του 45χρονου

Στους δρόμους εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση – 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Στην Αθήνα το κεντρικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Κατέρρευσε μέσα στα Επείγοντα: Νοσηλεύτρια πέθανε εν ώρα υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

E-Daily 2.TopNews 16.06.2026
Μια ιδιαίτερα αγαπητή επαγγελματίας υγείας με πολυετή προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας