E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για έκνομες ενέργειες σε νοσοκομείο ‑ Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι;» η απάντηση του Υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2024 | 19:20

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για έκνομες ενέργειες σε νοσοκομείο ‑ Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος

Ο διοικητής δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων αναφέρει η Ομοσπονδία. Ενήμερος για το περιστατικό ο Άδωνις Γεωργιάδης που απαντά με ένα ειρωνικό σχόλιο.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου και προωθήθηκε σε επίπεδο υπουργείου από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Σύμφωνα με καταγγελία ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων με την Ομοσπονδία να προαναγγέλλει πως θα προσφύγει άμεσα σε νομικά μέτρα εναντίον του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ: «Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο».

Η ΟΕΝΓΕ «θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου» απαιτώντας «άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου» και «πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό».

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι;»

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, ανέδειξε το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ. Ο νευροχειρουργός κοινοποίησε την ανάρτησή του στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Αφού αναφέρθηκε στο περιστατικό τον ρωτάει «τι θα κάνει» και αν θα επιτρέψει «τέτοιες αθλιότητες ενάντια στην υγεία των κατοίκων».


Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που συνηθίζει να συνομιλεί διαδικτυακά με τον γιατρό δεν έδειξε να δείχνει τη δέουσα σημασία στην καταγγελία. «Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι για όλα και συνεχώς; Μα τίποτε δεν πάει καλά στο ΕΣΥ;» ήταν η ειρωνική απάντηση του κ. Γεωργιάδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μικρολίμανο: Είχε σκοτώσει άνδρα, είχε κρατήσει όμηρο αστυνομικό και είχε εμπλακεί σε ένοπλη επίθεση

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Το 2010 φέρεται να σκότωσε άτομο που προσπάθησε να του κλέψει το αυτοκίνητο και είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο παρελθόν

Πού κρύβεται ο Πούτιν και γιατί ενισχύει δραματικά την ασφάλειά του

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Η απομόνωση, οι φόβοι δολοφονίας και το μυστήριο γύρω από την τοποθεσία του

Τι είναι το «PosoKanei» που μπαίνει στη ζωή μας

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Η νέα πλατφόρμα τιμών σε πραγματικό χρόνο με τεχνητή νοημοσύνη

Τρόμος σε ασανσέρ πολυκατοικίας όταν power bank πήρε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Το ασανσέρ γέμισε καπνούς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα – Η γυναίκα κατάφερε να βγει μόνη της την τελευταία στιγμή

Μαρίν Λεπέν: «Αν εκλεγώ, θα αποσύρω τη Γαλλία από τη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ»

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Η ίδια κίνηση είχε γίνει στο παρελθόν και από τον πρώην πρόεδρος Σαρλ ντε Γκωλ

Κορδελιό Θεσσαλονίκης: Τραγικός θάνατος άνδρα – Τον παρέσυρε η αμαξοστοιχία 1635

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Τι αναφέρει η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της

Συναγερμός στο Μικρολίμανο: Πυροβολισμοί σε αστυνομικό έλεγχο – Όπλα και χειροβομβίδες σε ύποπτο

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Αστυνομικός άνοιξε πυρ όταν ο ύποπτος έστρεψε όπλο εναντίον του - Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

Ελλάδα Χτες
Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού