E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για έκνομες ενέργειες σε νοσοκομείο ‑ Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι;» η απάντηση του Υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2024 | 19:20

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για έκνομες ενέργειες σε νοσοκομείο ‑ Αναγκάζουν παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος

Ο διοικητής δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων αναφέρει η Ομοσπονδία. Ενήμερος για το περιστατικό ο Άδωνις Γεωργιάδης που απαντά με ένα ειρωνικό σχόλιο.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου και προωθήθηκε σε επίπεδο υπουργείου από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Σύμφωνα με καταγγελία ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων με την Ομοσπονδία να προαναγγέλλει πως θα προσφύγει άμεσα σε νομικά μέτρα εναντίον του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ: «Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο».

Η ΟΕΝΓΕ «θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου» απαιτώντας «άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου» και «πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό».

«Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι;»

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, ανέδειξε το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ. Ο νευροχειρουργός κοινοποίησε την ανάρτησή του στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Αφού αναφέρθηκε στο περιστατικό τον ρωτάει «τι θα κάνει» και αν θα επιτρέψει «τέτοιες αθλιότητες ενάντια στην υγεία των κατοίκων».


Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που συνηθίζει να συνομιλεί διαδικτυακά με τον γιατρό δεν έδειξε να δείχνει τη δέουσα σημασία στην καταγγελία. «Δεν έχεις βαρεθεί να διαμαρτύρεσαι για όλα και συνεχώς; Μα τίποτε δεν πάει καλά στο ΕΣΥ;» ήταν η ειρωνική απάντηση του κ. Γεωργιάδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βόλος: Δύο αδέρφια χτύπησαν και εκβίαζαν 15χρονο για ένα «like» σε φωτογραφία μίας κοπέλας

Ελλάδα Χτες
Ο... θιγμένος 17χρονος, φέρεται να επικοινώνησε με τον 15χρονο και του ζήτησε να συναντηθούν, αλλά εκεί τον περίμεναν, επίσης, ο 19χρονος και η 17χρονη

Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας στο Λουτράκι ‑ Τον υπέδειξε ο 19χρονος

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος φέρεται να έχασε τη ζωή του καβγά με αφορμή έναν σπασμένο καθρέπτη μοτοσικλέτας

Ισπανία: Ειδοποιεί τον ΠΟΥ για μετάδοση παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους

Κόσμος Χτες
Σήμανε συναγερμό λόγω του δυνητικού πανδημίας του ιού της γρίπης των χοίρων στην Ισπανία

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Ελλάδα Χτες
Μέσα στον Μάρτιο θα ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Αυτή είναι η μέρα που θα γίνει η αλλαγή ώρας.

Καιρός: Με αντικυκλωνικές συνθήκες κάνει «πρεμιέρα» ο Μάρτιος

Καιρός Χτες
Πώς θα κυλήσει η πρώτη εβδομάδα

Κατέστρεψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία στη Φθιώτιδα για να βρουν… λίρες

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο νεκροταφείο του Γαρδικίου

Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Ελλάδα Χτες
Πώς θα κινηθούν Σιδηρόδρομος - Προαστιακός, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα κατάθεση της μητέρας της Λόρας: Δηλώνει ανακουφισμένη που εντοπίστηκε η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η Λόρα δεν έχει επικοινωνία με κανέναν παρά μόνο με τους ψυχολόγους και τους υπεύθυνους της δομής ανηλίκων στο Βερολίνο

Ανοίγουν καταφύγια στη Μπερσεβά του Ισραήλ ‑ Κίνα και Καναδάς ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από μη απαραίτητο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών που σταθμεύουν στο Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα

Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος Χτες
«Θα ζήσουμε όσα έζησαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας»