E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: «Ξύπνησα άρχισα να ουρλιάζω και να κλωτσάω κλαίγοντας» ‑ Η κατάθεση της ηθοποιού

«Ένιωθα Ντροπή, αηδία, βρωμιά. Είναι άσχημο… ειδικά εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει… θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί» κατέθεσε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2024 | 17:15

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: «Ξύπνησα άρχισα να ουρλιάζω και να κλωτσάω κλαίγοντας» ‑ Η κατάθεση της ηθοποιού

Με την κατάθεση Έλενας Αθανασοπούλου ξεκίνησε η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ίδιας ηθοποιού.

Η Έλενα Αθανασοπούλου κατέθεσε πως είχαν γνωριστεί με τον σκηνοθέτη στο πλαίσιο της δουλειάς και έβγαιναν σε κοινές παρέες. Η ίδια περιγράφοντας τη σeξουαλική επίθεση εναντίον της και τον βιασμό της από το σκηνοθέτη σημείωσε ότι νόμιζε ότι ήταν η μόνη στο χώρο και πρόσθεσε ότι «θα το έπαιρνα στο τάφο μου αλλά ήρθε το metoo και υπήρξαν και άλλες κοπέλες».

«Ένιωθα πολλά. Ντροπή, αηδία, βρωμιά. Είναι άσχημο… ειδικά εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει… θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Είσαι διαλυμένος…» τόνισε η ίδια ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Όπως σημείωσε η Έλενα Αθανασοπούλου το επίμαχο βράδυ τον Ιούλιο του 2010 είχε βγει με τον Κώστα Κωστόπουλο για φαγητό και στη συνέχεια θα έβρισκαν κοινή παρέα τους σε άλλο μαγαζί.

«Λίγο μετά την ονομαστική μας εορτή ο κ. Κωστόπουλος μου είπε να δειπνήσουμε και μετά να πάμε στο Ακρωτήρι να βρούμε την κοινή μας παρέα. Εγώ πήγα γιατί είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και θεωρούσα ότι ίσως μου έκανε κάποια επαγγελματική πρόταση. Πήραμε δυο μπουκάλια κρασί και άρχισα να νιώθω μια πρωτόγνωρη ζαλάδα, που δεν είχα ξανανιώσει και ζήτησα να φύγουμε. Έκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου να είναι από πάνω μου, να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς καμία συναίνεση. Λόγω της βιαιότητας της πράξης ξύπνησα. Αυθορμήτως άρχισα να ουρλιάζω και να κλωτσάω, έντρομη, κλαίγοντας. Εκείνος δε σταμάτησε και συνέχισε. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου, επειδή ήμουν παρά πολύ έντονη» περιέγραψε η ίδια σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Στη συνέχεια περιγράφοντας το σημείο που βρίσκονταν επεσήμανε ότι ήταν σκοτεινά και ότι θυμάται «μόνο σαν εικόνα το Allou Fun Park. Νομίζω ήταν πάρκινγκ. Ήταν σκοτάδι, φοβόμουν κι εκείνος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να με πάει σε κάποιον δικό μου. Μόνο σ εκείνον μπορούσα να απευθυνθώ, ήμουν στην ανάγκη του. Τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διαδρομή του ούρλιαζα. Με άφησε κι έφυγε. Έμεινα για λίγο έξω από το μαγαζί να ηρεμήσω. Βρήκα την τότε φίλη μου Χρύσα Δρακάκη και της είπα έπειτα από λίγο να φύγουμε. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς τι έχει συμβεί, ένιωθα τεράστια ντροπή. Της είπα ότι είχα πιει λίγο παραπάνω και να φύγουμε».

Η ίδια περιέγραψε ότι την επομένη δέχτηκε μήνυμα από φίλο του σκηνοθέτη σχετικά με το εάν θα προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία. «Του είπα πως όχι, και να μη με ενοχλήσει ξανά. Έκτοτε δεν μιλήσαμε ποτέ. Εγώ είχα πει σε κάποιες κοπέλες να τον προσέχουν. Αν δεν υπήρχε το κίνημα metoo αυτό θα το είχα πάρει στον τάφο μου. Όταν έγινε το metoo, περίμενα να ακούσω το όνομα του. Δεν το άκουσα, αλλά όταν είδα τη Γεωργία Μπίκα να καταγγέλλει το βιασμό της, είπα ότι θα το κάνω κι εγώ, αφού μπορεί ένα τόσο νεαρό κορίτσι».

Κληθείσα να απαντήσει εάν ο κατηγορούμενος έριξε κάτι στο ποτό σημείωσε ότι δεν τον κατηγορεί για κάτι τέτοιοι ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο καθώς «το καλοκαίρι που ήπια με μια φίλη μου δυο μπουκάλια κρασί, ήμουν μια χαρά, δεν ήμουν έτσι».

Σύμφωνα με την ηθοποιό, ο κατηγορούμενος είναι βίαιος, γεγονός που προκύπτει από διάφορες αναφορές. «Η Κατερίνα Διδασκάλου ήταν πολύ θυμωμένη μαζί του και μου είπε «σε εμπιστεύομαι, έχω παρόμοιο περιστατικό». Δεν τη ρώτησα τι ακριβώς αλλά ξέρω ότι όπως και με εμένα διέρρεε ότι είχαν σχέσεις», ανέφερε σημείωσε χαρακτρησιτκά.

Πολιτική αγωγή: Ο ανακριτής κάλεσε πολλούς συντελεστές του Σασμού. Μάθατε τι είπαν περίπου;

Έλενα Αθανασοπούλου: Οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι σεξιστής κακοποιητικός, βίαιος. Έντονος και βίαιος άνθρωπος. Έχω ακούσει ότι έχει έπαρση, ότι έχει πετάξει καρέκλα στην κυρία Γερασιμίδου… είναι επικίνδυνος ένας άνθρωπος που έχει πετάξει καρέκλα και ντοσιέ. Τον πήγαν στην αστυνομία…

Υπεράσπιση: Ένα σημειωματάριο ήταν.

Πολιτική αγωγή: Πας στην αστυνομία για ένα σημειωματάριο; Τέσσερα χρόνια έκανε να συνέλθει η κοπέλα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική 29.04.2024
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης