E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα 5 νέα wine bar στην Αθήνα που θα συζητηθούν

Τα new wine entries στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 19/3/2024 | 14:55

Τα 5 νέα wine bar στην Αθήνα που θα συζητηθούν
Φωτ. αρχείου / envato

Καθώς ο καιρός γλυκαίνει και υποδεχόμαστε στην άνοιξη, τι καλύτερο από το να δώσουμε ραντεβού με την παρέα μας για ένα ποτήρι κρασί μεσοβδόμαδα μετά τη δουλειά ή ένα σαββατόβραδο; Ευτυχώς, τελευταία έχουν εισέλθει δυναμικά αρκετά καινούρια wine bars, εμπλουτίζοντας το οινικό τοπίο της πόλης με νέο υλικό. Με χαλαρή ατμόσφαιρα και διαφορετικές ιδέες για τσιμπολόγημα ή φαγητό, τα νέα στέκια δηλώνουν πρόθυμα να σε πλοηγήσουν ανάμεσα σε καθιερωμένους και πιο άγνωστους μικρούς ντόπιους παραγωγούς, γνώριμες και πιο σπάνιες ποικιλίες από τον ελληνικό ή τον παγκόσμιο αμπελώνα, κρασιά φυσικά ή ήπιας οινοποίησης.

Gamay

Ένα νέο ανεπιτήδευτο wine bar μόλις εμφανίστηκε στα Εξάρχεια και είναι φτιαγμένο για casual βραδιές με κρασιά και φαγητό που είναι όνομα και πράγμα (αν και προφέρεται 'γκαμέ').

Ζωοδόχου Πηγής 42, Αθήνα

 

 

Μεταφυσικό

Αποτελεί μία νέα οινική πρόταση, σε όμορφο κεντρικό location -ένα σημείο συνάντησης όχι μόνο για φανατικούς οινόφιλους. Το Μεταφυσικό βρίσκεται λίγα λεπτά από το μετρό Μέγαρο Μουσικής και στεγάζεται στο creative hub Metaphor Athens.

Δορυλαίου 10, Πλατεία Μαβίλη

 

Επτά μάρτυρες

Ζεστό, ατμοσφαιρικό και διακοσμημένο σε γήινα χρώματα, το wine bar “Επτά Μάρτυρες” είναι ένα in στέκι για μεζέ και καλό κρασί στην Αθήνα. Δημιουργήθηκε από μια εξαμελή ομάδα και έχει πάρει το όνομά του από το ξωκλήσι που στέκεται στην κορυφή ενός βράχου στο Κάστρο της Σίφνου. Η wine list του περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, παραπάνω από 100 ετικέτες, έχοντας ως στόχο να φτάσει τις διακόσιες μελλοντικά.

Μεναίχμου 3Β, Αθήνα 117 43

 

 

Ντύλαν

Το Ντύλαν ανοίγει από το πρωί σερβίροντας specialty καφέ και λίγα πιάτα ημέρας για πρωινό, που αλλάζουν αναλόγως με το τι καλό βρίσκει ο σεφ στην αγορά. Προσφέρεται και για μεσημεριανό διάλειμμα, για ένα ούζο, ένα τσίπουρο και διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις από ντόπιες μικροζυθοποιίες, ενώ στις έξι το απόγευμα αρχίζει στο μαγαζί να κυκλοφορεί μια κάρτα φαγητού που έχει μόλις οκτώ πιάτα, χώρια το γλυκό και το ψωμί που φτιάχνεται σε συνεργασία με φούρνο, το οποίο έρχεται μπροστά μας μαζί με δικό του βούτυρο και γκρεμολάτα από ελιά, κάππαρη και ντοματάκι confit!

Αγίας Ζώνης 38, Αθήνα 113 64

 

Fysika by Dough

Το Fysika by Dough που δημιουργήθηκε από μια παρέα Θεσσαλονικιών με αγάπη και μεράκι για το καλό φαγητό, δεν είναι απλώς ένα wine bar. Είναι ένας χώρος όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την παρέα σου. Με cozy ατμόσφαιρα και χαρούμενα χρώματα, εδώ μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και να απολαύσεις τις γεύσεις της πίτσας. Το εσωτερικό του καταστήματος είναι διακοσμημένο με μπαουχάους πινελιές, ενώ έξω υπάρχουν λίγα τραπέζια για όσους προτιμούν να καθίσουν έξω

Το μενού του προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές πίτσας, φτιαγμένες με το ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, που θα καλύψουν κάθε γούστο. Επιπλέον, μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με ένα από τα φυσικά κρασιά που προσφέρουν. Οι ετικέτες είναι όλες από τον ελληνικό αμπελώνα και έχουν επιλεγεί ώστε να ταιριάζουν ιδανικά με τις γεύσεις της πίτσας.

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι 11742

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban 28.04.2024
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos Χτες
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!