E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2024 | 20:34

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε κατά τη διάρκεια δείπνου σε στρατιώτες της 4ης Διοίκησης του τουρκικού Στρατού, όπου αναφέρθηκε στην εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το Sigmalive.com ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αν δεν γινόταν η τουρκική επιχείρηση το 1974 θα είχε συντελεστεί γενοκτονία κατά των Τουρκοκυπρίων, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν σταματούσε ο Ετζεβίτ η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση” του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «αν θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας, ποτισμένοι με το αίμα των μαρτύρων, ελεύθεροι και με το κεφάλι ψηλά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να διαταράσσουμε τα παιχνίδια και να αφήσουμε τις προδοτικές φιλοδοξίες στο κενό. Από αυτή την άποψη, η ύπαρξη ισχυρού στρατού είναι για μας υποχρέωση και όχι επιλογή. Είμαστε μια χώρα, ένα έθνος και ένας στρατός που πρέπει πάντα να διατηρεί την αποτρεπτική του ικανότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Ως τουρκικό έθνος, μόνο η δική μας προσπάθεια, η δική μας δύναμη, τα δικά μας μέσα και οι δικές μας δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει μπορούν να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς μας».

«Τώρα έχουμε κατασκευάσει το αεροπλανοφόρο μας. Τι λέμε; Δεν είναι αρκετό. Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο. Ο στρατηγός μας είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, ο διοικητής του πολεμικού μας ναυτικού συνεργάζεται με την ομάδα του και αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε την αναζήτησή μας. Εργαζόμαστε πάνω σε πολλά πράγματα. Προσπαθούμε να κατασκευάσουμε μη επανδρωμένα υποβρύχια, Θεού θέλοντος, θα το πετύχουμε κι αυτό».

Οι συμμαχίες δεν είναι αρκετές

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί η Τουρκία πρέπει να είναι αμυντικά ανεξάρτητη από άλλες χώρες και γιατί δεν τη διασφαλίζουν οι συμμαχίες.

«Γνωρίζουμε από τις πρόσφατες πικρές εμπειρίες ότι, όταν φτάνουμε στο σημείο αυτό, ούτε οι συμμαχίες στις οποίες είμαστε μέλη ούτε οι διεθνείς οργανισμοί, των οποίων καθήκον είναι η προστασία της παγκόσμιας ειρήνης, είναι χρήσιμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποζητάμε συνεχώς μια εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία και εργαζόμαστε για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία σε κάθε τομέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρουσία δύο ατόμων τελέστηκε η κηδεία του Ντέιβιντ Χόκνεϊ σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο θρύλος της σύγχρονης τέχνης έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου σε ηλικία 88 ετών - Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή για τη ζωή και το έργο του στο Λονδίνο την άνοιξη του 2027

Ομπράντοβιτς: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη να βρίσκομαι ξανά εδώ»

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του...

Τέλος τα «δωρεάν» πακέτα από Temu και Shein: Πώς τα 3 ευρώ γίνονται 6 και 9 σε κάθε δέμα, δείτε παραδείγματα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Δασμός για κάθε είδος στις αγορές μέσω διαδικτύου από 1/7 σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Κιρ Στάρμερ

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο Στάρμερ ήταν όλο και πιο απομονωμένος μετά τη νίκη του αντιπάλου του

Συγκινεί ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου: «Οδεύουμε προς το τέλος» στη μάχη με τον καρκίνο

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο 35χρονος Κ. Σινάνης μιλά για τη δύσκολη πορεία των θεραπειών, την επιστροφή στο νησί και το χρέος απέναντι στους κατοίκους που τον εξέλεξαν

Το σκοτεινό δίκτυο «764» φτάνει στην Ελλάδα: Εκβιασμοί, βία και στρατολόγηση ανηλίκων

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης που στοχεύει ανήλικα κορίτσια - Πώς οι Αρχές έφτασαν στις συλλήψεις 17χρονων σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Μεγάλη διάκριση: Μαθητές από την Πάτρα κατέκτησαν το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Ελλάδα 22.06.2026
Ιστορική επιτυχία για τον ελληνικό σχολικό αθλητισμό και την Πάτρα, με τους μαθητές-αθλητές της «Αναγέννησης» να ανεβαίνουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της ISF στη Σερβία

Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες: Τρεις νεκροί, πέντε τραυματίες ‑ Έχουν συλληφθεί οι δράστες

Κόσμος 22.06.2026
Ο ένας από τους δράστες, ένας ανήλικος μαθητής ηλικίας 15 ετών, συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε αργότερα στις αρχές

Νέο τέλος στα ακίνητα από το 2027: Ποια θα επιβαρυνθούν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το νέο σύστημα δημοτικών εσόδων αντικαθιστά ΤΑΠ και ΦΗΧ και συνδέει τη φορολόγηση με τις αποφάσεις κάθε Δήμου.