E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το 2024

Η οποία συνεχίζεται

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 19/3/2024 | 00:03

Η μεγαλύτερη έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το 2024
@Uwe Anspach/dpa

Τη Σααρμπρίκεν την ξέρουν μάλλον μόνο όσοι παίζουν στοίχημα, ή Football Manager. Κι αυτό γιατί αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Γερμανίας, έχοντας φέτος μικρές πιθανότητες να ανέβει. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη έκπληξη στην Ευρώπη μέσα σε αυτή τη σεζόν δεν την έκανε στο πρωτάθλημα.

Η έκπληξη, που δεν ήταν μια, ήρθε στο κύπελλο Γερμανίας. Εκεί η πορεία της ομάδας, μοιάζει με όνειρο, με ένα όνειρο που ελάχιστοι θα μπορούσαν να ζήσουν. Και μάλιστα ένα όνειρο που μοιάζει να επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ξεκίνησε την πορεία της στον θεσμό νικώντας την Καλσρούη, ομάδα της 2ης κατηγορίας, με 2-1, σκοράροντας στον πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ύστερα ήρθε η Μπάγερν Μονάχου. Αλλά ούτε εκεί άλλαξε κάτι. Νίκη με 2-1 και πάλι και μάλιστα στις καθυστερήσεις. Η ομάδα της πόλης των 330.000 κατοίκων είχε κάνει ήδη υπέρβαση. Αλλά δεν θα ήταν η τελευταία.

Πάλι κληρώθηκε με ομάδα της Bundesliga, αυτή τη φορά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Σε αυτή την περίπτωση κέρδισε πιο… άνετα, με 2-0, περνώντας στους «8» του κυπέλλου! Κι εκεί την περίμενε άλλη μια ομάδα της 1ης κατηγορίας. Η υποψιασμένη πλέον Γκλάντμπαχ.

Μπαίνωντας στο γήπεδο η Γκλάντμπαχ έδειξε ότι θα ήθελε να είναι το τελευταίο θύμα έκπληξης της Σααρμπρίκεν. Προηγήθηκε στο 8ο λεπτό, με τον σκόρερ Ρόμπιν Χάκ, να πανηγυρίζει έξαλλα. Αλλά η χαρά κράτησε για λίγο. Η Σααρμπρίκεν ισοφάρισε με τα από τρία λεπτά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με την πίστη στο θαύμα να επιστρέφει. Το αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι το 90ο λεπτό. Και μετά μαντέψτε, γκολ στις καθυστερήσεις και 2-1, με το γήπεδο να σείεται.

Η Σααρμπρίκεν της 3ης Κατηγορίας πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας μια ομάδα που είναι πιο πολύ στα μέτρα της από τις προηγούμενες. Η Καισερλάουτερν βρίσκεται μεν στη 2η κατηγορία, αλλά μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Και αυτή έχει κάνει τη δική της έκπληξη βέβαια, αλλά η αντίπαλός στις 2 Απριλίου, την ξεπέρασε.

Ελπίζουμε η Σααρμπρίκεν να φτάσει ως τον τελικό για να ολοκληρώσει την έκπληξη. Γιατί για κατάκτηση μάλλον δύσκολο, αφού αν περάσει στον τελικό θα βρει εκεί την εντυπωσιακή και αήττητη Μπάγερ Λεβερκούζεν, που μάλλον δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, ένα παιχνίδι είναι άλλωστε…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο