E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την εκλογική νίκη του Βλάντιμιρ Πούτιν

Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς προκαθορισμένο - Πραγματικοί υποψήφιοι δεν επιτρέπονταν ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2024 | 19:02

Γερμανία: Το Βερολίνο δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την εκλογική νίκη του Βλάντιμιρ Πούτιν

Το Βερολίνο κατέστησε σήμερα σαφές ότι δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την εκλογική νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θεωρεί τις εκλογές στην Ρωσία «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν και διευκρίνισε ότι ο καγκελάριος δεν θα συγχαρεί τον κ. Πούτιν.

«Δεν επρόκειτο για δημοκρατικές εκλογές. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς προκαθορισμένο και η προεκλογική εκστρατεία χαρακτηριζόταν από κλίμα εκφοβισμού», δήλωσε η κυρία Χόφμαν και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι ο καγκελάριος «δεν συνεχάρη» τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Γνωρίζετε ότι δεν βλέπουμε αυτές τις λεγόμενες εκλογές ούτε ως ελεύθερες ούτε ως δίκαιες. Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς προκαθορισμένο. Κατά την άποψή μας, δεν επρόκειτο για δημοκρατικές εκλογές. Πραγματικοί υποψήφιοι δεν επιτρέπονταν. Υπήρχε επίσης κλίμα εκφοβισμού και συλλήψεων. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου στην Ρωσία. Η Ρωσία - όπως έχει ήδη πει ο καγκελάριος - είναι πλέον μια δικτατορία και κυβερνάται αυταρχικά από τον Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και χαρακτήρισε «εξαιρετικά προβληματική» την χθεσινή διαδικασία στα υπό κατοχή ουκρανικά εδάφη, τονίζοντας ότι πρέπει να καταδικαστεί. «Δεν την αναγνωρίζουμε. Μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα για εκλογές σε αυτά τα εδάφη. Αυτή είναι η εκτίμησή μας και για αυτό ο καγκελάριος δεν έδωσε τα συγχαρητήριά του», πρόσθεσε η κυρία Χόφμαν.

Η εκπρόσωπος δέχθηκε επανειλημμένες ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα αποκαλεί στο εξής το Βερολίνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η κυρία Χόφμαν περιορίστηκε να δηλώσει ότι το ερώτημα δεν τίθεται, καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επικοινωνία με την ρωσική πλευρά.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Σεμπάστιαν Φίσερ επισήμανε ακόμη ότι η Ρωσία «διοργάνωσε εκλογικά γραφεία στην Υπερδνειστερία κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» και εξήγησε ότι «πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Μολδαβίας». Έκανε ακόμη λόγο για «παράνομη προσέγγιση» και στις περιπτώσεις της Αμπχαζίας, της Νότιας Οσετίας και της Γεωργίας. «Και εδώ επιχειρείται, μέσω της ψηφοφορίας, να υπονομευτεί η ακεραιότητα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», ανέφερε ο κ. Φίσερ και επανέλαβε ότι τα αποτελέσματα «εικονικών» εκλογών δεν θα αναγνωριστούν από τη γερμανική κυβέρνηση, όπως δεν θα αναγνωριστούν και οι «παράνομες προσαρτήσεις των περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Σαπορίζια, της Χερσώνας ή της Κριμαίας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναικοκτονία στην Πολωνία: Βίντεο με τις τελευταίες κινήσεις της 16χρονης Μάγια πριν εξαφανιστεί

Κόσμος Χτες
Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η ανήλικη με τη φίλη της

Παιδί 12 ετών συνελήφθη για ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία πιστεύει ότι έδινε εντολές σε μεγαλύτερους του

Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ – Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πωλείται»

Κόσμος Χτες
Επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση του Καναδού πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο

Οι ΗΠΑ «κατασκεύασαν υπόγεια πόλη αξίας 21 τρισεκατομμυρίων» για να επιβιώσουν οι πλούσιοι σε περίπτωση αποκάλυψης

Κόσμος Χτες
Τι υποστήριξε η 74χρονη Catherine Austin Fitts με θητεία στον Λευκό Οίκο και πρώην βοηθός υπουργού στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου

Οι 9 παράγοντες που οδηγούν τους έφηβους σε προβληματική χρήση των social media

Tech + Science Χτες
Σχεδόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών διαθέτουν smartphone και περνούν πολλές ώρες καθημερινά συνδεδεμένα στο διαδίκτυο

Εκλογή νέου πάπα: Πότε θα βγει ο πρώτος καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα

Κόσμος Χτες
Από μεθαύριο Πέμπτη, κάθε ημέρα θα διεξάγονται τέσσερις ψηφοφορίες

Παναθηναϊκός: Πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο της Αναντολού Εφές τα ξημερώματα

Αθλητικά Νέα Χτες
Σε λίγες ώρες το καθοριστικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Ανακούφιση μετά το θρίλερ στη Γερμανία: Εξελέγη καγκελάριος ο Μερτς, στη δεύτερη ψηφοφορία

Κόσμος Χτες
Εξελέγη τελικά καγκελάριος Γερμανίας ο Φρίντριχ Μερτς, στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας