E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται μίνι κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2024 | 15:09

Έρχεται μίνι κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους, αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα βόρεια 6, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19, τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και βαθμιαία καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και βαθμιαία καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά κυρίως στα ανατολικά του νομού .

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτική Μακεδονία θα βελτιωθεί, όμως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων, βαθμιαία στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα 5 με 6 με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα τοπικά στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ βορειοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και βαθμιαία καταιγίδες. Από το βράδυ στην Εύβοια τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιότερα τμήματα δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι, ενισχυόμενοι στην Εύβοια στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και από το απόγευμα καταιγίδες. Από το βράδυ στις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5, στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πυκνότερες από το μεσημέρι, με λίγες τοπικές βροχές από το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα τοπικά στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 και στα νοτιότερα έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και βαθμιαία καταιγίδες. Από νωρίς το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι βαθμιαία στα ανατολικότερα ηπειρωτικά και στις Σποράδες στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»