E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πατρινό καρναβάλι: Φαντασμαγορικό θέαμα με 60.000 καρναβαλιστές

Η Πάτρα κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες

Δημοσίευση 17/3/2024 | 11:30

Πατρινό καρναβάλι: Φαντασμαγορικό θέαμα με 60.000 καρναβαλιστές

Η ατελείωτη καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, η σάτιρα, η δημιουργικότητα, ο παλμός και το κέφι κυριαρχούν στην Πάτρα, όπου οι χιλιάδες καρναβαλιστές και οι επισκέπτες στέλνουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές παρουσίασαν χθες το βράδυ ένα φαντασμαγορικό θέαμα στην ποδαράτη παρέλαση, που διήρκεσε για περισσότερες από πέντε ώρες.

Στην κορυφή της παρέλασης βρισκόταν η μπάντα του δήμου που παιάνιζε αποκριάτικους σκοπούς, ενώ τα φωταγωγημένα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων μαγνήτισαν τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, δίνοντας εορταστική ατμόσφαιρα στη νύχτα.

Πρώτος παρήλασε ο «Προπομπός» και ακολούθησαν ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος» (Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης), το άρμα της «Βασίλισσας», με τη Γεωργία Σακκά στα λευκά να μοιράζει χαμόγελα, καθώς και το εντυπωσιακό άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα να προαναγγέλλει τον ερχομό της άνοιξης.

Στην συνέχεια παρήλασαν τα μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού» όπου με μια διαδοχική αλληλουχία χρωμάτων, ιδεών, εμπνεύσεων, μεταμφιέσεων, καπέλων, αξεσουάρ, αλλά και ευρηματικών τρόπων για να «αυτοφωτιστεί» η παρουσία τους, έδωσαν φαντασμαγορική λάμψη στη νύχτα και πλημμύρισαν τους δρόμους κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση σήμερα, αναμένεται ξεκινήσει στις 14:00 μετά το μεσημέρι και σε αυτήν θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μαζί με την «Βασίλισσα» του καρναβαλιού και τα άρματα που κατασκευάστηκαν και φιλοτεχνήθηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρματα, «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», το άρμα με τη «Βασίλισσα» του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα με τα 30.000 γαρύφαλλα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο «Τζον Λένον» με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Αμέσως μετά θα παρελάσουν περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που θα συνοδεύονται από δικά τους καρναβαλικά άρματα ή τις μεγάλες τροχήλατες κατασκευές.

Με τις πολύχρωμες στολές τους, το σατιρικό πνεύμα, την αισθητική, τα εντυπωσιακά καπέλα και αξεσουάρ αναμένεται να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό και μοναδικό θέαμα.

Στο τέλος θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να κρατούν ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια.

Η καρναβαλική παρέλαση, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ – 3 και το ERTFLIX, με παρουσιαστές τη δημοσιογράφο, Νατάσσα Τραγουστή και τον ηθοποιό, Γιώργο Λογαρά.

Μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι.

Κεντρικό στοιχείο της τελετής θα είναι η καύση του βασιλιά καρνάβαλου και θα ακολουθήσει για μια ώρα συναυλία των Heaven on Mars, που θα ταξιδέψουν το κοινό στην δεκαετία των 80’s.

Το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Παρουσιαστές της τελετής λήξης θα είναι ο Δημήτρης Μουλίνος και η τελάλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2024 Μαρία Αγουρίδη, που θα κάνουν μία αναδρομή σε κορυφαίες στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

Στο μεταξύ, η Πάτρα συνεχίζει να κατακλύζεται ακόμα και σήμερα από χιλιάδες επισκέπτες, αφού θέλουν, έστω και για λίγες ώρες, να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι, να διασκεδάσουν και να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΟΚ: Έγινε πατέρας ο Γιάννης Κωνσταντέλιας

Tabloid 17.06.2025
Η σύζυγος του Γιάννη Κωνσταντέλια έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Ρώμη: 81χρονος οδηγός κατέβηκε με το αυτοκίνητό του τα σκαλιά της Πιάτσα ντι Σπάνια

Παράξενα 17.06.2025
Αγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν τον ηλικιωμένο στα σκαλιά της Πιάτσα ντι Σπάνια

Μικρούτσικος κατά Πορτοσάλτε – «Δεν πρέπει να μοιάσουμε στο τέρας»

TV Buzz 17.06.2025
«Είναι ώρα και αναφέρεται στα τσουρέκια, στις σαγιονάρες και στην προσπάθεια κάποιων παιδιών;»

Μαρία Κορινθίου: «Δε θα έκανα comeback στον Λιάγκα! Πάμε για άλλα!»

TV Buzz 17.06.2025
Το σχόλιό της για τα σενάρια της επιστροφής της Σάσας Σταμάτη στο Πρωινό

«Κόλαφος» ο Κωνσταντινίδης για Καληφώνη: «Έχεις κάνει αγαπητή μου Γαρυφαλλιά και ένα unfollow»

Tabloid 17.06.2025
«Ερωτεύτηκες καρδούλα μου όμορφη. Ποιον; Τον Χρήστο Μάστορα»

Βάνα Μπάρμπα: «Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν έχει αποκατασταθεί η ομιλία μου», είπε η ηθοποιός

Tabloid 17.06.2025
Οι δηλώσεις της ηθοποιού μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Γαρυφαλλιά Καληφώνη για Μάστορα: «Μας χώρισαν 50 φορές ‑ Δεν παντρευόμαστε, δεν ισχύει»

Tabloid 17.06.2025
Η Γαρυφαλλιά Καληφώνη παρευρέθηκε στα βραβεία MAD VMA 2025 και μίλησε μεταξύ άλλων για τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να περνάει κρίση στη σχέση της με τον Χρήστο Μάστορα

Το OnlyFans έδιωξε διάσημη influencer εξαιτίας ακραίου περιεχομένου

Tabloid 17.06.2025
Το OnlyFans διώχνει τη Μπόνι Μπλου λόγω ακραίου περιεχομένου